L’Associació de Guies Catalans del Món ofereix pràctiques lingüístiques a l’alumnat del CPNL i als aprenents del VxL

L’objectiu de la col·laboració és que els participants puguin fer una pràctica de conversa en català a l’estranger

L’alumnat dels cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i els aprenents del Voluntariat per la llengua (VxL) que resideixin fora de Catalunya o que visitin alguns dels 35 països en què hi ha guies de l’Associació Guies Catalans del Món podran fer una pràctica lingüística sense cap cost, abans d’iniciar les visites turístiques guiades que organitzen o en algun altre moment i en el lloc que acordin.

Per fer aquesta pràctica de conversa en català, els interessats hauran de contactar amb el guia del país on visquin o que desitgin visitar i acreditar-se com a alumnes del CPNL o com a participants en el VxL per quedar-hi d’acord. La relació de països i el contacte amb els guies es troba a Destins – Guies del Món (guiescatalansdelmon.cat).

L’Associació de Guies Catalans del Món és una entitat sense ànim de lucre que ajuda els turistes catalanoparlants a trobar i a gaudir d’un servei guiat en català també quan viatgen fora de Catalunya. L’entitat impulsa un turisme de qualitat i professional a l’exterior en català, amb la finalitat de normalitzar la llengua catalana. És pionera en la creació una xarxa internacional de guies locals catalanoparlants autoritzats i l’autora de la primera pàgina web que permet trobar-los amb facilitat.

L’Associació va néixer el 2012. D’aleshores ençà ha anat creixent i actualment hi formen part guies catalanoparlants dels 5 continents. El 2018 va ser guardonada amb una menció de reconeixement especial durant la VII edició dels Premis Pompeu Fabra que atorga la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura, com a entitat integrant del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana.

Els serveis que ofereix l’associació es contracten directament amb els guies, amb els quals es pot decidir quines visites fer amb ells, els dies que es duran a terme i saber-ne el preu. N’hi ha de quatre tipus: servei de guiatge personalitzat, visites guiades col·lectives, visites guiades escolars i atenció en llengua catalana. Tota la informació al respecte es troba a Què és L’associació – Guies del Món (guiescatalansdelmon.cat).

La col·laboració  de l’Associació de Guies Catalans al Món amb el Voluntariat per la llengua s’ha formalitzat amb una adhesió en què l’entitat es compromet a fomentar l’ús del català i facilitar-ne la pràctica a través de les seves activitats. Qualsevol entitat, associació, ens públic, establiment o empresa que vulgui forma part de la xarxa de col·laboradors del VxL ho pot fer posant-se en contacte amb el centre de normalització lingüística que tingui més a prop o a través de https://www.vxl.cat/contacte.