• Unitat 2 – Elemental Com és casa teva?

  Escrit per el 15 de Octubre del 2013 a les 14:26 a: General

  Com t’imagines la teva casa ideal?

  Explica en unes cinquanta paraules quines característiques té la casa dels teus somnis.

  Utulitza el condicional  i l’imperfet de subjuntiu.

  casa ideal

32 comentaris

 1. marcia josefa peretti

  15 Oct 13
  17:34 #

  M’agradaria que la casa dels meus somnis fos gran i espaiosa, que sigui de planta baixa. La cuina cal tenir molts armaris i tota mena d’estri domèstic. Un saló gran amb tres ambients (menjador, sala d’estar i sala de televisió). Quatre habitacions i totes amb bany complet (un d’ells cal tenir jacuzzi). Un pati gran amb molts arbres, gespa i jardí, un pati davanter amb porxo i garatge, porxo del darrere amb una picina i barbacoa per rebre els amics. Aquesta és la casa que a mi m’agradaria tenir.

  Respondre

  1. ntarridas

   16 Oct 13
   10:21 #

   Compara els dos textos i observa les correccions que he fet en el segon text.
   M’agradaria que la casa dels meus somnis fos gran i espaiosa i que fos una planta baixa. La cuina, caldria que tingués molts armaris i tota mena d’estris domèstics. Un saló gran amb tres ambients (menjador, sala d’estar i sala de televisió). Quatre habitacions i totes amb bany complet (un d’ells hauria de tenir jacuzzi). Un pati gran amb molts arbres, gespa i jardí, un pati al davant amb porxo i garatge, i una altre porxo al darrere amb una picina i barbacoa per rebre els amics. Aquesta és la casa que a mi m’agradaria tenir.

   Respondre

 2. jose antonio

  15 Oct 13
  21:01 #

  si jo tinguessi una casa,m`agradaria que fos de fusta.tindria quatre habitacions i al menys dues quarts de banys..Estaria al mig del camp i tindria un garatge grandios,que faria de espai ludic,per mi i els meus amics.El menjador seria molt espacios ,com la cuina que seria com las dels americans,amb una bona barra americana.No faltaría un espai com la buhardilla,on posaría un home cinema amb una televisio per veure els partits de futbol amb els amics.

  Respondre

  1. ntarridas

   16 Oct 13
   10:28 #

   Compara els dos textos i observa les correccions que he fet en el segon text.
   Si jo tingués una casa, m’agradaria que fos de fusta. Tindria quatre habitacions i almenys dos banys. Seria al mig del camp i hi hauria(tindria) un garatge grandiós, que faria d’espai lúdic per a mi i per als meus amics. El menjador seria molt espaiós; com la cuina, que seria com les dels americans, amb una bona barra americana. No fi faltaria un espai com les golfes, on posaria un home cinema amb una televisió per veure els partits de futbol amb els amics.

   Respondre

 3. Veronica

  18 Oct 13
  7:32 #

  M’agradaria tenir una casa que fos molt lluminosa i amb finestres grans. Tindria una mesura no massa gran, unos 100 m2 seria el just per poder viure be. La sala de estar tindria que donar surtida a un pati molt ample amb barbacoa i un petit jardi. M’agradaria que tingui 3 habitacions pero una amb bany inclos i amb un vestidor sembant a las casa de Estats Units. Tindria una cuina mitjana amd un forn de paret, aixo seria un somni per mi. Sempre que veig una cuina amb aquests forns em torno boixa. I la altre cosa indispensable seria que la casa tingui dos banys.

