Sessió 34 (11/03/14)

Dimarts vam començar  les presentacions d’història de la llengua. Vam parlar de la romanització, les influències germàniques i àrabs posteriors als romans, els primers textos en català i les actuals llengües romàniques:

llenguesromaniques

Tot seguit vam parlar de les 4 Grans cròniques medievals. Aviat tindreu els resums que aneu elaborant.

A l’última part de la classe vam reprendre els pronoms febles i vam corregir l’ex.19 de la pàg. 284. Després vam fer l’ex. 20 de la pàg. 284. Per deures hi ha l’ex. 21 de la pàg. 285.

També us passo els enllaços de la sèrie que van fer a TV3 sobre la reina Ermessenda (Capítol 1, Capítol 2). L’època en què va regnar Ermessenda és anterior als anys de les cròniques però és igualment interessant per veure les lluites de poder als comtats catalans.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *