• Un concurs en què guanya tothom

  Notícia de betevé:

  La campanya “Si l’encertes, l’endevines” s’estén a tot Barcelona. Després de l’èxit de les edicions passades a Sant Andreu, aquest concurs arriba també a Nou Barris, concretament als comerços del passeig de Valldaura.

  Els participants han d’endevinar les frases fetes catalanes amagades en les il·lustracions exposades als aparadors dels comerços de l’eix comercial. La iniciativa és fruit de la col·laboració entre el teixit comercial, l’Escola la Llotja i el Consorci de Normalització Lingüística de Barcelona. “Volem  fomentar l’ús del català entre la població, entre les persones que passegin pel passeig de Valldaura, d’una manera lúdica –explica Aurora Cupane, dinamitzadora del CNL de Nou Barris-, s’ha de fer com una gimcana i s’ha d’anar passant pels comerços amb cartells que amaguen una frase feta. Cal endevinar-la, posar-la a la butlleta i participar en el concurs”.

  Un concurs en què guanya tothom

  Entre els objectius de la campanya hi ha la dinamització dels eixos comercials de la ciutat a través de la llengua catalana i l’art de la il·lustració.  Els veïns han d’entrar als establiments per recollir les butlletes de participació i han de visitar una trentena d’aparadors per cercar les il·lustracions. “Alhora que miren els cartells, miren els nostres aparadors —explica Teresa Agües, una de les comerciants del passeig de Valldaura—, ens beneficia a tots perquè ens dóna a conèixer a molta gent del barri, a les famílies.” A banda de promoure l’ús del català en els comerços, es teixeix una relació més familiar entre comerços i clients. “S’obre una porta a una relació diferent i s’estableix una relació divertida, perquè és un joc compartit”, explica Jimena Uribe, una de les participants.

  La iniciativa promou també l’art dels joves estudiants de l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja, els encarregats de dissenyar les 40 il·lustracions diferents que representen les frases fetes catalanes amagades. Aquestes llueixen ara en forma de cartell als comerços de proximitat del passeig fins a l’11 de maig. Per als joves il·lustradors els aparadors dels comerços són una gran galeria per exposar les seves creacions.

  Com participar-hi?

  En el cas de Nou Barris els aparadors de les botigues del passeig de Valldaura, entre la plaça de la República i l’avinguda de Janeiro, amaguen una trentena de frases fetes en il·lustracions. En els establiments comercials participants trobareu les butlletes de participació. En la butlleta de participació hi ha el número de la il·lustració i el nom i l’adreça del comerç que l’exposa, el procediment de participació i també tots els premis.

  Article complet

 • Concurs Si l’encertes, l’endevines, amb molts premis!

  La delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona organitza la campanya Si l’encertes, l’endevines. Després de l’èxit de tres edicions anteriors fetes a Sant Andreu, ara s’amplia a tots els districtes de Barcelona.

  La iniciativa pretén promoure l’ús del català al comerç mitjançant un concurs per endevinar frases fetes amagades en una il·lustració. El funcionament és el de buscar cartells amb il·lustracions que s’exposaran als aparadors dels establiments de l’Associació de comerciants del passeig Valldaura i endevinar les frases fetes que s’hi amaguen.

  En els establiments comercials participants, situats, majoritàriament, al passeig Valldaura  (entre la plaça de la República i l’avinguda Rio de Janeiro) trobareu les butlletes de participació i els cartells amb les il·lustracions exposats. En la butlleta de participació hi haurà el número de la il·lustració i el nom i l’adreça del comerç que l’exposarà, el procediment de participació i també tots els premis a què podeu optar.

  Un cop emplenada, s’haurà de portar a un dels punts de lliurament:

  – A la Delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona: C. Rosselló i Porcel, 12 baixos (En horari d’atenció al públic, de dilluns a divendres de 9.00 a 13.00 h i, dilluns, també, de 16.00 a 20.00 h)

  – Al comerç Bricodom: Pg. Valldaura, 235

  Del 27 d’abril al 10 de maig, tothom qui ho desitgi podrà participar al concurs per endevinar les frases fetes amagades i guanyar grans premis patrocinats l’Associació de comerciants del passeig Valldaura:

  El 20 de maig, a les 18.00 h es farà l’acte de cloenda de la campanya i el lliurament de premis del concurs a la Delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona.

  PREMIS:

  4a categoria: un llibre i val per esmorzar per a dues persones al Bar Oasis (cafè + pasta)

  3a categoria: un llibre i un val Salut (bescanviables a Farmàcia Borràs, Farmàcia Lluchmajor, Arpa Plantes Medicinals, Quirosport Triatló, Hadda Center o Ciclosport Mota) per valor de 10,00 €)

  2a categoria: un llibre i un val Gourmet (bescanviables a Gran Bistec o Peix Bo)

  1a categoria: un val de 30.00 € bescanviable a qualsevol comerç associat

  Premi especial: un val de 60.00€ bescanviable a qualsevol comerç associat.

  Esperem veure-us-hi concursar!

   

  Article complet

 • Campanya “Si l’encertes, l’endevines”

  Il·lustració d’Andrea Romero per a la frase “Estar a la lluna”

  El CNL de Barcelona organitza la campanya Si l’encertes, l’endevines per quart any consecutiu. Després de l’èxit de les tres edicions anteriors, fetes en col·laboració amb l’Eix Comercial de Sant Andreu, ara s’amplia a tots els districtes de Barcelona.

  Cartells amb il·lustracions que representen frases fetes creades per joves estudiants de l’Escola Superior de Disseny i Art La Llotja lluiran a centenars de comerços de proximitat de 12 eixos comercials de la ciutat del 8 d’abril al 12 de maig. Tothom qui ho desitgi podrà participar al concurs per endevinar les frases fetes amagades i guanyar grans premis patrocinats pels eixos col·laboradors.

  El 16 de maig es farà l’acte de cloenda de la campanya a la Delegació de Sant Andreu del CNL de Barcelona. A la resta de districtes, es faran lliuraments dels premis del concurs del 13 al 24 de maig.

  Enllaços relacionats

  Article complet

 • Nou Barris als segles XX, X i XV

  La delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona va organitzar l’activitat del mes d’abril del programa de Voluntariat per la llengua. Aquesta activitat va consistir en un itinerari històric i contemporani pel districte. Els assitents van poder visitar l’antic Institut mental de la Santa Creu i Sant Pau, actual seu del Districte i de la Biblioteca de Nou Barris, la parròquia de Santa Eulàlia de Vilapicina, la llibreria La font de mimir i el Centre Cívic de Torre Llobeta.
  Carlos Izquierdo, conseller tècnic del districte, va explicar la història de l’antic edifici de l’institut mental i va destacar la importància de treballar col·laborativament amb la delegació de Nou Barris en un districte on el coneixement de la llengua catalana és un dret de la ciutadania que ajuda la cohesió social. El Carles Ramon va obrir les portes de la seva llibreria i la Celia Juárez va fer un repàs de la història de l’edifici del centre cívic.

  Article complet

 • Visita guiada Nou Barris als segles XX, X i XV

  Dilluns vinent, 1 d’abril, a les 12.00 h del migdia farem la visita guiada Nou Barris als segles XX, X i XV. Una ruta per a les parelles del programa Voluntariat per la llengua.

  Aquí teniu l’itinerari que seguirem:

  Article complet

 • Torna el Concurs de còmic a Nou Barris

  Aquest any, el concurs arriba a la vintena edició i és per això que el Centre Cívic Can Verdaguer ha preparat diverses activitats durant el trimestre relacionades amb el món del còmic, des d’activitats de qualitat a càrrec de dibuixants professionals i col·lectius especialitzats, exposicions i xerrades fins a activitats per a escoles i instituts. Serà el tercer any que es pot concursar en la categoria de còmic infantil i juvenil en català, gràcies a la col·laboració amb la delegació de Nou Barris.

  Aquesta activitat forma part de la campanya Uaaaaaaau… iuhu, pataplaf! Còmic en català, una iniciativa del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona que té com a propòsit donar a conèixer i fer visibles els còmics que s’editen en català per tal de fomentar-ne la lectura i el consum. A més, pretén contribuir a l’augment de l’oferta, incentivant la creació i l’edició de còmics en català.

  Consulteu les bases aquí

  Article complet

 • Club de lectura de nivell mitjà de Nou Barris

  Club de lectura de nivell mitjà de Nou BarrisDilluns, 11 de febrer de 2019 a les 19:00
  Biblioteca de Nou Barris (Pl. Major de Nou Barris, 2)

  El proper 15 de febrer es comentarà l’obra Camí de sirga, de Jesús Moncada, al club de lectura de nivell mitjà que es fa a la Biblioteca Nou Barris.

  T’hi pots inscriure al taulell de la biblioteca, on et deixaran el llibre en préstec.

  Enllaços relacionats

  Article complet

 • Oberta la inscripció a les proves anuals per acreditar el coneixement de català

  El termini d’inscripció es tancarà el 13 de febrer
  La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura obre, avui, 28 de gener, la inscripció a les proves per obtenir els certificats oficials de llengua catalana de cinc nivells: bàsic (A2), elemental (B1), intermedi (B2), suficiència (C1) i superior (C2). El termini es tancarà el 13 de febrer.
  La inscripció es pot formalitzar telemàticament mitjançant la pàgina web Tràmits gencat o bé, presencialment, a les oficines de la Direcció General de Política Lingüística a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa.
  Les proves estan obertes a qualsevol persona de més de 16 anys i no cal tenir cap titulació acadèmica prèvia per fer-les.
  Els exàmens es duran a terme a 18 localitats. A Catalunya, es faran a Barcelona, Figueres, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. També hi haurà proves a Fraga i a Perpinyà.
  El calendari de proves i les localitats dels exàmens es poden consultar al portal de Llengua Catalana.
  La convocatòria de 2019 és la tercera des de la publicació de la nova Gramàtica de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans. Tenint en compte el període de transitorietat de quatre anys per aplicar la norma, en la correcció dels textos de l’àrea d’expressió escrita es consideraran adequades tant les solucions anteriors com les actuals. En les àrees de gramàtica o ús de la llengua, no es demanaran aspectes que hagin sofert un canvi de validesa normativa.
  Les proves per a l’obtenció de certificats oficials de català s’inscriuen en les polítiques del Govern de Catalunya per estendre l’ús del català i encaixen amb l’oferta de formació del Consorci per a la Normalització Lingüística i el curs en línia Parla.cat. Els cursos organitzats pel Consorci permeten obtenir títols equivalents als certificats que s’obtenen en les proves de Política Lingüística.
  Certificats de català
  Convocatòria de proves 2019

  Article complet

 • 31è Concurs Literari de Nou Barris

  El Centre Cívic Torre Llobeta, la delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona, i les Biblioteques del Districte impulsen i organitzen un dels esdeveniments culturals més rellevants i consolidats del Districte, el Concurs Literari de Nou Barris, que enguany arriba a la seva 31a edició.

  Es tracta d’una convocatòria oberta a totes les persones majors de 16 anys, en la qual es pot participar en les modalitats de prosa, poesia i relat curt d’humor en llengua catalana i llengua castellana i relat fantàstic.

   Cal destacar el fet que la modalitat de relat curt d’humor marca una diferència important dins de la normalitat dels concursos literaris.

   En el document annex trobareu les bases de participació. La data límit de presentació de les obres és el 30 de març a les 20.00 h. El comunicat del veredicte i el lliurament de premis als guardonats es farà al Centre Cívic Torre Llobeta dissabte 4 de maig del 2019. Tots els participants rebran un diploma acreditatiu de la seva participació i es farà un recull amb tots els relats guardonats, que es podrà consultar durant el mes de juny a bcn.cat/noubarris.

  Bases del 31è Concurs Literari de Nou Barris

  Article complet

 • Centenari del naixement de Joan Brossa

  Demà farà cent anys del naixement del poeta, dramaturg i artista plàstic (1919-1998). Va ser un dels fundadors del grup artístic Dau al Set, i autor d’una obra que no contempla les fronteres entre les diferents disciplines artístiques.

  La seva obra literària, de dimensions excepcionals, es caracteritza per l’experimentació amb el llenguatge i la utilització de tot tipus de tècniques i estils, des dels models estròfics clàssics, fins a la poesia conceptual, el teatre surrealista i els guions de cinema experimentals. Aquest procés continu d’investigació metalingüística l’encamina progressivament cap a la poesia visual, l’escultura i la performance.

  Només cap al final de la seva carrera va rebre el ple reconeixement, amb nombroses traduccions i múltiples premis i honors que l’assenyalen com a una de les figures cabdals de la literatura i les arts visuals del segle vint.

  El 19 de gener del 2019 començarà l’Any Joan Brossa amb motiu de la commemoració del centenari del naixement del poeta. Serà comissariat per Manel Guerrero i coordinat des de la Fundació Joan Brossa per Judith Barnés. A banda de consolidar la seu de la Fundació com un espai de referència per a la ciutat de Barcelona, l’Any Joan Brossa té alguns objectius a assolir. En primer lloc, aconseguir l’edició i/o reedició de la poesia de Brossa per tal que s’hi pugui accedir fàcilment i es fomenti la lectura i el coneixement del corpus poètic brossià. En segon lloc, generar noves mirades a partir de l’obra del poeta per afavorir-ne la representació en l’àmbit del teatre i l’experimentació en el camp de la pràctica artística tot donant cabuda a noves generacions de creadors. Per acabar, teixir una constel·lació brossiana potent que aculli totes aquelles entitats que vulguin retre homenatge al poeta i que tinguin interès a formar part de l’Any Brossa.

  Article complet


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes