• Commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna

  La delegació de Nou Barris ha confeccionat un tauler en què els alumnes han dit quina era la seva llengua materna. També s’ha difós el joc “La volta al món amb les llengües“.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Article complet

 • Disponible en línia la Memòria de l’Any Pompeu Fabra

  La Direcció General de Política Lingüística va coordinar i impulsar la commemoració de Govern que durant l’any 2018 homenatjava l’il·lustre lingüista i gramàtic en el centenari del seu naixement

  Portada Memòria Fabra

   

   

  Acaba de ser publicada en línia la memòria “Any Pompeu Fabra, una efemèride excepcional” que exposa  les activitats principals de la commemoració de Govern celebrada el 2018 en el 150è aniversari del naixement de l’il·lustre lingüista i gramàtic català i del centenari de la  publicació de la seva Gramàtica catalana. La memòria sobre el “seny ordenador de la llengua catalana” és testimoni de les més de 900 activitats que la Direcció General de Política Lingüística va impulsar durant l’any i que van comptar amb la implicació de més de trenta institucions i entitats. La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, va convocar el desembre de 2017 els representants de les principals institucions i entitats que treballen en la promoció de la llengua catalana per iniciar-ne la commemoració: Institut d’Estudis Catalans, Ajuntament de Badalona, Ajuntament de Barcelona, Ateneu Barcelonès, Centre d’Excursionista de Catalunya, Cercle d’Agermanament Occitanocatalà, Col·legi d’Enginyers de Catalunya, Col·legi de Doctors i Llicenciats de Catalunya, Consorci per a la Normalització Lingüística, Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, Plataforma per la Llengua, Diputació de Barcelona, Diputació de Girona, Diputació de Lleida, Diputació de Tarragona,  Institut Ramon Llull, Òmnium Cultural, Ruta Pompeu Fabra, Universitat Abat Oliba, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Catalana d’Estiu, Universitat de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat de Vic, Universitat Internacional de Catalunya, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Ramon Llull, Universitat Rovira i Virgili  i Xarxa Vives d’Universitats. L’Any Pompeu Fabra va ser comissariat pel catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili, Jordi Ginebra.

  Article complet

 • S’estrena diccionari de sinònims a l’Optimot

   

   

   

  El cercador de l’Optimot ha incorporat, entre les seves fonts de consulta, un diccionari de sinònims. 

  Es tracta del Diccionari de sinònims Franquesa amb el contingut actualitzat. L’obra conté al voltant de 75.000 sinònims, entre els quals s’inclouen locucions i frases fetes, i 15.000 mots afins, és a dir, mots que tenen alguna relació amb l’entrada o amb algun dels sinònims. També conté antònims.

  Article complet

 • 33è CONCURS LITERARI DE NOU BARRIS

  Ja ha començat el període de participació, tens fins al dia 27 de març!

  El Centre Cívic Torre Llobeta, les Biblioteques del Districte de Nou Barris, i la delegació de Nou Barris del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, impulsen i organitzen un dels esdeveniments culturals més rellevants i consolidats del Districte, el Concurs Literari de Nou Barris, que enguany arriba a la seva 33a edició.

  Es tracta d’una convocatòria oberta a totes les persones majors de 16 anys.
  Les modalitats tant en català com en castellà, són:
  – Narrativa
  – Poesia
  – Relat fantàstic
  – Relat curt d’humor

  BASES PARTICIPACIÓ

  Article complet

 • Apareix un poema desconegut que Pere Quart va escriure a uns alumnes de Nou Barris

  Apareix un poema desconegut que Pere Quart va escriure a uns alumnes de Nou Barris (vilaweb.cat)

   

  Article complet

 • El Consorci per a la Normalització Lingüística crea el compte CPNL a Spotify amb 16 llistes i més de 850 cançons en català

  • Les llistes musicals s’han pensat com a complement virtual en l’aprenentatge de la llengua
  • El compte CPNL conté música de diferents estils, per acompanyar en determinats estats d’ànim i per aprofundir en aspectes culturals

   

  Amb la finalitat de divulgar el català en l’àmbit musical i fer més atractiu l’aprenentatge de la llengua, el Consorci per a la Normalització Lingüística crea un compte propi a la plataforma virtual de Spotify, pensat per a totes les persones que, arreu del món, volen aprendre, cantar i sentir en català. A més, es tracta d’un recurs didàctic que pot ser molt útil per als alumnes dels cursos de català, els participants del Voluntariat per la llengua i, en general, els usuaris de totes les accions del Consorci per promocionar l’ús de la llengua, com el programa “I tu, jugues en català?“.

