• El comerç de Catalunya, compromès amb el foment del català

    Més de 400 establiments col·laboren en el programa I tu, jugues en català?

    comerç de Catalunya

    El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) treballa per fomentar l’ús de la llengua catalana en tots els àmbits i, especialment, ho fa en xarxa amb el camp socioeconòmic, que és un dels sectors de la societat que estableix més relacions comunicatives en el dia a dia.
    El teixit comercial és un col·lectiu clau a l’hora d’oferir conversa en català a les persones acabades d’arribar o que no tenen prou fluïdesa en la comunicació. Les converses breus que es generen de manera espontània als establiments permeten practicar les estructures bàsiques i el vocabulari específic del comerç.
    El Consorci aprofita aquest recurs i l’integra en les actuacions d’aprenentatge i foment de l’ús de la llengua, a través dels 22 centres de normalització lingüística distribuïts per tot el territori des d’on es coordinen programes com el Voluntariat per la llengua o I tu, jugues en català?

    D’una banda, el Voluntariat per la llengua, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, consisteix a compartir deu sessions d’una hora de conversa en català a la setmana entre un voluntari que parla català i un aprenent que vol millorar-ne la fluïdesa. I, d’altra banda, el programa I tu, jugues en català? pretén augmentar la presència i l’ús de la llengua catalana en el sector dels jocs i les joguines.
    Així, durant l’any 2017, pendents del tancament de les dades de l’any, el Voluntariat per la llengua ja compta amb l’adhesió de prop de 3.000 establiments col·laboradors, convenientment identificats amb el segell del programa, compromesos a parlar en català als usuaris que així ho desitgin.
    L’acord de col·laboració d’aquests comerços amb el CPNL facilita la trobada de les parelles lingüístiques, que aprofiten situacions reals de comunicació dins de la botiga per millorar la fluïdesa dels aprenents. També són espais ideals per propiciar les pràctiques lingüístiques dels grups d’alumnes dels cursos de català inicials i bàsics.
    Per la seva banda, el programa I tu, jugues en català? té la complicitat de 17 empreses fabricants del país, que aposten per incorporar el català en els seus productes, i compta amb més de 400 establiments que hi col·laboren, amb la venda de jocs i joguines en català i amb la promoció d’activitats relacionades amb aquests productes. Aquests establiments també s’identifiquen amb la imatge corporativa a través d’expositors.
    Complementàriament, el programa té l’aplicació “I tu, jugues en català?” per a dispositius mòbils, que permet fer la cerca dels establiments col·laboradors més propers a la ubicació de l’usuari, i conté un catàleg amb prop de 750 jocs i joguines en català.
    A més de l’acció del Consorci per a la Normalització Lingüística, la Política Lingüística a Catalunya disposa d’accions i serveis específics per al món socioeconòmic, impulsats per la Direcció General de Política Lingüística. Entre els projectes més destacats hi ha l’Emmarca’t, que pretén acostar el català a les grans marques utilitzant les seves mateixes estratègies de màrqueting, basades sobretot en la proximitat i satisfacció dels seus públics objectius. Així mateix, dona suport a les empreses que usen el català amb normalitat i impulsa altres accions de foment i suport a les empreses per mitjà del programa Català i empresa, ja estàs al dia?
    La Direcció General de Política Lingüística també dona suport al projecte comerçlocal.cat, que impulsa la Fundacio.cat

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes