• taller gratuït de relat d’humor al Centre Cívic de Torre Llobeta

  Dins de les activitats de La Setmana de L’humor (del 9 al 16 de novembre), el Centre Cívic Torre Llobeta ha preparat una programació específica amb la idea que l’humor és la millor eina per superar les adversitats. Totes les activitats seran gratuïtes.

  En destaquem:

  TALLER D’ESCRIPTURA D’HUMOR

  Dissabte 16 de 10,30 a 12,30 h

  Un taller per descobrir les eines necessàries per jugar amb el llenguatge escrit i aprofitar el potencial d’experiències.

  s’hi farà l’exercici d’escriure per veure les coses de formes diferents a les acostumades.

  Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia. Públic adult.

  A càrrec de: Nelly Villegas

   

  Article complet

 • Punt d’intercanvi de llibres

  A partir d’avui els alumnes que entrin a l’aulari de la Delegació de Nou Barris per aprendre català trobaran una novetat en l’espai: un punt d’intercanvi de llibres en català.

  La iniciativa ha sorgit a través de professores de la delegació, com ara la Mireia Nebot, i alumnes que volien llegir llibres en català per reforçar-ne l’aprenentatge.

   

   

   

  El punt d’intercanvi serà autogestionat i tot el que cal és tenir ganes de llegir en català. No cal obligatòriament portar un llibre per poder agafar-ne. Segur que hi haurà gent que en deixarà sense agafar-ne cap.

   

  El cas és fomentar la lectura i aprendre llegint!

   

   

  Article complet

 • Sessió de benvinguda del Voluntariat per la llengua

  Dijous, 14 de novembre de 2019 a les 19:30

  Casal de Barri de Verdum (carrer de Luz Casanova, 4)

  El programa Voluntariat per la llengua oferirà una sessió de benvinguda a nous voluntaris i aprenents al Casal de Barri Verdun de Nou Barris.

  Si et ve de gust participar-hi, posa’t en contacte amb el Voluntariat per la llengua del CNL de Barcelona trucant al 934356685 o escrivint un missatge a vxl.bcn@cpnl.cat.

  Enllaços relacionats

  Article complet

 • Club de lectura de nivell mitjà (elemental) a Nou Barris

  Club de lectura de nivell mitjà (elemental) a Nou BarrisDilluns, 4 de novembre de 2019 a les 19:00

  Biblioteca Nou Barris (Pl. Major de Nou Barris, 2)

  Sessió de club de lectura de nivell bàsic a la Biblioteca Nou Barris. S’hi comentarà Les fogueres del Pertús, d’Àlvar d’Orriols.

  Per inscriure’s al club, cal adreçar-se al taulell de la biblioteca, on us deixaran el llibre en préstec.

  Article complet

 • Dia de la Comunitat Internacional

  Dia de la Comunitat InternacionalDissabte, 26 d’octubre de 2019 a les 10:00
  Museu Marítim de Barcelona (Av. de les Drassanes, s/n)
  Barcelona

  Un any més, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona participarà al Dia de la Comunitat Internacional de Barcelona, que organitza Barcelona Activa, i que es farà el 26 d’octubre al Museu Marítim de Barcelona.

  El CNL hi tindrà un estand durant tot el dia, des del qual oferirà informació als visitants sobre els cursos de català.

  A més s’hi faran aquestes dues sessions:

  • “Vermut lingüístic”, de 13.30 a 14.30 h, a la Sala 4
  • “Cita lingüística a l’hora del te”, a càrrec del Voluntariat per la llengua, de 16.45 a 17.45 h, a la Sala 4
  Enllaços relacionats

  Article complet

 • Taller d’escriptura creativa al CC Torre Llobeta

  El taller s’ofereix per dinamitzar el Concurs literari de Nou Barris, un dels esdeveniments culturals més rellevants i consolidats del Districte, organitzat i impulsat pel Centre Cívic Torre Llobeta, les Biblioteques del Districte de Nou Barris, i la delegació de Nou Barris del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona.

  En aquest curs d’escriptura creativa s’hi aprendrà les principals tècniques narratives i eines bàsiques per estimular la creativitat. Es posarà especial èmfasi en el procés creatiu i s’explorarà les potencialitats literàries a partir d’exercicis i lectures compartides. El taller servirà per descobrir diferents estratègies creatives amb l’objectiu de trobar aquella que més s’adiu amb la manera de mirar i interpretar l’entorn de cadascú. A més de llegir més enllà de la història, destil·lar els detalls de la realitat que poden servir per escriure, posar ordre en la imaginació i a buscar l’originalitat del punt de vista. Aquestes hores compartides han de ser un experiment per connectar amb el plaer d’escriure i trobar la realització personal a través de l’experiència del llenguatge.

  – Objectius principals:

  o Estimular la creativitat

  o Perdre la por al full en blanc

  o Desenvolupar certa constància en l’exercici d’escriure

  o Descobrir el nostre punt de vista i veu original

  o Conèixer els elements i l’estructura bàsica d’un text literari

  o Compartir els textos com una manera d’estimular l’exercici crític

  Professor/a: Raquel Santanera
  Edat: Públic adult

  Dijous
  De 19 h a 20:30 h

  10/10/2019 > 12/12/2019
  Preu: 61.50 €

  Inici d’inscripció: 03/09/2019
  Fi d’inscripció: 30/09/2019

  http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta/p/11398/escriptura-creativa-

  Article complet

 • Aprendre català interessa a la població

  Les dades obtingudes de l’Enquesta d’Usos Lingüístics de la Població 2018 constaten un bon estat de salut de la llengua catalana, per bé que posen de manifest la necessitat de continuar dedicant esforços a promoure’n l’aprenentatge i l’ús.

  Les dades apunten que un 94,4% de la població adulta entén el català; un 81,2% el sap parlar; un 85,5 % el sap llegir, i un 65,3 % el sap escriure.

  A més, l’anàlisi revela que una part important de la població adulta de Catalunya (un 35,7%) vol aprendre català o millorar-ne el coneixement.

  I analitzant-ho més a fons, s’observa que el grup d’edat que hi està més interessat correspon a la franja de persones que tenen entre 30 i 44 anys, que representa el 43,6 % del total. La preeminència d’aquesta franja l’explicaria el fet que el percentatge més elevat de persones d’origen estranger tenen justament entre 30 i 44 anys.

  Malgrat que el nombre de persones interessades a aprendre català baixa lleugerament respecte a l’enquesta de 2013 -entre 5,5 i 6,5 punts percentuals en tots els grups d’edat, excepte en el grup de 65 anys o més, en què es manté l’interès-, es constata la necessitat evident de continuar apostant per l’ensenyament del català per a adults.

  De fet, segons l’enquesta, el 18,6 % de la població adulta ja ha fet un curs de català per a adults. D’aquest percentatge, un 13,8 % són nascuts a Catalunya; un 20,6 %, a la resta de l’Estat espanyol, i un 30,9% són d’origen estranger.

  Els resultats de l’enquesta evidencien també que els cursos de català per a adults es consoliden com el mitjà d’aprenentatge escollit per una quarta part de la població adulta nascuda a l’estranger. La resta de població nascuda a l’estranger accedeix a l’aprenentatge de la llengua fent vida quotidiana (37,3 %), a l’escola (31,2 %) i amb els companys de feina (17,5 %).

  L’evolució migratòria dels darrers anys és, sens dubte, un element clau per entendre la situació sociolingüística del moment i per enfocar les línies estratègiques de l’aprenentatge de la llengua. Una llengua que no deixa de sumar la incorporació de persones que tenen altres llengües d’origen.

  Tot plegat fa pensar en la importància del Consorci per a la Normalització Lingüística per continuar donant resposta a la necessitat d’una població, la catalana, que en aquests moments té més d’un terç de persones nascudes fora de Catalunya.

  L’Enquesta d’Usos Lingüístics de la Població de 2018 analitza l’evolució sociolingüística dels darrers 15 anys, a partir d’una mostra de 9.000 persones de tot el territori. Es tracta d’una activitat estadística oficial integrada en els Plans estadístics de Catalunya i desenvolupada conjuntament entre la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

  Article complet

 • Fotografies del taller 575, mirades de la natura

  Article complet

 • Club de lectura de nivell mitjà (elemental) a Nou Barris

  Club de lectura de nivell mitjà (elemental) a Nou BarrisDilluns, 7 d’octubre de 2019 a les 19:00

  Biblioteca Nou Barris (Pl. Major de Nou Barris, 2)
  Barcelona
  Aquest serà el primer club de lectura del nou curs acadèmic a la Biblioteca Nou Barris. S’hi comentarà Quan vaig deixar de ser natura lleugera.

  Per inscriure’s al club, cal adreçar-se al taulell de la biblioteca, on us deixaran el llibre en préstec.

  Article complet

 • Club de lectura de llengua catalana de 2019-2020 a la Biblioteca de Nou Barris

  Els Clubs de lectura de llengua catalana són trobades de lectors interessats a comentar en català literatura escrita en llengua catalana.

  Club de lectura de nivell mitjà (elemental) de català va adreçat a persones amb un nivell mitjà de català que volen llegir i conversar en català per guanyar-hi fluïdesa. Aquest club també vol fer conèixer la tradició literària contemporània en llengua catalana.

  Les sessions són el primer dilluns de cada mes a les 19.00h

  Pl. Major de Nou Barris, 2/ <M> Llucmajor L-4/ Tel. 932 914 850

  Calendari de lectures 2019-2020:

  7 d’octubre de 2019: Anna Altisén. Quan vaig deixar de ser natura lleugera

  4 de novembre de 2019: Àlvar d’Orriols. Les fogueres del Pertús

  2 de desembre de 2019: Mercè Rodoreda. Aloma

  13de gener de 2020:Pol Beckmann. Novel·la

  3 de febrer de 2020: Julian Barnes. Nivells de vida

  2 de març de 2020: Jaume Cabré. Quan arriba la penombra

  27 d’abril de 2020: Joan Benesiu. Gegants de gel

  25 de maig de 2020: Eduard Márquez. L’últim dia abans de demà

  Inscriu-t’hi ara mateix a la Biblioteca per ala propera sessió!
  Cal haver llegit el llibre abans de la sessió

  Durada i inscripció

  Cada club es reuneix una vegada al mes i la sessió té una durada aproximada d’una hora i mitja.

  Per inscriure-s’hi cal fer-ho al taulell de préstec de la biblioteca on es fa el club. La inscripció és gratuïta i es dona prioritat als residents del districte de cada biblioteca i a les persones que actualment no assisteixin a cap club de lectura.

  Els clubs de lectura de llengua catalana estan organitzats conjuntament pel Centre de Normalització Lingüística de Barcelona i Biblioteques de Barcelona.

  Article complet


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes