Parelles del reforç de lectura i alumnes del curs elemental de Manlleu coneixen els gegants del poble

Aquesta setmana ha acabat el reforç de lectura del 1r trimestre. Ha estat una activitat molt participativa i molt ben aprofitada i, com a activitat de cloenda, tant aprenents com voluntàries han conegut la colla gegantera de Manlleu i tota la tradició dels gegants.

Els han explicat els orígens dels gegants, la història, el nomenament de la vila de Manlleu com a ciutat gegantera l’any 2010 i tot el cicle de trobades amb altres colles que fan durant l’any. Així mateix els han explicat com es munta i es desmunta un gegant, cosa no gens fàcil, i els han ensenyat les gralles i els timbals que semprels e acompanyen.

Els assistents han conegut tots els gegants de Manlleu: en Jordi i la Montserrat, els gegants vells; en Galderic i l’Assumpta, els gegants nous, i els gegantons Eloi i Maria Gleva. Al final de l’explicació els visitants més atrevits han provat de portar els gegantons i se n’han sortit!