• Sessió 2: 27 de setembre

    Sessió 2: 27 de setembre

    Lèxic. Derivació: formació de verbs a partir d’adjectius: jove, vell, gran, petit, sabor, dolç, compra, lloguer, venda (rejovenir, envellir, engrandir, empetitir, assaborir, endolcir, comprar, llogar, vendre)

    Expressió oral, Activitat oral: exercici 9 de la pàgina 15 del llibre de l’editorial Teide. Preparació de la festa per a una parella que decideix casar-se, ajuntar-se…. Explicar com són, quins gustos tenen i quina festa celebració sorpresa els prepararíem.

    Algunes paraules que hem comentat: extravertit, ase-ruc-burro, gimcana 

    Cada grup ha apuntat les idees principals, i, a casa i individualment, s’haurà de preparar un text elaborat sobre aquest tema, d’unes dues-centes paraules.  

    Gramàtica. Vocal neutra, en els noms i verbs. Repàs teòric de tots els casos en els noms i en els verbs; exercicis 1 i 2 de la pàgina 13, del llibre Català escrit; dictat de verbs (també treure, jeure i néixer)

    Expressió escrita. Hem comentat alguns dels errors dels textos del primer dia: infància-funcionària-família (accentuació en paraules esdrúixoles), néixer, sobretot-almenys-a part-des de (paraules que s’escriuen juntes o separades), vivíem (verbs acabats en -íe i íeu)

    Gramàtica: l’Optimot és l’eina que heu d’utilitzar per resoldre els vostres dubtes lingüístics (definicions, traduccions, verbs conjugats, dubtes de gramàtica)

    Lèxic. Adjectius per descriure el caràcter i el físic de les persones, a patir del full: Adjectius caràcter i físic de les persones S1

    DEURES

    Escriure un text elaborat sobre el tema que s’ha comentat a l’aula, d’unes dues-centes paraules: 

    Preparació de la festa per a una parella que decideix casar-se, ajuntar-se…. Explicar com són, quins gustos tenen i quina festa celebració sorpresa els prepararíem.

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.