• Sessions del 28 i el 30 d’octubre

  Escrit per el 30 de Octubre del 2014 a les 21:00 a: General

  petit princep

  Vam començar la sessió de dimarts parlant dels gèneres periodístics i dels dos blocs que hi ha:  textos informatius i  d’opinió (pàg. 303-304) i quins treballarem més específicament durant el curs.

  A continuació vam parlar dels elements de la retòrica actual i de la relació que mantenen amb els conceptes dels grecs i els romans (pàg. 7 – 9). Va aparèixer el concepte de sofisticació lingüística i ens vam centrar a parlar de les figures retòriques (pàg. 333): comparació, metàfora, metonímia, antonomàsia, personificació, etc.

  Vam fer l’exercici 9 de la pàg. 20 per trobar les figures retòriques dels titulars de les pàg.16-17. I n’havíeu de buscar més exemples per deures.

  A la classe de dijous vam veure els diferents tipus de progressió temàtica: de tema constant, de tema lineal i de tema derivat). Vam analitzar la notícia ‘El TAV arriba a Girona en un clima d’alta tensió’ (pàg. 22). Per identificar millor el tipus de progressió temàtica, us proposo aquest exercici en línia (és autocorrectiu):

  Activitat sobre progressió temàtica

  A continuació vam fer l’exercici 14 de lèxic que consistia a dir quin era el sinònim menys adequat segons el context. Les solucions són les següents: exposar-aïllats-habitació-instal·lació-comarca-sacrifici-instal·lació-reconeixements-barallats-posar-esdeveniment-augurava-anava.

  Per grups, vam redactar una notícia sobre el naufragi del Costa Concordia seguint un dels models de progressió temàtica.

  Per deures, llegiu-vos el procés de redacció d’un text (pàg. 14-15 ) i després feu l’ex. 5 de  la pàg. 19.

1 comentari

 1. Sandra Peitx

  08 Nov 14
  14:18 #

  Buscant altres coses, m’he tornat a quedar enganxada amb aquest dibuix i per moltes voltes que li dono, crec que en aquest cas, la mida sí que és important. Per tant, crec que és una hipèrbole, perquè per dir imaginació, fa anar una irrealitat desmesurada.

  Respondre

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!