  Respondre

  1. ntarridas

   18 Oct 13
   16:30 #

   Compara el dos textos i observa les diferències.
   M’agradaria tenir una casa que fos molt lluminosa i amb finestres grans. Tindria una mida no gaire gran, uns 100 m2 seria la mida justa per poder viure bé. La sala d’estar hauria de donar a un pati molt ample amb barbacoa i un jardí petit. M’agradaria que tingués 3 habitacions, però una amb bany inclòs i amb un vestidor semblant al de les cases dels Estats Units. Tindria una cuina mitjana amd un forn de paret, això seria un somni per a mi. Sempre que veig una cuina amb aquests forns em torno boixa. I l’altra cosa indispensable seria que la casa tingués dos banys.

   Respondre

 4. paulina tobon

  18 Oct 13
  18:40 #

  La casa dels meus somnis ha de estar en front del mar, ha de tenir dues plantes, la baixa amb una cuina molt espaciosa de colors blanc i negre amb estil americà. M´agradaria dues sales de estar amb estils diferents, una sala de jocs per els mes petits, i una biblioteca. Al pis de dalt es trobarien les habitacions, una per cadascú dels fills que tinguessi, i un altre per mi amb el seu propi bany
  Al darrera de la casa hauria una piscina i tambe m’agradaria un camp de volei de platja

  Respondre

  1. ntarridas

   22 Oct 13
   10:05 #

   Compara els dos textos.
   La casa dels meus somnis hauria d’estar en front del mar. Hauria de tenir dues plantes, la baixa amb una cuina molt espaiosa de colors blanc i negre amb estil americà. M´agradaria que hi hagués dues sales d’estar amb estils diferents, una sala de jocs per als més petits, i una biblioteca. Al pis de dalt, es trobarien les habitacions, una per a cadascún dels fills que tingués i l’altra per a mi amb el seu propi bany.
   Al darrere de la casa, hauria una piscina i també m’agradaria un camp de volei de platja.

   Respondre

 5. CHARI

  19 Oct 13
  10:43 #

  Uns dels meus somnis seria viure a un poble, en una casa que hauria de ser acollidora, amb un menjador ampli bé il-miminat i ben assolellat que tingués una llar de foc uns sofàs que siguin còmodes. Una cuina espaciosa i practica, que tinguessis tres habitacions i dos lavabos. Però el que més m’agradariaés tenir un patí molt gran com plantes, arbres, un hort. Doncs fària una caseta i tindria unes gallines. I aprofitar les energies naturals com, l’aigua, el sol i el vent. . Bon cap de setmana, Fins dilluns .

  Respondre

  1. ntarridas

   22 Oct 13
   9:58 #

   Chari, compara els dos textos.
   Uns dels meus somnis seria viure en un poble, en una casa que hauria de ser acollidora, amb un menjador ampli ben il·luminat i ben assolellat, que tingués una llar de foc amb uns sofàs que fossin còmodes, i amb una cuina espaiosa i pràctica. Que tingués tres habitacions i dos lavabos. Però el que més m’agradaria és tenir un pati molt gran amb plantes, arbres i un hort. Doncs hi faria una caseta i tindria unes gallines. I aprofitaria les energies naturals com: l’aigua, el sol i el vent. Bon cap de setmana, Fins dilluns .

   Respondre

 6. Ericka González

  20 Oct 13
  13:40 #

  M’agradaria tenir una casa no gaire gran, pero que si tingués una piscina i totes les habitacions en un sol pis, es dir, de planta baixa. Amb tres habitacions que tinguessin armaris empotrats i finestres grans amb bany. També estaria molt bé que tingués xemeneia i cotxera. Y un jardí per fer barbacoes al estiu amb els meus amics.

  Respondre

  1. ntarridas

   22 Oct 13
   9:55 #

   Ericka, compara els dos textos.
   M’agradaria tenir una casa no gaire gran, però que sí que tingués una piscina i totes les habitacions en un sol pis, és dir, de planta baixa. Amb tres habitacions que tinguessin armaris empotrats i finestres grans amb bany. També estaria molt bé que tingués xemeneia i pàrquing. I un jardí per fer barbacoes a l’estiu amb els meus amics.

   Respondre

 7. mery

  21 Oct 13
  11:04 #

  m´agradaria tenir una casa molt gran que tingui finestras molt gran que mirin al mar te que tenir uns 2cent m2 ha de tenir cuatro habitacions, dos banys , uno lavabo, tina y dutxa i l altra sol amb lavabo i plat de dutxa`. la habitacio de matrimoni ha de tenir un armari de mirall un llit molt gran i un bany . les habitacions de los nens , una de nena i uno de nen i l altra es l habitacio de oficina.
  ha de tenir una piscina amb un menjador i una barbacoa i moltes plantes en la terrassa .
  la cuina ha de tenir una nevera, una cuina amb sis plats per cuinar un forn gran per preparar postres molt bons

  Respondre

  1. ntarridas

   22 Oct 13
   9:53 #

   Mery, compara els dos textos.
   M´agradaria tenir una casa molt gran, d’uns 200 m2, que tingués finestres molt grans que miressin al mar. Hauria de tenir quatre habitacions, dos banys: un lavabo, amb bidet i dutxa, i l’altre només amb lavabo i plat de dutxa. L’habitació de matrimoni hauria de tenir un armari de mirall, un llit molt gran i un bany. Les habitacions dels nens: una de nena i una de nen, i l’altra seria l’habitacio d’oficina.
   Hauria de tenir una piscina davant del menjador i una barbacoa i moltes plantes a la terrassa.
   La cuina hauria de tenir una nevera, una cuina amb sis plats per cuinar i un forn gran per preparar postres molt bons

   Respondre

 8. Jean-François

  21 Oct 13
  14:40 #

  Que podria ser la meva casa ideal ?
  En primer lloc tindria que ser una casa on ens sentim bé, i on hi ha especio per tothom
  Una casa per atendre la nostra família i els amics.
  Idealment tindria que tenir un jardí, no molt gran, amb un arbra como pot ser un roure i un espaï on es podria plantar flors, tomaques…amb els nens i on els gats prendrien el sol.
  Aquesta casa es podria localitzar al costat del bosc d´en Jordà en la Garotxa .
  A dins hi hauria un llar de foc i també un dormitoris per cadascun
  Un casa pajes antiga fet de pedres i amb histories i somnis que de vagada ets parlen si tines els orelles ben oberts.
  Una casa amb silenci i musica. No hi hauria lloc per la televisió com ara mateix.

  Respondre

  1. ntarridas

   22 Oct 13
   9:45 #

   Jean-François, compara els dos textos.
   Com podria ser la meva casa ideal?
   En primer lloc, hauria de ser una casa on ens sentíssim bé, i on hi hagués espai per a tothom.
   Una casa per atendre la nostra família i els amics.
   L’ideal seria que tingués un jardí, no gaire gran, amb un arbre, como podria ser un roure, i un espai on, amb els nens, poguéssim plantar flors, tomàquets…, i on els gats poguessin prendre el sol.
   Aquesta casa es podria localitzar al costat del bosc de la fageda d´en Jordà, a la Garrotxa.
   A dins hi hauria un llar de foc i també un dormitoris per cadascun
   Un casa de pagès antiga, feta de pedres i amb històries i somnis, que, de vegades, es parla si tens les orelles ben obertes. Una casa amb silenci i música. No hi hauria lloc per la televisió, com ara mateix.

   Respondre

 9. Rafa

  21 Oct 13
  21:42 #

  Si tingués diners, compraria una casa petita a prop de la platja. M’agradaría que hi hagués només dues habitacións i que hi hagés una sala d’estar amb un ordinador des del qual es pogués controlar tot. Que a la segona planta hi hagés les habitacions amb terrassa i una molt ben equipada cuina a baix. El meu gos viuria amb mi.

  Respondre

  1. ntarridas

   22 Oct 13
   9:37 #

   Rafa, compara els dos textos.
   Si tingués diners, compraria una casa petita a prop de la platja. M’agradaria que hi hagués només dues habitacions i una sala d’estar amb un ordinador des del qual pogués controlar-ho tot. I que, a la segona planta, les habitacions tinguessin terrassa i, a baix, hi hagués una cuina molt ben equipada. El meu gos viuria amb mi.

   Respondre

 10. Nuria

  22 Oct 13
  21:48 #

  A mi m’agradaria molt que la meva casa estigués en un poble tranquil. Ho principal que té que tenir és una bona cuina, gran, amb tots tipus d’accessoris i uns fogons al centre, al puro estil americà. Altre element essencial que ha de tenir la meva casa ideal és una biblioteca on tindré el meu lloc de treball. A la biblioteca posaré el meu ordinador, molts llibres i butaques, per fer-ho molt confortable. Això i una decoració blanca, senzill i de fusta de roure seria la casa del meus somnis.

  Respondre

  1. ntarridas

   23 Oct 13
   9:33 #

   Compara els dos textos.
   A mi, m’agradaria molt que casa meva estigués en un poble tranquil. El principal que ha de tenir és una bona cuina, gran, amb tots tipus d’accessoris i uns fogons al centre, al pur estil americà. Un altre element essencial que ha de tenir la meva casa ideal és una biblioteca, on tindré el meu lloc de treball. A la biblioteca, hi posaré el meu ordinador, molts llibres i butaques, per fer-ho molt confortable. Això i una decoració blanca, senzilla i de fusta de roure seria la casa del meus somnis.

   Respondre

 11. Edna

  23 Oct 13
  10:04 #

  La casa dels meus somnis

  Tot seguit us explicaré com seria la casa dels meus somnis, o com m’agradaria que fos la meva casa.

  M’agradaria una casa amb no gaires habitacions, però si grans, a on es pogués aprofitar bé l’espai, per exemple, amb llits grans i confortables i grans armaris per als dormitoris, o un estudi – biblioteca a on poder tenir molts llibres i un despatx amb ordinador. El bany, posats a somiar, podria tenir un jacuzzi, però em conformaria amb una bona banyera que poder omplir d’aigua per a fer uns relaxants banys després de la feina diaria. La cuina hauria de ser gran, per que a part del que normalment es troba a una cuina, m’agradaria que tingués una taula i cadires per poder menjar. El menjador seria quadrat (no m’agrada rectangular ni amb formes rares) per poder aprofitar millor, i estaria comunicat amb el jardí amb una gran porta amb cristalleres per la qual entrés molta llum natural i que comunicaria amb el jardí, per que, és clar, també m’agradaria poder gaudir d’un jardí, a on tenir moltes plantes, una barbacoa, gespa natural i taula i cadires per poder fer un dia gran de barbacoa, i a més una piscina, tampoc caldria que fos olímpica, però que ens treies el calor de l’estiu que és molt xafogós. I per acabar, hauria de tenir un pàrquing per poder posar el cotxe, i no tenir que estar buscant aparcament.

  Bé, aquesta seria de manera resumida la casa que m’agradaria, espero que a vosaltres també us agradi.

  Respondre

  1. ntarridas

   24 Oct 13
   13:52 #

   Compara els dos textos.
   La casa dels meus somnis

   Tot seguit us explicaré com seria la casa dels meus somnis, o com m’agradaria que fos casa meva.

   M’agradaria una casa amb no gaires habitacions: però sí grans; a on es pogués aprofitar bé l’espai, per exemple, amb llits grans i confortables i grans armaris per als dormitoris, o un estudi – biblioteca a on poder tenir molts llibres i un despatx amb ordinador. El bany, posats a somiar, podria tenir un jacuzzi, però em conformaria amb una bona banyera que pogués omplir d’aigua per a fer uns relaxants banys després de la feina diària. La cuina hauria de ser gran, perquè, a part del que normalment es troba a una cuina, m’agradaria que tingués una taula i cadires per poder menjar. El menjador seria quadrat (no m’agrada rectangular ni amb formes rares) per poder aprofitar millor l’espai, i estaria comunicat amb el jardí amb una gran porta de vidre per la qual entrés molta llum natural i que comunicaria amb el jardí, perquè, és clar, també m’agradaria poder gaudir d’un jardí, a on tenir moltes plantes, una barbacoa, gespa natural i taula i cadires per poder fer un dia gran de barbacoa, i a més una piscina, tampoc caldria que fos olímpica, però que ens treiés la calor de l’estiu que és molt xafogós. I per acabar, hauria de tenir un pàrquing per poder posar el cotxe, i no haver d’estar buscant aparcament.

   Bé, aquesta seria de manera resumida la casa que m’agradaria, espero que a vosaltres també us agradi.

   Respondre

 12. Desirée

  23 Oct 13
  12:48 #

  M’agradaria que la casa del meus somnis fos espaiosa (per poder viure am les meves germanes) i que mirés al mar.
  El jardí hauria de tenir una piscina tancada per banyar-se en l’hivern, una barbacoa i un gran arbre que donés sombra.
  En el saló hi hauria un llar de foc pèr pasar les nits del hivern amb els nostres amics.
  També m’agradaria que tingués cinc dormitoris i cadascú amb un bany.
  Una habitació per jugar els nens seria el somni d’ells.
  Peró el més important és una casa on fóssim felices.

  Respondre

  1. ntarridas

   24 Oct 13
   13:47 #

   Compara els dos textos.
   M’agradaria que la casa del meus somnis fos espaiosa (per poder viure am les meves germanes) i que mirés al mar.
   El jardí hauria de tenir una piscina tancada per banyar-se a l’hivern, una barbacoa i un gran arbre que fes ombra.
   En el saló, hi hauria una llar de foc per passar les nits d’hivern amb els nostres amics.
   També m’agradaria que tingués cinc dormitoris i cadascún amb un bany.
   Una habitació perquè hi juguessin els nens seria el somni d’ells.
   Però el més important és una casa on fóssim feliços.

   Respondre

 13. Luz Laureano

  23 Oct 13
  15:22 #

  La meva casa ideal!!

  M’agradaria que sigui gran, espaiosa, molt assolellada che tinguess un jardí molt maco amb flors (rosses, au del paradís per recordar a la meva mare) que estigués en un lloc tranquil per passar moments amb el meu pare i las mevas germanes, amb una piscina i moltes tumbones per poder prendre el sol. Hauria de tenir 5 habitacions amb armaris grans, tres quarts de banys, I sobre tot que sigui una decoració minimalista.

  Ahhh!! i si estigues al Perú millor. 😉

  Respondre

  1. ntarridas

   24 Oct 13
   13:44 #

   Compara els dos textos.
   La meva casa ideal!

   M’agradaria que fos gran, espaiosa, molt assolellada que tingués un jardí molt maco amb flors (roses, aus del paradís per recordar la meva mare) que estigués en un lloc tranquil per passar moments amb el meu pare i les meves germanes, amb una piscina i moltes gandules per poder prendre el sol. Hauria de tenir 5 habitacions amb armaris grans, tres banys, i sobre tot que hi hagués una decoració minimalista.

   Ah! i si estigués al Perú millor. 😉

   Respondre

 14. Maria Beatriz Moura

  17 Nov 13
  21:08 #

  Per a mi la casa ideal és una casa assolellada en un barri cèntric. D’uns 300m2. Que quan s’hi entrés que tingués un garatge a mà esquerra, un pati amb una olivera, una barbacoa i una taula amb cadires. Al entrar per la porta principal, primer de tot hi hauria un rebedor amb un bany amb dutxa, a la dreta una cuina força gran, equipada amb: nevera, microones, rentaplats, taula. Pujant dos esglaons, hi hauria el menjador amb ximeneia a la dreta i la sala d’estar a l’esquerra. Tot seguit una terrassa d’uns 30m2. A la planta baixa, hi hauria un passadís molt ample amb una sala d’estar al mig, a la dreta l’habitació de planxar, a l’esquerra tres suits i al fons del passadís hi hauria una porta per sortir al jardí amb piscina d’una 150m2, al fons un jacuzzi a l’exterior, una barra de bar i tres gossos corrent per tota la casa.

  Respondre

  1. ntarridas

   19 Nov 13
   11:24 #

   Llegeix els dos textos i compara’ls per fer-ne la revisió.
   Per a mi la casa ideal és una casa assolellada en un barri cèntric. D’uns 300 m2. Que, quan s’hi entrés, tingués un garatge a mà esquerra, un pati amb una olivera, una barbacoa i una taula amb cadires. Al entrar per la porta principal, primer de tot, hi hauria d’haver un rebedor amb un bany amb dutxa; a la dreta, una cuina força gran, equipada amb: nevera, microones, rentaplats, taula. Pujant dos esglaons, hi hauria el menjador amb una llar de foc a la dreta i la sala d’estar a l’esquerra. Tot seguit una terrassa d’uns 30 m2. A la planta baixa, hi hauria un passadís molt ample amb una sala d’estar al mig; a la dreta, l’habitació de planxar; a l’esquerra, tres suits, i al fons del passadís, hi hauria una porta per sortir al jardí amb piscina d’uns 150 m2; al fons, un jacuzzi a l’exterior, una barra de bar i tres gossos corrent per tota la casa.

   Respondre

 15. Carina

  25 Nov 13
  4:05 #

  M’agradaría que fos grand, assolellada i que estiguis prop al mar. Que tingui un jardi d’especies sota la finestra de la cuina, aquesta espaciosa i ben equipada par el meu confort. Dues banys complet i tres dormitoris. Una gran sala amb biblioteca amb el meu despatx. Piscina amb sauna e hidro, amb espai per prendre el sol. Això un exteriò estil victoriano i amb domótica m’agradaría molt.

  Respondre

  1. ntarridas

   27 Nov 13
   16:19 #

   Carina, està molt bé.
   Revisa el teu text tot comparant-lo amb el que jo t’he escrit.

   M’agradaria viure en una casa que fos gran, assolellada i que estigués a prop al mar. I que també tingués un jardí d’espècies sota la finestra de la cuina, i aquesta fos espaiosa i ben equipada per al meu confort. Dos banys complets i tres dormitoris. Una gran sala amb biblioteca amb el meu despatx. Piscina amb sauna i hidromassatge, amb espai per prendre el sol. Voldria tot això i un exterior d’estil victorià i amb domòtica. M’agradaria molt.

   Respondre

 16. Jessica

  02 Des 13
  22:09 #

  M’agradaria que la meva casa fos molt gran i espaiosa i més aviat assolellada. Que tingués tres o més habitacions amb bany propi. Que tingués una cuina gran i endreçada amb molts armaris i calaixos. També m’agradaria que tingués un mejador acollidor i amb bones vistes al mar. Qui hagués un jardí molt verd i piscina. Un garatge molt ample i gran per ficar els cotxes, el meu i el del meu futur espòs.

  Respondre

  1. ntarridas

   03 Des 13
   10:30 #

   Molt bé, Jessica.
   Podríem millorar-lo suprimint alguns verbs repetits:
   M’agradaria que la meva casa fos molt gran i espaiosa i més aviat assolellada i que tingués: tres o més habitacions amb bany propi, una cuina gran ben endreçada amb molts armaris i calaixos, un mejador acollidor i amb bones vistes al mar. I també desitjaria que hi hagués un jardí molt verd i piscina, un garatge molt ample i gran per ficar-hi els cotxes, el meu i el del meu futur espòs.

   Respondre

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!