• El pica-pica de la classe

    Després d’haver treballat el vocabulari i les estructures necessàries per escriure una recepta, avui els alumnes del B3 han portat diversos plats (boníssims) i ens han explicat com elaborar-los. Ara toca compartir les receptes i a veure qui s’anima a fer algun d’aquests plats!
    Gràcies a tots per la col•laboració! Sou uns grans cuiners i ho heu explicat molt bé!

  1. Ana Constaín

    26 Gen 12
    23:06 #

    Pastis de taronja

    Ingredients:

    4 ous
    1 tassa d´oli d oliva
    1 suc de taronja
    3 tassas de farina
    3 tassas de sucre
    1 sobre de llevat

    Preparació:

    primer, escalfeu el forn a uns 220º graus
    despres, ratlleu la taronja i exprimeu-la
    separeu els rovells de les clares dels ous i munteu-les a punt de neu
    Afegiu-hi el sucre , barregeu-ho fins que quedi une crema blanca
    Afegiu-hi els altres ingredients
    Passeu-ho per la batedora
    A continuació aboqueu-ho sobre un motlle untat amb mantega
    Finalment poseu-la massa al forn durant 20 minuts a 180º graus
    Bon profit !!!!!

    Respondre

  2. Edith Gutiérrez Calla

    26 Gen 12
    23:08 #

    PASTIS DE PATATAS
    Per quatre personas
    INGREDIENTS: ESTRIS
    • 3 patates mitjanes – Bol
    • 3 ous – Motlle que sigui
    • 4 tasses de llet rectagular
    • 400 grams de formatge – furquilla
    • dues culleradetes d’anís
    • sal al gust – mantega per untar el motlle
    PREPARACIO:
    Primer has de encendre el forn a uns 200 0C graus.
    Després has de pelar les patates i talla-les a rodanxes fines, afegeix sal al teu gust, el reservem.
    A continuació agafa el bol, afegir-hi els ous, has de batre una estoneta, afegeix la llet, l’anís i una mica de sal.
    Agafa el motlle has de untar-lo amb la mantega i una mica de farina.
    Posa una tercera part de patatas en el motlle ,làminas de formatge i una mica de la barreja anterior.Repeteixe s dues vegades mès ,a sobre posa-li el formatge i la resta de la barreja.
    Finalment posa-ho al forn durant una hora.
    UN CONSELL:
    Bat la clara de dos ous a punt de neu i posa-ho al pastis.

    Respondre

  3. Ema Prieto Mujica

    27 Gen 12
    15:29 #

    AMANIDA DE TONYINA

    INGREDIENTS
    2 o 3 llaunas de tonyina
    1/2 ceba picada
    1 gra d´all aixafat
    1/2 pebrot vermell i 1/2 pebrot vert tallats a trossos petitets
    1 cogombre sense llavors, pelat i tallat a trossos petitets
    4 tamàquets secs ( en remull) picados
    1 cor d´enciem picada
    20 olives negres sense oss
    40 grs de formatge de cabra (feta)
    oli d´oliva, el suc d´una llimona
    1 pessic de sal, pebre negre mòlt i de bitxo.
    1 cullerada de maionesa

    PREPARACIÓ

    En un recipient, poseu la tonyina. Afigeu hi la sal,el pebre negre, el bitxo, un raig d´oli i el suc d´una llimona i barregeu ho.
    Despés, afigeu hi les verdures i barregeu ho amb una cullerada amb maionesa.
    Finalment incorporeu el formatge i les olives. Remeneu ho un poc tot junt.
    Sevir amb pa!!!
    Bon profit!!!!

    Respondre

  4. Jose Angel

    29 Gen 12
    20:59 #

    Hola, em dic Jose Angel i sóc Alumne del B3.
    És la meva primera vegada que entro en un blog.Aqui deixo aquesta petita recepta,
    de l’exercici anterior com aportació al diari.

    RECEPTA DE TRUITA DE TONYINA

    La recepta de truita de tonyina no té cap misteri.I és sencilla i economica.
    jo la faig al meu gust.

    INGREDIENTS:

    – 2 ous.
    – 2 Llaunetes
    – Sal i pebre negre.
    – Oil.

    PREPARACIÓ

    Primer batre els ous en un recipient.Una vegada estiguin batuts,afegir
    -hi sal i pebre negre.Després posar una paella ben calenta amb una mica d’oli.Quan una banda estigui feta,tombarla.I ja esta.

    Fins al dimarts.

    Respondre

  5. monica matìas

    30 Gen 12
    15:52 #

    TORTETAS

    ingredients:

    -1/2 LITRE DE LLET.
    -80/100 GRAMS DE SUCRE(4 CULLERADES SOPERAS)
    -1 TASSA DE FARINA.
    -1/2 CULLERADETA DE BICARBONAT SÒDIC.
    -1 CULLERADETA DE LLEVAT.
    -1/2 CULLERADETA DE SAL.

    PREPARACIÒ

    COMENÇAR POSANT EN UN RECIPIENT 3-4 TASSES DE LLET AMB 2 CULLERADETAS DE VINAGRE(BLANC).DEIXEM REPOSAR 10 MINUTS.
    APART EN UN ALTRE RECIPIENT,BARREJEU 2 CULLERADES DE MANTEGA I UN OÙ.AFEGIR-LA A LA LLET AM VINAGRE I DEIXAR EN REPÒS NOVAMENT.
    EN UN BOL GRAN,BARREJAR 1 TASSA DE FARINA,4 CULLERADES DE SUCRE,1 CULLERADETA DE LLEVAT,1/2 CULLERADETA DE BICARBONAT SÒDIC I 1/2 DE SAL.AFEGIM LA BARREJA LIQUIDA,I DEIXEM REPOSAR SENSE MOURE.
    ENTRETANT,EN UNA PAELLA O PLANXA CALENTA,ANIREM FENT LES TORTITAS AMB LA MESURA DE MITJA TASSA.QUAND ESTIGUIN DAURADES PER AMBDÒS COSTATS,JA ESTARÀN LLESTAS…SERVEIX-LAS AMB NATA,GELAT,NOCILLA,MEL..
    A VOSTRE GUST.BON PROFIT!!!!!!!!!

    Respondre

  6. Benedetta Mortola

    30 Gen 12
    16:58 #

    PASTIS DE MELMELADA

    Ingredients:
    600gr brisa
    225gr farina
    150gr mantega
    110gr rovells d`ou
    Un pessic de vainilla
    Una pela de llimona i de taronja
    Un pessic de sal

    farcit: 350gr melmelada (de qualsevoll sabor)

    Procediment:
    Poseu en un recipient els rovells d’ou amb el sucre i bateu fins que es formi una crema.
    Despres afegiu-hi la mantega (tova no fosa) les pells, el pessic de vainilla, el pessic de sal i la farina tamisada. Cal traballar-ho be amb les mans. Feu-ho una pilota i embolliqueu-ho en el paper de forn, cal que estigui una mitja hora a la nevera. Mentrestant aixafeu be la melmelada (en el meu poble afegim a la melmelada una mica de un vi que es diu “marsala” per donar-li una mica mes de sabor i per que no s’assequi. Agafeu la massa i talleu uns 400gr.
    Esteneu la massa en un motlle d’uns 25cm amb el corró (espesa 0,5cm) i puntxeu-la amb una forquilla.
    despres esteneu l’altra massa (1cm espessor) i talleu tires de 2cm de llargada.
    Aboqueu la melmelada i poseu les tires formant una graella de rombes.
    Coeu a 180ºC per 25-30 minuts.
    BON PROFIT A TOTHOM!!!!!!!!

    Respondre

  7. Cecilia

    01 Feb 12
    17:55 #

    PASTIS DE CODONYAT (pasta frola)
    Ingredients:
    2 tasses de farina
    1/2 tassa de sucre
    2 culleradetes de llevat
    1/2 culleradeta de sal
    1/2 tassa de mantega
    2 ous
    1 cullerada de aigua
    1/2 culleradeta de vainilla
    400 gr de codonyat

    Preparació:
    Posa en un bol gran la farina, el sucre, el llevat, la sal i barregeu-ho be.
    Agafeu-ho i afegiu-hi la mantega i barregeu-ho be amb les mans fins que aconseguiu que estigui com una farina.
    Desprès afegiu-hi els ous, el aigua la vainilla, barregeu-ho fins que sigui una barreja.
    Un cop teniu la barreja poseu-la (3/4) en un motlle. Poseu el codonyat a sobra.
    amb una mica de la barreja talla-la a tiras i poseu-les damunt del pastiss.
    S’ha de ficar al forn 30 minuts a 180ºc.
    serviu-lo fred
    BON PROFIT

    Respondre

  8. Eva

    01 Feb 12
    21:33 #

    PASTIS DE FORMATGE

    INGREDIENTS:
    4 Ous
    2 Iogurts naturals
    6 cullerades de sucre
    1 tarrina de formatge de Philadelphia
    PREPARACiÓ:
    Abans de començar amb la preparació, escalfeu el forn a uns 180º.
    Primer bateu els ous en un recipient.
    Després, afegiu-hi els iogurts i el sucre. Barrageu-ho i remeneu-ho.
    A continuació, afegiu el formatge a la barreja feta prèviament i bateu-ho amb la batedora. Heu de aconseguir una massa ben lligada.
    Un cop teniu la massa, aboqueu-la en un motlle i poseu-lo al forn durant uns 20 minuts.

    Respondre

  9. Gualberto Mendoza M.

    05 Feb 12
    3:27 #

    hola, soc el gualberto i visc a sant cugat del valles al carrer la granja No.12 i es la primera vegada que escriu un comentari en aquets blocs.
    La meva recepta es par fer un plat de estiu i fa tenir moltes ganas per prepararlo .
    AMANIDA DE ESTIU
    Ingredients: vinagreta:
    70 gr. de olivetas 1 ou
    3 tomaquets madurs 1/2 vas de oli
    3 fullas grands de enciam 3 cullaradetas vinagre
    2 cebas tendras 1 rameta de juliver i un passic de sal
    2 patatonas
    2 ous
    1 llauna de esparrec
    PREPARACIO:
    Per preparar la vinagreta caure el rovell durant dotze minutets,pelarlo i separarlo el rovell de la clara.Aixafar amb una forquilla el rovell,picar molt petit al julivert i la clara de ou.
    Agafa l´oli al vinagre i una mica de sal en un bol i remenar, afegir al bol el rovell, la clara i al julivert i ja tenin la vinagreta.
    Rentar i caure les patatonas amb una mica de sal , quan esten fetes pelarles i tallarles a daus.
    Tallar al enciam a tiretas molt finas, tallar las cebas a rodanxas i als tomaquets a cuadres.
    Caure l`ou dotze minutets a foc moderat,pelarlo i tallarlo a cuarts.
    Barrejar en un bol al tomaquet, l’enciam,les patatonas, les cebas i olivetas.
    Guarnir amb els esparrecs i als trosos de ous dur i ruixar amb la vinagreta i servirlo. Bon profit!!

    Respondre

  10. Rocio

    09 Feb 12
    13:36 #

    ARROS AMB LLET

    INGREDIENTS:
    * 1 llitre de llet
    * 200 grams d’arròs de gra rodò
    * 125 grams de sucre
    * 2 branques de canyella
    * la closca de la llimona
    * Canyella en pols opcional
    * Panses i coco ratllat al gust

    PREPARACIO
    1. Posa en una cassola el litre de llet a escalfar amb el sucre, la closca de la llimona i les dues branques de canyella. Deixarho a foc mtjá fins que bulli la llet.
    2. Mentre s’escalfa la llet renta l’arròs sota l’aixeta, fins que l’aguia surti clara.
    3. Quan bulli la llet, afegeixhi l’arròs ben escorregut i remenaho be. Posa el foc a una temperatura mitjana baixa i deixa que es vagi fent l’arròs durant 50 – 60 minuts. Remenaho de tan en tant i amb més frequencia a mesura que l’arròs es va inflant amb la llet i vigila atentament durant els ultims minuts o s’enganxará i cremará l’arrós del fons.
    4. Fora del foc, retira la closca de la llimona i les branques de canyella. Afegeihi 25 grams de mantega i remenaho bé fins que es fongui i s’integri amb l’arròs, també es pot afegir panses i coco ratllat si es desitja.
    5. Deixar reposar durant 5 minuts i repartir en recipients. S’empolvora amb canyella al gust i decora, si vols, amb una mica de la closca de la llimona.
    6. Ja es pot assaborir.

    Respondre

  11. Juanma

    22 Feb 12
    19:30 #

    Cupcakes de coco

    Ingredients
    100 grams de mantega
    75 grams de sucre
    2 ous
    2 clares d´ou
    2 culleradetes de llevant
    mitja culleradeta de sal
    mitja tassa de coco ratllat
    180 mililitres de llet de coco

    Ingredients coberta
    100 grams de sucre
    200 mililitres de nata per muntar
    coloraines de caramel (opcional)
    colorant alimentari

    Preparacio
    En un bol es bat la mantega y el sucre i progressivament s´hi afegeix els ous i les dues clares. Després s´hincorpora lentament la farina amb el llevant, la sal y el coco ratllat així com la llet de coco. S´omplen els motlles amb la massa i es fornegen 20 minuts a 170 graus.

    Per a la coberta es baten 100 grams de sucre i 200 ml de nata per muntar i el colorant alimentari, fins que estigui a punt de neu. Es col-loca la massa en una mànega pastissera. s´aboca la massa sobre les cupcakes i es decoren amb coloraines de caramel.

    Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!