8 comentaris

 1. pfreixa

  12 Des 12
  17:49 #

  Va, començo jo! A casa meva, del pa sec que sobra en fem pa ratllat per arrebossar carn o peix. Així els arrebossats són molt més bons i no hem de llençar el pa que no hem gastat!

  Respondre

 2. javier

  12 Des 12
  18:23 #

  Nosaltres, a casa nostra, mai comencem el pa acabat de comprar sense haver acabat l’anterior, encara que estigui una mica dur.
  En general, no llencem res que considerem aprofitable. Ens reservem el dret a esbrinar-ho; tot és relatiu.

  Respondre

 3. Merche García Casasolas

  13 Des 12
  11:21 #

  La veritat és que nosaltres a casa des del principi hem intentat conscienciar-nos sobre aquest tema.
  Us comento, nosaltres intentem consumir productes de temporada, sobretot, de fruites i verdures, perquè estan millor de preu i tenen millor gust. Afegim més quantitat de la necessària a la nostra cistella i quan arribem a casa una part la fiquem a la nevera per consumir i la resta al congelador, així es conserva per quan no siguin de temporada i ens vingui de gust. A vegades hem fet compotes de diferents gustos i tomàquets en conserva.

  A més a més, fa ja un temps que les nostres fruites i verdures ens arriben a casa nostra directament de l’agricultor sense intermediaris. Encara que sigui una mica més car, surt a compte, ja que són productes sans, sense cap dubte més nutritius i a més inverteixes en l`economia local.

  Respondre

 4. Sandra

  13 Des 12
  11:59 #

  Jo crec que una bona manera d’estalviar, és cuinar en cassoles grans. Acostumo a cuinar només per a mi, mai em fa mandra, però no m’agrada gens, menjar gaires dies el mateix.
  Un quart de pollastre, i un pollastre sencer, els cal el mateix sofregit, i triguen el mateix temps a coure, i per tant gasten la mateixa energia. El mateix passa amb el brou, o las salses, i la resta de menjars una mica entretinguts de cuinar.
  L’hora de comprar em passa el mateix, on puc comprar un quart de coliflor?… O un tall rodó per a una persona?…
  Pel que compro, cuino, i quan està fred, ho congelo. Mai tot junt, sempre en porcions petites d’un àpat, i descongelo el que em cal per menjar dies després, i més a més així no menjo precuinats, ni quan tinc pressa, que sempre són molt més cars.
  Ara ja esteu tots avisats, si de sobte us presenteu a casa meva a sopar, potser us poso a taula, un rostit de la setmana passada, i força pa per sucar que atipa molt, això sí el pa serà del dia.

  Respondre

 5. Manel

  13 Des 12
  16:34 #

  Per sort a casa sempre ens van educar per no llençar el menjar, aixi doncs crec que possiblement estarem per sota de la mitjana encara i aixo de tant en tant també tiro alguna cosa i tinc remordiments cada cop que ho faig 🙁

  Respondre

 6. Toñi Aguado

  13 Des 12
  21:20 #

  Jo sempre he mirat el que he pogut pels aliments. Em fa molta pena que no es valori el que costen, el temps de cuinar, el diner que val tot. Però ara ho faig amb més cura, perquè són temps molt preocupants, i a casa no tenim tants mitjans com abans. Cuino gairebé sempre més del compte i després ja en tinc per un altre dia. Aprofito tot el que puc.

  Respondre

 7. M CARMEN

  13 Des 12
  22:46 #

  HOLA,
  A MI TAMBÉ EM VAN EDUCAR PER NO LLENÇAR MENJAR I APROFITAR EL QUE ES COMPRA. JO CUINO EL CAP DE SETMANA I UNA VEGADA FRED, HO CONGELO I ES VA MENJANT A POC A POC EVITANT QUE ES FACI MALBÉ. PROCURO CUINAR PROU PER NO HAVER DE CUINAR TOTS EL DIES. DESPRÉS, NOMÉS CAL ESCALFAR AL MICROONES. AIXÍ ESTALVIES TAMBÉ COMBUSTIBLE I TEMPS.

  Respondre

 8. Verònica

  13 Gen 13
  20:36 #

  A casa aprofitem molt bé el menjar. El pa dur, el ratllem i posteriorment l’aprofitem per fer pa ratllat i així poder fer carn arrebossada. Quan anem a la peixateria li demanem el cap i la cua del peix per tal de poder fer una sopa de marisc. De les restes del pollastre i de la carn en fem croquetes. La salsa amb tomàquet i ceba dels musclos, l’aprofitem per fer una sopa. També cal dir que congelem menjar per tal d’anar-lo repartint al llarg de la setmana.

  Respondre

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!