• Classes 29 i 30 d’octubre

  Escrit per el 30 de Octubre del 2014 a les 18:16 a: General

  Avui hem comentat primer els dubtes de l’exercici 3 de pronoms febles del llibre de Teide.

  O U ÀTONESA continuació hem vist les normes generals de l’escriptura de la o i u àtones i hem fet els exercicis 2 i 5.

  Aleshores hem recordat les paraules que presenten divergències d’escriptura respecte del mateix mot en castellà (quadre pàg. 19 d’El català escrit) fent un joc en parelles per veure qui recordava més paraules de la llista.

  Després hem vist que hi ha paraules que s’han incorporat al català més tardanament i canvien la vocal del primitiu: són els pseudoderivats.

  Llavors hem fet l’exercici 8. Finalment hem vist canvis ortogràfics en les formes verbals: d’una banda als verbs cosir, collir, sortir, tossir i escopir (quan sigui àtona la o de l’arrel escriurem o i quan sigui tònica u, ex: sortiré, surto) i als verbs poder i voler (amb u la 1a persona del present d’indicatiu, el present de subjuntiu i l’imperatiu).

  De deures hi ha acabar la unitat 3 del llibre El català escrit.

  CastanyadaI, finalment, hem fet un petit debat en què 2 persones argumentaven a favor de la Castanyada i altres 2 a favor de Halloween. Val a dir que al final s’ha imposat la Castanyada perquè és el que hem celebrat!

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!