Lliurament del premi Pescamots.cat 2023

Aquest divendres 21 d’abril, al teatre Cirvianum de Torelló, s’han lliurat els guardons de la tercera convocatòria dels premis Pescamots.cat de l’ADET i l’OC de Torelló.

 

L’acte ha tingut lloc al teatre Cirvianum de Torelló en el marc del lliurament dels diferents premis que l’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET) atorga cada any i ha anat a càrrec de Rosa Sayós, presidenta de l’ADET, i d’Assumpta Grabolosa, directora del CNL d’Osona.

El Pescamots.cat és un concurs de microrelats adreçat als alumnes del CNL d’Osona i als aprenents i voluntaris del programa del Voluntariat per la Llengua d’Osona.

La convocatòria ha estat realitzada per l’ADET i l’Oficina de Català de Torelló, amb el suport de l’Ajuntament. L’objectiu és contribuir al foment de l’ús de la llengua catalana a través de la redacció d’escrits breus, incentivar l’escriptura creativa i reconèixer l’esforç per aprendre i utilitzar la llengua catalana. Enguany s’han presentat 52 textos a les categories d’A2, B1, B2 i C1-C2 del MECR.

En el mateix acte també s’han lliurat els guardons de la 25a edició dels Premis Literaris Vila de Torelló i de la 6a edició dels Premis Pescallunes / Pescalletres, per premiar els treballs literaris més destacats elaborats per l’alumnat de primària i de secundària de les escoles i instituts de Torelló. L’acte va arrencar amb una actuació dels alumnes de l’Aula de Música de Sant Pere i va estar conduït pels periodistes locals Maria Costa i Albert Prat. Rosa Sayós, presidenta de l’ADET, va fer un reconeixement a les impulsores dels premis, membres del Grup Actiu de Torelló (GAT). També hi va haver actuacions de Jordi Torres i Jordi Vinyoles, que van explicar un conte teatralitzat i van organitzar un cercle de percussió amb tots els assistents a l’acte, i una actuació de la trapezista Carla Carol. A més, l’actriu Irene Corrius va ser l’encarregada de llegir els poemes dels guanyadors en la categoria de poesia.

Els premiats d’aquesta tercera edició dels premis Pescamots.cat són:

▫️Nivell A2 del MECR

Guanyador:  José Luis Hernández Calvo, de Roda de Ter, alumne de Bàsic 3 de Manlleu, per L’home que volia passar desapercebut.

️Finalistes: Lynette Mensah, Soulou Kande i Amanda de Vial.

 

▫️Nivell B1 del MECR

Guanyadora: Marta Pérez, de Vic, alumna d’Elemental 1 de Vic, per A dins de tu.

️Finalistes: Juan Carlos López,  Tamila Gelashvili, Bouthayna Idhari i Ada Castro de l’Elemental 1 de Manlleu.

 

▫️Nivell B2 del MECR

Guanyador :  Ramon Teixidó, de Sant Vicenç de Torelló, alumne d’Intermedi 1 de Vic, per Trobar-se.

️Finalistes: Jesús Mestanza, Trine Kragh, Clare Gray, Sheila la Rosa i Jainy Javier Ramírez.

 

▫️Nivell C1-C2 del MECR

Guanyador: Josep Bofill, de Taradell, voluntari lingüístic.

️Finalista: David Rebollo.

 

Moltíssimes felicitats a tots! guanyadors, finalistes i la resta de participants

Us animem a continuar escrivint i aprenent el català!

 

Endavant!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email