• Sessió 34 (11/03/14)

  Escrit per el 13 de Març del 2014 a les 12:49 a: General

  Dimarts vam començar  les presentacions d’història de la llengua. Vam parlar de la romanització, les influències germàniques i àrabs posteriors als romans, els primers textos en català i les actuals llengües romàniques:

  llenguesromaniques

  Tot seguit vam parlar de les 4 Grans cròniques medievals. Aviat tindreu els resums que aneu elaborant.

  A l’última part de la classe vam reprendre els pronoms febles i vam corregir l’ex.19 de la pàg. 284. Després vam fer l’ex. 20 de la pàg. 284. Per deures hi ha l’ex. 21 de la pàg. 285.

  També us passo els enllaços de la sèrie que van fer a TV3 sobre la reina Ermessenda (Capítol 1, Capítol 2). L’època en què va regnar Ermessenda és anterior als anys de les cròniques però és igualment interessant per veure les lluites de poder als comtats catalans.

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!