• “Faré tot el que tu vulguis” de Iolanda Batallé

  Escrit per el 15 de Maig del 2014 a les 10:40 a: General

  Fitxa de lectura
  fare-tot-el-que-tu-vulguis_9788466418034

  Responeu aquestes preguntes:

  1. Com es diuen els tres protagonistes principals de la novel·la? I quina relació tenen entre ells?
  2. En quin moment de la novel·la la protagonista comença a pintar quadres de dones despullades? I quin fet curiós li succeeix amb el quadre que li compra el seu amant?
  3. Quins secrets amaguen la protagonista, el seu amant i el seu marit?

  4. La protagonista es considera a ella mateixa una supervivent. Per què?

  5. Què significa per a tu el títol de la novel·la?
  6. Explica la història del taxista i de la filla del taxista en relació a la protagonista. En quin moment apareixen en la novel·la i per què creus que li diu que un dels seus dos cognoms no és de veritat?

1 comentari

 1. Jessica

  21 Mai 14
  20:53 #

  1- Els protagonistes principals de la novel·la es diuen: Nora , Nacho i Robert. La Nora és una dona de 40 anys que es va casar amb el seu marit, el Robert, fa 25 anys. Van tenir dues filles (la Cloe i la Jana). La Nora mai no li havia sigut infidel al seu marit fins que va conèixer el Nacho a l’avió quan tornava de Londres on havia fet una exposició dels quadres que feia, ja que era una pintora d’èxit.
  El Nacho era un jove biòleg que es va enamorar de la Nora després de conèixer-la a l’avió quan tornava de Londres.

  2- La Nora comença a fer quadres de dones despullades quan s’endinsa en el joc sexual de dependència amb el Nacho. El quadre que li va comprar el seu amant li va fer recordar a la seva mare que portava el mateix vestit blau que la dona del quadre quan es va morir.

  3- Els secrets que amaguen mai els havien explicat a ningú. El secret de la Nora era que, quan era petita, el seu avi l’havia violat i mai no ho havia explicat. El secret del seu marit era que anava de prostitutes des que va néixer la seva filla petita, és a dir des de feia 20 anys menys o menys. El Nacho mai no li havia contat a ningú que va veure morir la seva mare, més concretament se li va ficar la imatge de la cara de la seva mare i la roba que portava.

  4- La protagonista es considera una supervivent per tots els esdeveniments tristos que ha viscut a la seva vida i tot i així ha seguit endavant.

  5- El títol de la novel·la per mi vol dir que la protagonista de la novel·la és una dona reprimida i que sempre ha fet el que la gent que l’envoltava ha volgut.En el seu cas, sempre ha fet el que la societat ha marcat com “normal o que estava bé” i el que el seu marit ideal desitjava.

  6- El taxista es diu Paul Smith Page i només un dels seus cognoms era de veritat i la seva filla va dir el mateix a la Nora quan arriba a Londres al final de la novel·la i que aquest home era el seu pare i s’havia mort feia un any. Suposo que la Nora va fer una relació d’aquest home amb el seu avi , perquè els dos amagaven un secret que mai no li havien dit a ningú; el taxista mai havia dit quin cognom era de veritat i el seu avi mai no havia explicat la relació tan especial que tenia amb la seva néta, la Nora, quan ella era petita. Per tant, la relació seria que els dos van morir i es van emportar el secret fins a la mort.

  Respondre

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!