• Celebrem Sant Jordi: Concurs #enamoram2024

  El CNL de Barcelona convida la ciutadania en general i també els seus alumnes a participar al concurs #enamoram2024, que consisteix a elaborar declaracions d’amor en format escrit, de vídeo o d’àudio. El concurs s’iniciarà el 21 de març, amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, i finalitzarà el 23 d’abril, per la Diada de Sant Jordi

  Les declaracions d’amor es podran publicar a les xarxes socials InstagramTwitter Facebook amb l’etiqueta #enamoram2024. Les publicacions que no continguin l’etiqueta #enamoram2024 no seran acceptades per participar al concurs.

  Les publicacions de text tindran una llargada màxima de 140 caràcters i les de vídeo i d’àudio, una durada màxima de 60 segons. Els textos podran anar acompanyats d’una imatge.

  Entre tots els participants, se seleccionaran les millors declaracions d’amor, segons criteris literaris, estètics i creatius:

  • Declaració més original
  • Declaració més divertida
  • Declaració més emotiva

  Les persones guanyadores rebran premis patrocinats per Capsa regal – Fent País (fentpais.cat)Barcelona Llibres i Festival Cruïlla.

  Bases del concurs

  Article complet

 • Nou establiment col·laborador a Nou Barris

  L’herbolari Alcúdia se suma a la xarxa d’establiment col·laboradors del programa de Voluntariat per la llengua

  Els establiments i empreses col·laboradores són gairebé 5.000 comerços a tot Catalunya: bars, restaurants, etc. on, a més de parlar-te en català, t’ajudaran a practicar-lo.

  Article complet

 • Inscripció als cursos de català

  Necessites ajuda? Consulta les PMF o contacta amb el Servei d’atenció a l’usuari

  capçalera

  PROPERA INSCRIPCIÓ

  Cursos des del nivell A1 fins al C1

  Torn preferent: 2 d’abril
  Torn general: 3 i 4 d’abril

  El CPNL ofereix cursos generals de català de tots els nivells (des de l’A1 fins al C1 durant el tercer trimestre del curs 2023-24) a majors de 18 anys, o bé a persones de 16-17 anys que no hagin fet l’escolarització obligatòria a Catalunya.

  Consulta l’oferta de cursos al cercador.

  Abans d’inscriure’t hem de determinar quin nivell tens.

  Determina el nivell

  Inscriu-te

  Si ja saps el nivell, com et pots inscriure?

  El CPNL proporciona a tots els seus alumnes un compte de correu que permet accedir als entorns virtuals d’aprenentatge. A l’Espai alumnes trobaràs tota la informació necessària.

  PROPERA INSCRIPCIÓ

  Cursos des del nivell A1 fins al C1

  Torn preferent: 2 d’abril
  Torn general: 3 i 4 d’abril

  El CPNL ofereix cursos generals de català de tots els nivells (des de l’A1 fins al C1 durant el tercer trimestre del curs 2023-24) a majors de 18 anys, o bé a persones de 16-17 anys que no hagin fet l’escolarització obligatòria a Catalunya.

  Consulta l’oferta de cursos al cercador.

  Abans d’inscriure’t hem de determinar quin nivell tens.

  Determina el nivell

  Inscriu-te

  Si ja saps el nivell, com et pots inscriure?

  El CPNL proporciona a tots els seus alumnes un compte de correu que permet accedir als entorns virtuals d’aprenentatge. A l’Espai alumnes trobaràs tota la informació necessària.

  Article complet

 • Visita al patrimoni històric de Nou Barris

  La setmana passada 2 grups de B1 (una trentena d’alumnes) de la franja matí van anar a visitar patrimoni arquitectònic de Nou Barris. Van visitar el Santuari de Santa Eulàlia, Can Basté i el passatge de l’Esperança

  Al Santuari els va atendre una voluntària. Va explicar-ne la història amb detall, descobrir-ne els racons i també els serveis i activitats que hi fan.
  A Can Basté els  van explicar què es fa al centre cívic més una visita guiada per l’edifici: la sala La Cava i les golfes. Els alumnes van poder veure els gegants que hi havia exposats i aixecar-los les faldilles per veure com els porten els geganters. També van entrar en un dels laboratoris fotogràfics que hi ha.

  Finalment, la professora Montserrat Puig va explicar l’origen i la història del passatge de l’Esperança.

  Va ser una visita completa i interessant.

  Article complet

 • Visita a les masies de Nou Barris amb un B1

  La setmana passada un grup d’alumnes d’un curs de Bàsic 1 va fer una visita a les masies de Can Verdaguer i Can Valent. Can Pere Valent es va construir pels volts dels segles XVI i XVII. És d’estructura clàssica, malgrat que la nau de l’esquerra és més ampla que la de la dreta. Alguns estudis diuen que és perquè els constructors van aprofitar una antiga torre de defensa medieval. Can Verdaguer va ser l’última masia en funcionament de la ciutat de Barcelona. És del segle XVI i està catalogada com a patrimoni històric de la ciutat.
  Durant la sortida, es van poder veure els elements comuns dels masos i imaginar-se un espai ple de camps on ara hi ha molts edificis.
  Els assistents van practicar lèxic de mobiliari urbà i d’arbres.
  Finalment, van fer una passejada per l’exterior del Parc de Bombers de Sant Andreu i van recordar les normes bàsiques de prevenció d’incendis.

  Article complet

 • Horaris d’atenció al públic del CNL de Barcelona

  El CNL de Barcelona ofereix atenció presencial i atenció telefònica
  Horari durant el període de matrícula

  Del 18 al 22 de desembre, totes les delegacions del CNL de Barcelona obriran de 9 a 14 h, i dimecres 20 i dijous 21 de desembre, també de 16 a 20 h.

  Horari durant les festes de Nadal

  El CNL de Barcelona romandrà tancat del 25 de desembre a l’1 de gener, ambdós inclosos.

  Del 2 al 5 de gener, obrirà l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura, de 9 a 14 h. L’accés al centre es farà pel carrer Carabassa, 15. La resta de delegacions romandran tancades.

  A partir del 8 de gener, es reprendrà l’horari habitual a totes les delegacions.

  Article complet

 • CONVOCATÒRIA CONCURS LITERARI DE NOU BARRIS 2024 36a Edició

  El Centre Cívic Torre Llobeta, les Biblioteques del Districte de Nou Barris, i el Consorci per a la Normalització Lingüística, impulsen i organitzen un dels esdeveniments culturals més rellevants i consolidats del Districte, el Concurs Literari de Nou Barris, que enguany arriba a la seva 36a edició

   

  Es tracta d’una convocatòria oberta a totes les persones majors de 16 anys, en la que es pot participar en les modalitats de narrativa, poesia i relat curt d’humor en llengua catalana i llengua castellana i relat fantàstic. Cal destacar el fet que la modalitat de relat curt d’humor marca una diferència important dins de la normalitat dels concursos literaris.

  MODALITAT “CONVIDADA” D’AQUESTA EDICIÓ

  Enguany aquesta modalitat serà RELAT DE GÈNERE NEGRE, tant en català com en castellà.

   

  Trobareu les bases en el document annex

  Podeu lliurar les vostres creacions, presencialment o per correu electrònic a concursliteraridenoubarris@gmail.com

  de l’1 de desembre al 2 d’abril de 2024.

  Més informació: 93 358 56 14

  Article complet

 • Visita guiada a Can Peguera

  Dilluns al matí va tenir lloc la visita com a activitat del programa de Voluntariat per la llengua. Els assistents van poder conèixer el barri i conversar sobre la seva història.

  El barri de Can Peguera és un barri de Barcelona situat entre el Turó de la Peira i La Guineueta, al districte de Nou Barris. La història del barri es remunta al segle passat, concretament el 1929. Aquell any se celebraria l’Exposició Universal a Barcelona, cosa que va causar una gran demanda de treballadors. Per tal d’acollir aquestes persones, el Patronat Municipal de l’Habitatge va encarregar la construcció de nuclis de cases a diferents barris de Barcelona, entre ells, el de Nou Barris.

  Abans del segle XX, el districte de Nou Barris encara no estava urbanitzat, i només hi havia algunes masies, com la de Can Peguera, coneguda amb aquest nom perquè era una fàbrica de cola, que es feia amb la resina de les pinedes dels voltants. A principis del segle XX es van començar a construir els primers habitatges al districte, i l’any 1929 el Patronat Municipal de l’Habitatge va comprar els terrenys de l’antiga Can Peguera per poder allotjar els obrers que arribaven a Barcelona per treballar a les obres de l’Exposició Universal i a la construcció del metro. En aquests terrenys s’hi van construir una sèrie d’habitatges unifamiliars que es coneixerien com “les cases barates de Ramon Albó”. Durant aquest període s’hi van construir més de 500 cases. Les obres van acabar el 1931.

  En aquella època, el Patronat Municipal de l’Habitatge va construir altres conjunts de cases unifamiliars destinades a obrers. A part dels construïts al barri de Ramon Albó (actualment Can Peguera), van aixecar nous habitatges en tres altres grans barris: el d’Eduard Aunós, a la Zona Franca; el de Baró de Viver i el de Milans del Bosch (més tard, conegut amb el nom del Bon Pastor), en terrenys actualment pertanyents al districte de Sant Andreu. Amb el temps, però, les cases baixes es van anar substituint per blocs d’habitatges. Can Peguera és l’únic d’aquells quatre barris que ha sobreviscut i que encara manté les seves cases característiques, amb teulades rústiques i jardins davanters.

  El 1947 es van construir 116 habitatges més, i uns anys més tard es va aixecar un edifici d’habitatges socials per acollir unes quantes famílies més. El barri de Can Peguera té una església, la de Sant Francesc Xavier, d’estil rústic, que és l’antiga capella de la masia de Can Peguera. Actualment el barri es troba en un procés de renovació gràcies a les reivindicacions de l’associació veïnal, que sempre ha estat molt activa i ha permès que Can Peguera hagi sobreviscut fins al dia d’avui.

  Article complet

 • Nou establiment col·laborador a Nou Barris

  El Bar Barrigó és el nou establiment adherit al programa de Voluntariat per la llengua a Nou Barris. Està situat a la plaça Garrigó, d’aquí el seu nom. La propietària, la Noelia, és alumna dels cursos de la delegació i s’ha decidit a posar en pràctica el seu aprenentatge, també, a la feina. De manera que si la visiteu al seu bar, podreu practicar el català oral i conèixer-la: és encantadora i us explicarà com ha arribat a aprendre tan bé el català.

  Article complet

 • Comença el Club del joc a la biblioteca de Vilapicina

  Dilluns a la tarda va ser la primera sessió del club. Les trobades es faran l’últim dilluns de cada mes a les 18.00 h.

  Aquest club està pensat per oferir un espai per practicar el català oral mentre es juga a jocs de taula o a dinàmiques de jocs grupals.

  Si esteu interessats a inscriure-us-hi, heu de contactar amb la Biblioteca de Vilapicina i la Torre Llobeta

  Article complet


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes