Els alumnes de Torelló i aprenents del VxL visiten la Biblioteca i Ràdio Ona

Les visites s’emmarquen dins la programació d’activitats de coneixement de l’entorn, de foment de la lectura i de celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna.

Aquest dimecres 1 de març els alumnes de Bàsic 2 i aprenents del VxL de l’Oficina de Català de Torelló han visitat la biblioteca del barri de Montserrat amb l’objectiu de conèixer les instal·lacions i els serveis que ofereix aquest equipament i de practicar el català fora de l’aula.

Allà, Esther Granados, directora de la biblioteca, els ha explicat els serveis que ofereixen, que formen part de la xarxa de biblioteques de Catalunya i que durant un temps la biblioteca Dos Rius estarà tancada per obres. També han parlat dels diaris i revistes, de la possibilitat de connectar-se a internet i han vist l’espai dedicat a l’aprenentatge de llengües i als llibres de lectura fàcil. Ha estat una visita molt positiva perquè els alumnes s’han adonat que entenen les explicacions i que poden fer preguntes en català fora de l’aula. Alguns s’han fet el carnet i ja s’han emportat llibres de lectura fàcil en préstec.

Paral·lelament, aquesta setmana i durant quinze dies també es poden sentir a Ràdio Ona petites entrevistes que els alumnes de Bàsic 2 (que ha començat aquest mes de gener) van gravar en la visita a la ràdio del 20 de febrer amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna. I també podeu veure un petit tast de les seves explicacions en l’exposició “Un niu de llengües” que trobareu al vestíbul de les aules de la Cooperativa a partir del 28 de febrer. Aprendreu coses sobre el castellà, el gaèlic, l’anglès, l’ucraïnès, el georgià, el romanès, l’amazic, l’àrab, el pulaar o ful, el fante o fanti i el garifuna.

Aquestes activitats s’han dut a terme gràcies a la col·laboració de Ràdio Ona i de la biblioteca del barri de Montserrat. Ambdues estan adherides al Voluntariat per la Llengua i col·laboren amb l’Oficina de Català duent a terme activitats diverses, com ara aquestes visites guiades, els clubs de lectura fàcil i de nivell intermedi, de caràcter trimestral, entrevistes puntuals a la ràdio, etc.

Dilluns que ve, dia 6 de març, amb motiu de la celebració del Dia de la Dona, a la tertúlia del club de lectura de nivell intermedi parlarem del llibre Les dones de la Principal, de Lluís Llach. La història de tres dones coratjoses -àvia, mare i filla- que, al llarg de quasi un segle, han regentat la Principal, el casal més important del poble. Una història marcada per un misteriós crim i un policia que no vol parar fins a treure’n l’entrellat. Dones valentes, que tiren endavant la família i el negoci, en un món en transformació constant.

Print Friendly, PDF & Email