• Si l’encertes, l’endevines torna als comerços del passeig Valldaura

  Un any més, el CNL de Barcelona posa en marxa la campanya Si l’encertes, l’endevines a tots els districtes de la ciutat. Els eixos comercials participants exhibiran cartells amb il·lustracions que representen frases fetes en català
  A Nou Barris, els cartells es podran veure al passeig Valldaura

  El veïnat podrà participar en un concurs amb premis que consistirà a endevinar les frases fetes amagades darrere de cada il·lustració exposada.

  El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona organitza la campanya Si l’encertes, l’endevines per novè any consecutiu. Després de l’èxit de les tres primeres edicions, fetes en col·laboració amb l’Eix Comercial de Sant Andreu, la campanya es fa ara a tots els districtes des del 2019

  Les il·lustracions han estat elaborades per alumnes d’il·lustració de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Llotja. Els premis a la millor il·lustració segons el jurat expert i a la millor il·lustració segons el públic s’entregaran en un acte final al Centre Cívic Vil·la Urània, el dia 12 de juny a les 18.30 h.

  Joves estudiants de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Llotja han creat 40 il·lustracions diferents que representen frases fetes catalanes. En total, gairebé 500 cartells amb les il·lustracions s’exposaran a centenars de comerços de proximitat d’11 eixos comercials de la ciutat de l’1 al 31 de maig. Tothom que ho desitgi podrà participar al concurs per endevinar les frases fetes amagades i guanyar grans premis patrocinats pels eixos col·laboradors. S’hi podrà participar tant de manera presencial, omplint una de les 3.500 butlletes repartides per tots els comerços, o bé a partir d’una butlleta electrònica.

  Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre el teixit comercial, l’escola La Llotja i el CNL de Barcelona. Dinamitza els eixos comercials de la ciutat a través d’una campanya en què la llengua catalana i l’art de la il·lustració en són els eixos vertebradors, i fa partícip el col·lectiu jove d’un projecte lingüístic de ciutat tot donant-los l’oportunitat d’exposar les seves creacions en un aparador insuperable.

  Els eixos participants són l’Eix Comercial de Sant Andreu, Barna Centre, Sant Antoni Comerç, l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, l’Eix Comercial Sants – les Corts, l’Associació de Comerciants Gran de Gràcia, l’Associació de Comerciants del Portal de la Llibertat, els comerciants i l’Associació de Veïns i Comissió de Festes del Farró, l’Associació Comerç Via Guinardó, l’Associació de Comerciants del Passeig Valldaura i l’Eix Clot.

  Durant la primera setmana de juny es lliuraran els premis als guanyadors del concurs, patrocinats pels eixos comercials. Els premis als guanyadors del concurs al barri del Farró, patrocinats pels comerciants i l’Associació de Veïns i Comissió de Festes del Farró, i els premis a la millor il·lustració segons el jurat expert i a la millor il·lustració segons el públic, patrocinats per BCN Llibres, Artcants i TRES-C Comunitat de Cultura, s’entregaran en un acte que es farà al Centre Cívic Vil·la Urània, el dia 12 de juny a les 18.30 hores.

  Si l’encertes, l’endevines / Mostra de cartells d’anys anteriors

  El Consorci per a la Normalització Lingüística

  El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública creada el 1989 per la Generalitat de Catalunya, 19 ajuntaments i la Diputació de Girona. Actualment està format per 136 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial amb 22 centres de normalització lingüística (CNL) i més de 140 punts de servei. El CNL de Barcelona és un d’aquests 22 centres.

  L’objectiu central del CPNL és facilitar l’accés al coneixement del català a la població adulta i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa, la complicitat i el compromís dels diferents ens que en formen part així com també d’institucions privades, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.

  Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes