• Visita a l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris

  Dilluns 21 de novembre a ¾ de 8 del vespre un grup de Bàsic 1 de Nou Barris va fer una visita a l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris.
  Els alumnes van ser atesos per l’Arnaldo Gil Albacete i la Lourdes Ferrando Oliván, voluntaris de l’arxiu.
  Durant la sessió els alumnes van poder conèixer la formació del districte i la incorporació a la ciutat de Barcelona i la formació i els noms dels barris.
  També es va destacar que  la immigració ha conformat la identitat del barri i del districte i ho continua fent, que van ser barris abandonats per l’administració i com les lluites veïnals han permès la millora de les condicions de vida des habitants de Roquetes i de Nou Barris. 
  L’Arxiu s’ha anat formant per l’aportació de documentació, la col·laboració i gestió dels veïns de manera voluntària.
  Va ser una visita molt agradable, formativa i els alumnes es van sentir molt ben acollits. Aquestes sortides, permeten a l’alumnat dels cursos de català conèixer l’entorn social del districte on fan classes.

  Article complet

 • Visita a les masies de Nou Barris

  Alumnes de la delegació de Nou Barris van visitar la setmana passada, algunes de les masies que hi ha al districte.

  Els assistents van passejar per Can Pere Valent, que es va construir pels volts dels segles XVI i XVII. És d’estructura clàssica, malgrat que la nau de l’esquerra és més ample que la de la dreta. Alguns estudis diuen que és perquè els constructors van aprofitar una antiga torre de defensa medieval. Una altra de les masies visitades va ser Can Verdaguer l’última masia en funcionament de la ciutat de Barcelona. És del segle XVI i està catalogada com a patrimoni històric de la ciutat.

  Article complet

 • Taller de lectura

   

  Dimarts 26 de juliol es va fer un taller de lectura a l’aulari de la delegació de Nou Barris en què van participar alumnes del Bàsic 2. Es va treballar el conte Arriben dissimulant, inclòs al llibre Històries poc corrents, de Pere Calders. S’hi va fer una lectura en veu alta del conte i es va reflexionar sobre qüestions relacionades amb el text, com són els prejudicis o la discriminació per raons d’origen i d’aspecte. Els assistents van participar-hi de manera molt animada!

  Article complet

 • Visitem la Biblioteca de Nou Barris

  Un grup de classe de la delegació de Nou Barris va visitar la Biblioteca de Nou Barris la setmana passada. L’activitat va servir per conèixer un dels equipaments del districte, entendre els serveis que ofereixen i poder tramitar-ne el carnet, si no el tenien.

  Després de la visita, els alumnes van completar el dia prenent un refresc en un bar en què van aprofitar per fer-hi pràctiques de català.

  Article complet

 • Nous establiment col·laboradors de Voluntariat per la llengua a Nou Barris

  La Cotilleria Alfonsita (p. Fabra i Puig, 223) i Frisar Esports (c. Vèlia, 30), són dos nous establiment col·laboradors del programa de Voluntariat per la llengua. Si voleu fer pràctiques de conversa en català, us atendran encantades!

  Article complet

 • EL CPNL obre el període d’acreditació per inscriure’s als cursos de català al setembre

  La inscripció preferent serà el 12 i 13 de setembre i la inscripció general, del 14 al 16

  El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) obre avui el període per acreditar el nivell de coneixements de català, pas previ a la inscripció dels cursos de setembre. Fins al 26 de juliol i del 5 al 9 de setembre, es poden sol·licitar les proves de col·locació que permeten determinar quins són els coneixements actuals de català de la persona que es vol inscriure a un curs general del CPNL.

  La prova de col·locació és un requisit indispensable per a aquelles persones que tinguin un mínim coneixement de la llengua, però que no puguin justificar-lo amb la presentació d’un certificat oficial, reconegut per la Secretaria de Política Lingüística, o que no hagin fet ja un curs al CPNL. La prova de col·locació és gratuïta, té una validesa de dos anys i es pot escollir si es fa en línia o en un centre de normalització lingüística proper.

  La inscripció als cursos de català serà el 12 i 13 de setembre, de manera preferent per als alumnes del CPNL del darrer any, i del 14 al 16 de setembre, per a tothom. Es pot fer de manera presencial en qualsevol dels centres de normalització lingüística cpnl.cat/xarxa o en línia a través de la plataforma d’inscripció i tràmits: inscripcions.cpnl.cat.

  La informació per a la inscripció ja es pot consultar a la pàgina web.

  Article complet

 • Horari d’atenció al públic de la delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona a l’estiu

   Informació de contacte del 15 de juny al 15 de setembre:

  CNL de Barcelona. Delegació de Nou Barris
  C. Rosselló i Porcel, 12. Tel. 933590600. noubarris@cpnl.cat
  De dilluns a divendres de 10 a 14 h. Agost tancat.

   

  Durant l’agost, per a qualsevol gestió, caldrà contactar amb:

  CNL de Barcelona. Espai Avinyó – Llengua i Cultura
  C. Avinyó, 52. Tel. 933428080. acollida@cpnl.cat
  De dilluns a divendres de 9 a 21 h.
  Agost: de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de dilluns a dijous de 16 a 20 h (del 8 al 19 d’agost, de 10 a 14 h).

  També podeu contactar amb el CNL de Barcelona per correu electrònic a barcelona@cpnl.cat.

  Article complet

 • Lliurament certificats de Bàsic 1 a Ciutat Meridiana

  Dissabte, 11 de juny, es va fer el lliurament de certificats al curs de nivell Bàsic 1 de Ciutat Meridiana.

   

   


  L’alumnat va fer un pastís que reflectia la cohesió i la il·lusió que els va suposar fer aquest curs.
  Un total de 24 alumnes van acabar el Bàsic 1 amb uns resultats d’assoliment molt bons.
  Agraïm la col·laboració de l’AV de Ciutat Meridiana i la bona tasca de les dues professores que l’han impartit.

  Article complet

 • CURSOS BÀSICS INTENSIUS D’ESTIU 2022

  Informació sobre els cursos intensius de català 2022

  Oferta de cursos de català intensius d’estiu, en modalitat presencial:

  Calendari

  A partir del 6 de juny es podran consultar tots els cursos que oferiran els centres de normalització lingüística en el cercador del web:

  Del 27 al 30 de juny: Inscripcions

  La plataforma d’inscripció i tràmits per inscriure’s en línia s’obrirà el 27 de juny a les 9 h i es tancarà el 30 de juny a les 20 h. Per a les inscripcions presencials, consulteu l’horari de cada centre.

  Més informació

  Els cursos intensius d’estiu s’impartiran majoritàriament durant el mes de juliol i, en algun cas, també a l’agost.

  La inscripció pot realitzar-se en línia a la plataforma d’inscripció i tràmits (inscripcions.cpnl.cat) i també presencialment a través de la xarxa de centres, serveis i oficines del CPNL.

  Per a més informació sobre la documentació i el procés d’inscripció, consulteu la normativa.

  Altres nivells

  El CPNL està preparant l’oferta de nous cursos, de tots els nivells (des de l’inicial al superior), que han de començar al setembre i que correspondran al primer trimestre del curs 2022-2023. Durant el mes de juliol de 2022 es farà pública la informació de les dates d’inscripció, tant al web del cpnl.cat com a les xarxes socials.

  Article complet

 • Ens ho passem bé celebrant el Dia Internacional del Joc

  Alumnes i visitants van poder jugar a partides de tres en ratlla al vestíbul de la delegació de Nou Barris amb motiu del Di a Internacional del Joc.

  Article complet


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes