Dia Internacional de la Llengua Materna 2022 a Torelló

Els alumnes de Bàsic 1 i Bàsic 3 i aprenents del VxL parlen de les seves llengües maternes a través de Ràdio Ona i de l’exposició Un niu de llengües a la biblioteca Dos Rius

Amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna els alumnes de Bàsic 1 i de Bàsic 3 i aprenents del VxL de l’Oficina de Català de Torelló han parlat a l’aula de les seves llengües maternes i han explicat als companys algunes diferències entre les seves llengües i el català, com ara l’alfabet, algunes lletres, alguns sons, paraules… També han explicat si al seu país  s’estudia a l’escola o si és present als mitjans de comunicació.

Així han après coses sobre el castellà, el portuguès, el georgià, el romanès, el rus, l’amazic, l’àrab, el fanti, el bini, l’àkan, el haussa i el guaraní.

Es podrà veure un petit tast de les seves explicacions en l’exposició “Un niu de llengües” que serà a la biblioteca Dos Rius del 21 de febrer al 4 de març. I també, durant aquests dies es podran sentir a Ràdio Ona petites falques que els alumnes de Bàsic 1 (el mòdul per aprendre català des de zero que ha començat aquest mes de gener) van gravar en la visita a la ràdio de dijous passat dia 17 de febrer.

Aquesta activitat s’ha dut a terme gràcies a la col·laboració de la biblioteca Dos Rius i de Ràdio Ona, la ràdio municipal de Torelló. Totes dues són entitats adherides al Voluntariat per la Llengua.