El Voluntariat per la llengua va a les escoles

Divendres, dia 12 de maig les dinamitzadores del VxL van anar a les escoles de Gurb a explicar el programa als alumnes de 6è de primària. Tot i que els alumnes no hi poden participar, perquè són  menors d’edat,  volien saber què és el programa i com funciona.

Els van explicar que el programa Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les trobades es poden fer presencialment o virtualment.

La trobada es va organitzar perquè els alumnes tinguessin contacte amb entitats que tenen el voluntariat com a eix principal. Van veure que hi ha persones que ajuden els altres sense res a canvi. Després del Voluntariat per la llengua, altres entitats que fomenten el voluntariat els aniran a explicar les seves propostes.

 

Print Friendly, PDF & Email