• Enquesta d’usos lingüístics de la població 2018. Resultats a Barcelona

  El passat 13 de novembre es va fer pública l’Enquesta d’usos lingüístics de la població (2018)

  Es va mostrar la situació sociolingüística de la ciutat de Barcelona, es va comparar amb la de Catalunya i com ha evolucionat des de l’edició de l’Enquesta de l’any 2008. L’obertura de l’acte va anar a càrrec de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, la presentació la va fer Anna Torrijos, sociòloga, tècnica del Servei d’Informació, Difusió i Estudis de la Direcció General de Política Lingüística i també va comptar amb la presència de Marc Serra, regidor de Drets de Ciutadania i Participació de l’Ajuntament de Barcelona.

  Presentació enquesta d’usos lingüístics de la població 2018

  Article complet

 • Participació en el Dau Barcelona 2020

  El CNL de Barcelona participarà un any més en el DAU Barcelona, que se celebrarà els dies 14 i 15 de novembre en format virtual. En aquesta edició del DAU Barcelona, el CNL de Barcelona organitzarà tres jocs de llengua a través d’Instagram. Per participar-hi caldrà connectar-se als directes que es faran a través del compte del CNL de Barcelona (@cnlbarcelona) i del Festival DAU (@daubarcelona). Es sortejaran lots de jocs entre les persones que hi concursin.

   

  • TROBA-LES TOTES!

  Caldrà escriure al xat del directe d’Instagram del @cnlbarcelona el màxim paraules possibles en un temps determinat que comencin, acabin o incloguin una lletra o dígraf en concret i que es puguin trobar en un lloc determinat

  Dissabte 14 de novembre a les 11 h.

  Bases del concurs.

  • PARAULES TRAPELLES

  Aquest joc consistirà a mostrar una imatge d’un objecte el nom del qual es confon habitualment amb el d’una altra cosa totalment diferent; seguidament, es dirà en veu alta la categoria al qual pertany la paraula que cal endevinar i que sovint es confon amb la de la imatge proposada. Els participants, en un temps limitat, hauran d’endevinar la paraula amagada darrere la imatge.
  Dissabte 14 de novembre a les 17 h.

  Bases del concurs.

  • MEMOMOTS

  Caldrà escriure al xat del directe d’Instagram del @cnlbarcelona el màxim de paraules possibles de la categoria establerta pels conductors, en un temps determinat, a partir de les imatges que prèviament s’hauran mostrat.

  Diumenge 15 de novembre, a les 11 h.

  Bases del concurs.

  Virtual
  Barcelona

  Article complet

 • El CPNL cessa l’activitat presencial

  Tots els cursos de català presencials passen a la modalitat en línia
  A causa de la situació sanitària actual, a partir del 2 de novembre tots els cursos presencials i semipresencials del CPNL passen a la modalitat 100 % en línia

  Amb tot, en aquells cursos en què haguem detectat que hi ha alumnes amb dificultats per accedir a la plataforma virtual d’aprenentatge, durant els primers dies de la setmana encara farem alguna sessió presencial amb la finalitat d’ajudar i acompanyar els alumnes a accedir a la nostra plataforma.

  De moment es mantenen les proves i exàmens presencials que hi ha programats. Si hi ha canvis, s’informarà oportunament.

  Tots els serveis de català del CNL també estaran tancats, excepte per als registres d’entrada i de sortida i aquelles qüestions que no es puguin resoldre a distància.

  L’atenció al públic es farà per correu electrònic o per telèfon. En casos excepcionals, s’atendrà amb cita prèvia.

  Informació actualitzada aquí.

  Article complet

 • Presentació dels plans per fomentar el català i l’anàlisi de l’oferta lingüística al comerç de 10 ciutats de Catalunya

  Portada de l'Ofercat 2019La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, acompanyada del cap del Servei d’Informació, Difusió i Estudis de Política Lingüística, Anton Ferret, i el cap del Servei de Foment de l’Ús del Català del Consorci per a la Normalització Lingüística, Carles de Rosselló, presentarà l’anàlisi de l’oferta lingüística i els plans per fomentar el català a 10 ciutats de Catalunya. La sessió, en línia, serà el dilluns, 2 de novembre, a les 11 h i per poder-la seguir cal inscriure-s’hi prèviament en aquest formulari.

  L’Ofercat és el programa de la Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística que combina l’anàlisi de l’oferta lingüística en les principals zones comercials amb l’impuls de plans per promoure-hi l’ús. En aquesta edició, el programa s’ha desplegat en 10 ciutats: Cerdanyola, Manresa, Molins de Rei, Mollet del Vallès, Reus, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans.

  Aquesta presentació serà el punt de partida de les presentacions a cadascuna de les localitats, que es portaran a terme en els propers mesos.

  Article complet

 • Obres premiades al 32è Concurs literari de Nou Barris

  Us deixem les obres premiades perquè les pugueu gaudir:

  OBRES_PREMIADES_2020v1 (1)

  Article complet

 • El Consorci per a la Normalització Lingüística impulsa el Servei d’Assessorament Lingüístic (SAL) per a empreses i associacions empresarials

  • El SAL facilita recursos per a la qualitat lingüística en català del negoci i per a la millora de la comunicació a les xarxes socials
  • El servei vol dotar el sector empresarial d’eines i recursos perquè puguin comunicar de manera eficaç, publicar textos de qualitat i redactar amb seguretat

   El Consorci per a la Normalització Lingüística posa a l’abast de totes les empreses i associacions d’empresaris el Servei d’Assessorament Lingüístic (SAL), amb la finalitat de garantir la qualitat de les comunicacions professionals i afavorir la progressiva autonomia lingüística dels usuaris. Per fer conèixer aquest servei, el Consorci engega una campanya de difusió a les xarxes, amb un vídeo promocional i amb les etiquetes #ConnectaAmbElSAL i #SAL_CPNL.

  Aquest servei vol dotar el sector empresarial d’eines i recursos perquè puguin comunicar de manera eficaç, publicar textos de qualitat i redactar amb seguretat. Es tracta de facilitar al màxim l’ús del català en les comunicacions empresarials, com un element important de la qualitat integral del producte que ofereixen.

  Les empreses o associacions empresarials que vulguin accedir als serveis del SAL s’han d’adreçar al Consorci per a la Normalització Lingüística per mitjà de l’adreça sal@cpnl.cat.

  Professionals altament qualificats revisen els textos amb un mètode de revisió propi i una atenció personalitzada. Aquest servei està sotmès a unes condicions d’ús que impliquen certes restriccions, com treballs de creació, treballs acadèmics o textos provinents de centres d’ensenyament.

  També se’ls ofereixen altres servies de suport i acompanyament, com el Pla d’autonomia lingüística, l’entrenament lingüístic per a empreses o les sessions formatives, entre altres eines de capacitació lingüística.

  Article complet

 • Cerimònia de lliurament de premis del 32è Concurs literari Nou Barris

  Dissabte 3 d’octubre va tenir lloc la cerimònia de lliurament de premis. Us en deixem el vídeo per tal que pugueu gaudir-ne:

  Article complet

 • La Generalitat disposa la possibilitat d’eximir el coneixement lingüístic dels informes d’integració per la Covid-19

  Les persones que no puguinacreditar el coneixement del català i castellà per tramitar l’arrelament per manca d’opcions formatives durant els darrers sis mesos podran rebre un informe favorable en cas que es comprometin a formar-se en el termini d’un any

  Una nova instrucció de la Generalitat modifica el requeriment pel qual es demana tenir uns coneixements mínims de les llengües oficials de Catalunya perquè es consideri que la persona està prou integrada per realitzar el tràmit de regularització per arrelament o de renovació de la residència temporal mitjançant els informes INF02 (gran d’integració social) i INF03 (esforç d’integració), respectivament.

  L’obligatorietat de demostrar que es coneixen les llengües oficials per aconseguir un informe favorable està determinada a la Instrucció vigent SIMC/2017, de 15 de novembre, i s’acredita passant una entrevista personal mitjançant la qual es valora el grau de comunicació en català i castellà o, en cas de no superar l’entrevista, a través dela presentació de certificats que provin que la persona ha rebut formació reglada. Tanmateix, la manca d’ofertes formatives en els darrers mesos, ocasionada per l’alerta sanitària de la Covid-19, justifica l’excepció instruïda per la Generalitat, per la qual les persones interessades que no superin l’entrevista i tampoc comptin amb la formació suficient en la llengua, podran rebre un informe favorable sempre que:

  -Hi hagi una impossibilitat objectiva d’accedir a formació lingüística en el municipi o comarca de residència en els darrers sis mesos, a causa de les restriccions per la Covid-19.

  -Es comprometi a realitzar la formació del S1A en el termini d’un anydes de la seva declaració.Aquesta excepció és vàlida per a totes les sol·licituds presentades entre el 10 de setembre del 2020 i el 31 de desembre del 2020, afectant també els procediments iniciats amb anterioritat i encara no resolts.

  Les persones que es trobin sense formació lingüística i no puguin acreditar el seu coneixement de les llengües per realitzar els tràmits de regularització per arrelament o de renovació de permisos, podran rebre assessorament personalitzat al SAIER, en funció de la seva situació.

  Notícia Saier

   

   

  Article complet

 • Cerimònia de lliurament de premis del Concurs literari de Nou Barris

  Visualització prèvia de la imatgeDissabte 3 d’octubre, a les 19 hores, al Centre Cívic de Torre Llobeta, tindrà lloc la cerimònia de lliurament de premis de la 32a edició del Concurs literari de Nou Barris.

  L’acte serà presentat per la Lali Barenys acompanyada a la guitarra per Carles Beltran.

  A causa de l’emergència sanitària, l’aforament serà reduït i es prega confirmar l’assistència trucant al 933585614.

  La delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona ha col·laborat en l’organització i com a membres del jurat dels premis de poesia i prosa en català d’aquest certamen.

  Article complet

 • Demanem disculpes

  Hem experimentat alguns problemes informàtics en l’aplicació d’inscripció i lentitud al web. Us demanem disculpes, hi estem treballant

  >>    Inscripció en línia

  → Si teniu algun error que no us deixa finalitzar la inscripció, sempre podeu demanar cita al vostre centre per finalitzar la inscripció al curs.

  Si no saps quin nivell has de fer, demana una prova de col·locació. La podràs fer des de casa!

  Consulteu les preguntes més freqüents

  Article complet


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes