Les parelles lingüístiques d’Osona van a teatre

Dijous, dia 21 d’abril les parelles lingüístiques van anar al teatre Atlàntida de Vic a veure l’obra Terra Baixa (Reconstrucció d’un crim) d’Àngel Guimerà amb la versió de Pablo Ley. Pablo Ley converteix el clàssic de Guimerà en un relat detectivesc i un thriller magnífic sobre la lluita de classes.

Sense perdre de vista els orígens ni renunciar a l’essència d’aquest text universal, la dramatúrgia de Pablo Ley trasllada Terra baixa al segle XX, a la Barcelona de l’anarquisme, i hi introdueix dos personatges nous: una periodista i un comissari de policia, en Vinagret. Aquest serà l’encarregat d’investigar un crim: un treballador ha assassinat el seu amo. En Manelic ha matat en Sebastià per alliberar la Marta (i a ell mateix).

Fruit de l’adhesió de L’Atlàntida com a entitat col·laboradora al programa Voluntariat per la Llengua, 30 persones voluntàries i aprenentes van poder gaudir de l’espectacle gratuïtament. A la sortida els comentaris sobre l’obra van ser molt favorables i positius. Amb ganes de tornar-hi!

L’Atlàntida també ofereix als participants al VxL descomptes en diversos espectacles. Moltes gràcies  per aquestes meravelloses propostes!

Print Friendly, PDF & Email