• Sessió 33 (06/03/14)

  Escrit per el 10 de Març del 2014 a les 13:04 a: General

  hiva_entornaDijous vam continuar parlant dels pronoms febles. Vam veure quines formes poden tenir segons la posició que ocupen respecte al verb i en quins casos els hem d’escriure a davant o a darrere del verb. Vam fer l’exercici 16 de la pàg. 279 per practicar on va el guionet i l’apòstrof. Després vam veure com es combinen, quin ordre segueixen i com es comporta el pronom LI quan es combina amb els pronoms de CD determinats.

  combinacio

  Tot seguit, vam analitzar unes quantes frases amb combinacions dels pronoms ELS HI. Tot i que aquesta combinació s’utilitza molt col·loquialment, no sempre és correcte des del punt de vista de la normativa. Vam veure en quins casos és correcte.

  A les pàg. 316-317 teniu una explicació que us pot anar bé com a conclusió de tot el que vam veure sobre el C. Indirecte.

  Per deures feu l’ex. 19 de la pàg. 284, la transcripció fonètica del fragment i recordeu que heu de fer el text argumentatiu sobre la corrupció.

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!