• Sessió 3: 29 de setembre

    Sessió 3: 29 de setembre

    Lèxic

    Derivació: formació de verbs a partir d’adjectius: sabor, dolç, mirall, covard, trist, muralla, curt, llarg, ample i estret (assaborir, endolcir, emmirallar, acovardir, entristir, emurallar, escurçar, allargar, eixamplar i estrènyer) 

    Gramàtica

    Vocal neutra: hem repassat, a partir de la pràctica noms i adjectius que acaben en A/E; hem comentat sobretot el cas dels adjectius, particularment pobre, que te forma masculina (acabada en -e) i femenina (acabada en -a) 

    Verbs 7reure, jeure i néixer: exercici 3 de la pàgina 13 (teniu la teoria al final de la pàgina 12). Hem comentat les tres primeres frases. La resta queden com a deures

    Expressió escrita i expressió oral

    Hem comentat per grups dels textos elaborats a casa. Ens hem fixat en:

    • A/E
    • puntuació
    • S’entenen totes les frases del text
    • S’entén el text sencer. Si és coherent…

    Lèxic

    Adjectius relatius al caràcter: esquerp, garrepa, abúlic, set-ciències, assenyat, primmirat, enginyós, fatxenda, caragirat,  beneit, malparlat, trempat, culte, llepafils, feble, rialler, ximplet, rondinaire, eixelebrat

    Gramàtica

    Ser i estar: localitzacions de persones (moment puntual, temps més llarg) i de coses (moment puntual i habitualment). La teoria la teniu a la pàgina 231 del llibre.

    DEURES

    Acabar l’exercici 3 de la pàgina 13 del llibre

    Fer, si encara no l’heu fet, el text de la celebració per a uns companys que se’n van a viure junts 

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.