  El compte CPNL conté 16 llistes amb més de 850 cançons que combinen criteris de selecció diversos. D’una banda, hi ha llistes amb temes d’estils musicals concrets, com “Ska, Reggae i ritmes jamaicans”, “Rap, Hip Hop i Trap”, “Folk i tradicional”, “Punk i Hardcore” o “Electrònica”. També s’han configurat les llistes per acompanyar en determinats estats d’ànim o situacions vàries, com “Fem dissabte”, “Entre llibres i pantalles”, “De relax”, “De festa” o “Fil MusiCAT”.

  Finalment, el compte disposa d’un recull de temes per aprofundir en la cultura, la història, la poesia, la literatura o les variants dialectals, que permeten donar a conèixer la cultura a través de la música. En aquest apartat, destaquen les llistes “Cant, cante, canti, canto”, “Històries i costums catalans”, “Poemes cantats”, “El fenomen del Rock Català” i “Nova Cançó”.

  La publicació del compte CPNL a Spotify coincideix amb l’estrena de la primera llista de la plataforma de música en català, IndieCat, que s’ha començat a difondre just aquest mes de gener.

  El Consorci per a la Normalització Lingüística ha triat la plataforma de música Spotify, perquè és la més popular i estesa de totes les que existeixen en l’actualitat i s’hi pot accedir gratuïtament.

  Article complet

 • El premi del Gran Bistec ha arribat a la guanyadora

  La fotografia mostra part del premi del Gran Bistec, un comerç de l’Associació de Comerciants Passeig Valldaura

   

  Es diu Patrícia i ha rebut entrades per a anar a l’Aquàrium, una panera de productes de l’Associació de Comerciants del Passeig Valldaura, vals de Sant Andreu, Sants-les Corts, el Portal de la Llibertat i dues entrades pel Tradicionàrius.

   

  Article complet

 • Música en català, ara, a Spotify!

  Gaudeix de la nostra selecció de cançons en català amb les nostres llistes de reproducció

  CPNL a Spotify

   

  Avui es presenta el nou canal de música del CPNL a l’Spotify.  Consorcicat, és el nom del canal i disposa de diverses llistes:

  • Estils musicals
  • Varietats dialectals
  • Estats d’ànim
  • Poemes cantats
  • Etc.

  Les llistes també poden servir per a totes les persones que, arreu del món, volen aprendre, cantar i sentir en català, a més d’alumnes dels cursos de català, participants del Voluntariat per la llengua o els usuaris d’altres accions de promoció. El compte disposa d’un recull important de temes per aprofundir en la cultura, la història, la poesia, la literatura o les variants dialectals, que permeten donar a conèixer la cultura a través de la música.  

  Podeu visitar el canal i consultar les llistes en aquests enllaços: 

  Article complet

 • CONVOCATÒRIA CONCURS LITERARI DE NOU BARRIS 2021 33a Edició

   

   

  El Centre Cívic Torre Llobeta, les Biblioteques del Districte de Nou Barris, i la delegació de Nou Barris del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, impulsen i organitzen un dels esdeveniments culturals més rellevants i consolidats del Districte, el Concurs Literari de Nou Barris, que enguany arriba a la seva 33a edició.

  Es tracta d’una convocatòria oberta a totes les persones majors de 16 anys, en la qual es pot participar en les modalitats de narrativa, poesia i relat curt d’humor en llengua catalana i llengua castellana, i relat fantàstic. La modalitat de relat curt d’humor marca una diferència important dins de la normalitat dels concursos literaris.

  Cal destacar que aquest any se suma al jurat una quarta persona de la delegació de Nou Barris.

  BASES 33è CONCURS LITERARI DE NOU BARRIS

  Article complet

 • Comencen els cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística amb prop de 20.000 inscripcions i nous formats d’aprenentatge

  • Un 70,5 % del total són inscripcions als cursos inicials i bàsics de català
  • La majoria d’alumnes que inicien l’aprenentatge al CPNL procedeixen de l’Amèrica llatina, el nord d’Àfrica i el continent asiàtic

  Després d’una inscripció exclusivament en línia, amb un sistema d’atenció a l’usuari renovat i reforçat, el Consorci per a la Normalització Lingüística inicia els cursos de català del primer trimestre del 2021 amb unes dades d’inscripció molt positives, malgrat els canvis i les novetats provocades per la pandèmia i la crisi sanitària.

  Article complet


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes