Sessions del 28 i el 30 d’octubre

petit princep

Vam començar la sessió de dimarts parlant dels gèneres periodístics i dels dos blocs que hi ha:  textos informatius i  d’opinió (pàg. 303-304) i quins treballarem més específicament durant el curs.

A continuació vam parlar dels elements de la retòrica actual i de la relació que mantenen amb els conceptes dels grecs i els romans (pàg. 7 – 9). Va aparèixer el concepte de sofisticació lingüística i ens vam centrar a parlar de les figures retòriques (pàg. 333): comparació, metàfora, metonímia, antonomàsia, personificació, etc.

Vam fer l’exercici 9 de la pàg. 20 per trobar les figures retòriques dels titulars de les pàg.16-17. I n’havíeu de buscar més exemples per deures.

A la classe de dijous vam veure els diferents tipus de progressió temàtica: de tema constant, de tema lineal i de tema derivat). Vam analitzar la notícia ‘El TAV arriba a Girona en un clima d’alta tensió’ (pàg. 22). Per identificar millor el tipus de progressió temàtica, us proposo aquest exercici en línia (és autocorrectiu):

Activitat sobre progressió temàtica

A continuació vam fer l’exercici 14 de lèxic que consistia a dir quin era el sinònim menys adequat segons el context. Les solucions són les següents: exposar-aïllats-habitació-instal·lació-comarca-sacrifici-instal·lació-reconeixements-barallats-posar-esdeveniment-augurava-anava.

Per grups, vam redactar una notícia sobre el naufragi del Costa Concordia seguint un dels models de progressió temàtica.

Per deures, llegiu-vos el procés de redacció d’un text (pàg. 14-15 ) i després feu l’ex. 5 de  la pàg. 19.

0 comentaris a “Sessions del 28 i el 30 d’octubre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *