• “El secret del meu turbant” de Nadia Ghulam i Agnès Rotger

  Escrit per el 15 de Maig del 2014 a les 10:23 a: General

  Fitxa de lecturael-secret-del-meu-turbant3

  Responeu aquestes preguntes:

  1. Com es diu la/el protagonista de la novel·la?

  2. I a quin país viu i en quin moment històric?

  3. A partir de quin moment decideix posar-se un turbant al cap? I per què ho fa?

  4. Amb quins mitjans sobreviu i tira endavant la seva família?

  5. Digues tres personatges que la protagonista estima o ha estimat (familiars, amics):

  6. Al llarg de la novel·la, estableix alguna relació amb els talibans o amb algun personatge extremista?

  7. Quins viatges fa? I per què els fa? I quin serà l’últim viatge? Explica-ho.

  8. Què hauries fet tu si t’haguessis trobat en aquesta situació tan extrema?

   

6 comentaris

 1. merybeth alarcon

  21 Mai 14
  18:30 #

  1. La protagonista de la novel·la es diu Nadia Ghulam, una noia afganesa, però tot el llibre ella es fa passar pel seu germà Zelmai, que va morir a la guerra.

  Respondre

 2. merybeth alarcon

  21 Mai 14
  18:41 #

  2. El país on vivia la Nàdia era l’Afganistan i en concret a la ciutat de Kabul, i el moment històric és basat en un conflicte de guerra civil per la religió.

  Respondre

 3. Desirée

  23 Mai 14
  21:14 #

  3. La Nadia es va posar el turbant quan va arribar a l’Afganistan el règim talibà. Així, va poder trobar feines, ja que si es vestia com dona no podria fer-ho. D’aquesta manera, va poder portar el menjar a la seva mare, al seu pare i les seves germanes. Des d’aquest moment, va decidir fer servir per a si mateixa el nom del seu germà gran, en Zelmai, que aleshores ja era mort.

  Respondre

  1. Ericka González

   24 Mai 14
   16:16 #

   4. Va treballar al camp, va ser una feina molt dura per una dona, però es va adaptar perquè la seva necessitat era molt gran. També va posar un taller de bicicletes, però no va guanyar gaires diners i ho va deixar. Després va rebre ajuda d’un protector alemany que li va donar aliments mensualment perquè la seva família pogués alimentar-se. Finalment va rebre ajuda econòmica per part d’una ONG mitjançant la Sara, una periodista.

   Respondre

 4. Marcia Josefa Peretti

  26 Mai 14
  10:38 #

  6. Sí, la primera vegada va ser quan la Nàdia buscava feina on tots els homes es reunien en una plaça de Kabul i va acceptar un lloc de cuinera per a un dels quarters dels talibans, però s’hi va quedar només un dia i no va tornar-hi més.
  La segona vegada va ser quan ella va trobar a la mesquita un home molt simpàtic que la va convidar a formar part de la seva comunitat, però el Mula l’adverteix que aquell home és un extremista islàmic que recluta nois per ser part d’un grup terrorista i els entrena per fer d’home bomba.

  Respondre

 5. Rafa Ortega

  26 Mai 14
  18:05 #

  5. Les persones que més ha estimat la Nàdia a la novel·la són: la seva mare, el seu germà, en Zelmai, i un noi del qual va enamorar-se, en Maruf.
  El seu germà, el recordava amb molta estima i per això va decidir posar-se el seu nom.
  Es va disfressar com un noi per poder portar el menjar a casa seva i que la seva mare no patís angoixa.
  En Maruf, un noi que va ser un dels millors amics que va tenir la Nàdia, també va ser el seu gran amor. Con que ella es feia passar com noi, no podia dir-li que l’estimava ni res. Aleshores, quan ell va morir, la Nàdia va patir molt i el seu cor va quedar trencat.

  Respondre

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!