Sessió 33 (06/03/14)

hiva_entornaDijous vam continuar parlant dels pronoms febles. Vam veure quines formes poden tenir segons la posició que ocupen respecte al verb i en quins casos els hem d’escriure a davant o a darrere del verb. Vam fer l’exercici 16 de la pàg. 279 per practicar on va el guionet i l’apòstrof. Després vam veure com es combinen, quin ordre segueixen i com es comporta el pronom LI quan es combina amb els pronoms de CD determinats.

combinacio

Tot seguit, vam analitzar unes quantes frases amb combinacions dels pronoms ELS HI. Tot i que aquesta combinació s’utilitza molt col·loquialment, no sempre és correcte des del punt de vista de la normativa. Vam veure en quins casos és correcte.

A les pàg. 316-317 teniu una explicació que us pot anar bé com a conclusió de tot el que vam veure sobre el C. Indirecte.

Per deures feu l’ex. 19 de la pàg. 284, la transcripció fonètica del fragment i recordeu que heu de fer el text argumentatiu sobre la corrupció.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *