Feu clic a la notícia per llegir-la tota sencera. Després podeu deixar un comentari explicant què feu vosaltres per no malbaratar el menjar que sobra:
0 comentaris a “No malbaratem el menjar!”
Va, començo jo! A casa meva, del pa sec que sobra en fem pa ratllat per arrebossar carn o peix. Així els arrebossats són molt més bons i no hem de llençar el pa que no hem gastat!
Nosaltres, a casa nostra, mai comencem el pa acabat de comprar sense haver acabat l’anterior, encara que estigui una mica dur.
En general, no llencem res que considerem aprofitable. Ens reservem el dret a esbrinar-ho; tot és relatiu.
La veritat és que nosaltres a casa des del principi hem intentat conscienciar-nos sobre aquest tema.
Us comento, nosaltres intentem consumir productes de temporada, sobretot, de fruites i verdures, perquè estan millor de preu i tenen millor gust. Afegim més quantitat de la necessària a la nostra cistella i quan arribem a casa una part la fiquem a la nevera per consumir i la resta al congelador, així es conserva per quan no siguin de temporada i ens vingui de gust. A vegades hem fet compotes de diferents gustos i tomàquets en conserva.
A més a més, fa ja un temps que les nostres fruites i verdures ens arriben a casa nostra directament de l’agricultor sense intermediaris. Encara que sigui una mica més car, surt a compte, ja que són productes sans, sense cap dubte més nutritius i a més inverteixes en l`economia local.
Jo crec que una bona manera d’estalviar, és cuinar en cassoles grans. Acostumo a cuinar només per a mi, mai em fa mandra, però no m’agrada gens, menjar gaires dies el mateix.
Un quart de pollastre, i un pollastre sencer, els cal el mateix sofregit, i triguen el mateix temps a coure, i per tant gasten la mateixa energia. El mateix passa amb el brou, o las salses, i la resta de menjars una mica entretinguts de cuinar.
L’hora de comprar em passa el mateix, on puc comprar un quart de coliflor?… O un tall rodó per a una persona?… Pel que compro, cuino, i quan està fred, ho congelo. Mai tot junt, sempre en porcions petites d’un àpat, i descongelo el que em cal per menjar dies després, i més a més així no menjo precuinats, ni quan tinc pressa, que sempre són molt més cars.
Ara ja esteu tots avisats, si de sobte us presenteu a casa meva a sopar, potser us poso a taula, un rostit de la setmana passada, i força pa per sucar que atipa molt, això sí el pa serà del dia.
Per sort a casa sempre ens van educar per no llençar el menjar, aixi doncs crec que possiblement estarem per sota de la mitjana encara i aixo de tant en tant també tiro alguna cosa i tinc remordiments cada cop que ho faig 🙁
Jo sempre he mirat el que he pogut pels aliments. Em fa molta pena que no es valori el que costen, el temps de cuinar, el diner que val tot. Però ara ho faig amb més cura, perquè són temps molt preocupants, i a casa no tenim tants mitjans com abans. Cuino gairebé sempre més del compte i després ja en tinc per un altre dia. Aprofito tot el que puc.
HOLA,
A MI TAMBÉ EM VAN EDUCAR PER NO LLENÇAR MENJAR I APROFITAR EL QUE ES COMPRA. JO CUINO EL CAP DE SETMANA I UNA VEGADA FRED, HO CONGELO I ES VA MENJANT A POC A POC EVITANT QUE ES FACI MALBÉ. PROCURO CUINAR PROU PER NO HAVER DE CUINAR TOTS EL DIES. DESPRÉS, NOMÉS CAL ESCALFAR AL MICROONES. AIXÍ ESTALVIES TAMBÉ COMBUSTIBLE I TEMPS.
A casa aprofitem molt bé el menjar. El pa dur, el ratllem i posteriorment l’aprofitem per fer pa ratllat i així poder fer carn arrebossada. Quan anem a la peixateria li demanem el cap i la cua del peix per tal de poder fer una sopa de marisc. De les restes del pollastre i de la carn en fem croquetes. La salsa amb tomàquet i ceba dels musclos, l’aprofitem per fer una sopa. També cal dir que congelem menjar per tal d’anar-lo repartint al llarg de la setmana.
Va, començo jo! A casa meva, del pa sec que sobra en fem pa ratllat per arrebossar carn o peix. Així els arrebossats són molt més bons i no hem de llençar el pa que no hem gastat!
Nosaltres, a casa nostra, mai comencem el pa acabat de comprar sense haver acabat l’anterior, encara que estigui una mica dur.
En general, no llencem res que considerem aprofitable. Ens reservem el dret a esbrinar-ho; tot és relatiu.
La veritat és que nosaltres a casa des del principi hem intentat conscienciar-nos sobre aquest tema.
Us comento, nosaltres intentem consumir productes de temporada, sobretot, de fruites i verdures, perquè estan millor de preu i tenen millor gust. Afegim més quantitat de la necessària a la nostra cistella i quan arribem a casa una part la fiquem a la nevera per consumir i la resta al congelador, així es conserva per quan no siguin de temporada i ens vingui de gust. A vegades hem fet compotes de diferents gustos i tomàquets en conserva.
A més a més, fa ja un temps que les nostres fruites i verdures ens arriben a casa nostra directament de l’agricultor sense intermediaris. Encara que sigui una mica més car, surt a compte, ja que són productes sans, sense cap dubte més nutritius i a més inverteixes en l`economia local.
Jo crec que una bona manera d’estalviar, és cuinar en cassoles grans. Acostumo a cuinar només per a mi, mai em fa mandra, però no m’agrada gens, menjar gaires dies el mateix.
Un quart de pollastre, i un pollastre sencer, els cal el mateix sofregit, i triguen el mateix temps a coure, i per tant gasten la mateixa energia. El mateix passa amb el brou, o las salses, i la resta de menjars una mica entretinguts de cuinar.
L’hora de comprar em passa el mateix, on puc comprar un quart de coliflor?… O un tall rodó per a una persona?…
Pel que compro, cuino, i quan està fred, ho congelo. Mai tot junt, sempre en porcions petites d’un àpat, i descongelo el que em cal per menjar dies després, i més a més així no menjo precuinats, ni quan tinc pressa, que sempre són molt més cars.
Ara ja esteu tots avisats, si de sobte us presenteu a casa meva a sopar, potser us poso a taula, un rostit de la setmana passada, i força pa per sucar que atipa molt, això sí el pa serà del dia.
Per sort a casa sempre ens van educar per no llençar el menjar, aixi doncs crec que possiblement estarem per sota de la mitjana encara i aixo de tant en tant també tiro alguna cosa i tinc remordiments cada cop que ho faig 🙁
Jo sempre he mirat el que he pogut pels aliments. Em fa molta pena que no es valori el que costen, el temps de cuinar, el diner que val tot. Però ara ho faig amb més cura, perquè són temps molt preocupants, i a casa no tenim tants mitjans com abans. Cuino gairebé sempre més del compte i després ja en tinc per un altre dia. Aprofito tot el que puc.
HOLA,
A MI TAMBÉ EM VAN EDUCAR PER NO LLENÇAR MENJAR I APROFITAR EL QUE ES COMPRA. JO CUINO EL CAP DE SETMANA I UNA VEGADA FRED, HO CONGELO I ES VA MENJANT A POC A POC EVITANT QUE ES FACI MALBÉ. PROCURO CUINAR PROU PER NO HAVER DE CUINAR TOTS EL DIES. DESPRÉS, NOMÉS CAL ESCALFAR AL MICROONES. AIXÍ ESTALVIES TAMBÉ COMBUSTIBLE I TEMPS.
A casa aprofitem molt bé el menjar. El pa dur, el ratllem i posteriorment l’aprofitem per fer pa ratllat i així poder fer carn arrebossada. Quan anem a la peixateria li demanem el cap i la cua del peix per tal de poder fer una sopa de marisc. De les restes del pollastre i de la carn en fem croquetes. La salsa amb tomàquet i ceba dels musclos, l’aprofitem per fer una sopa. També cal dir que congelem menjar per tal d’anar-lo repartint al llarg de la setmana.