Visita guiada a la plataforma logística de Balenyà i a l’hipermercat Esclat de Malla del Grup Bonpreu

Aquest dimarts 28 de juny els alumnes dels cursos de català de Torelló, Manlleu i Roda de Ter han gaudit d’una visita guiada a les instal·lacions del Grup Bon Preu

22 alumnes dels cursos de català per a adults i aprenents de les parelles lingüístiques de Torelló, de Manlleu i de Roda de Ter han gaudit d’una visita guiada per les instal·lacions de la plataforma logística de Balenyà i l’hipermercat Esclat de Malla del Grup Bonpreu.

L’activitat s’ha dut a terme gràcies a la col·laboració de l’empresa i ha durat tot el matí. En primer lloc, els ha rebut el president del Grup, Joan Font, que els ha donat la benvinguda i els ha explicat a grans trets l’origen i el funcionament de l’empresa, els seus valors, i el que busquen a l’hora de contractar personal. Contestant preguntes dels alumnes, els ha explicat que l’ús del català és un element més de qualitat i millora de l’atenció als clients, un element de fidelització i de distinció -entre d’altres- de la resta de competidors i que respon a criteris econòmics.

A continuació, en grups reduïts, han fet la visita als magatzems de productes frescos i secs amb els guies Ferran Farrés i Marc Portet. Ells els han explicat in situ com es gestiona l’arribada de mercaderies de cada proveïdor i l’organització dels productes fins a la seva sortida en comandes concretes destinades a cadascun dels centres Bonpreu i Esclat, per tal que el client sempre trobi el producte que busca. En definitiva, han vist el funcionament logístic bàsic de l’empresa i l’automatització de processos de distribució dels magatzems de productes frescos i secs. També han parlat dels diferents llocs de treball i de les seves tasques, de la formació del personal, etc.

Tot seguit han anat a l’Esclat de Malla, on el gerent, Sergi Espina, i Eli Asesio els han guiat a través de les seves instal·lacions, des del punt de recollida de comandes en línia fins a l’interior de l’hipermercat. A l’hora del comiat, els han obsequiat amb un lot de productes Bonpreu i els han recordat que l’empresa sempre busca personal (amb tots els permisos) i que la capacitat de treballar en equip, la disposició a aprendre i els coneixements de català són imprescindibles.

Els alumnes (de nivells diversos) han seguit les explicacions de l’empresa, que s’han fet sempre en català, i han fet moltes preguntes. De ben segur que no oblidaran la càlida acollida i tot el que han après durant la visita.

El CNL d’Osona agraeix al Grup Bonpreu el bon tracte rebut i totes les explicacions que ens heu donat durant la visita a les instal·lacions.