Sessions del 18 i el 20 de novembre

stock-illustration-11831279-journalistDimarts vam veure els dos tipus de textos periodístics que hi ha: informatius i d’opinió (pàg. 308). N’havíem parlat a la tercera sessió del curs però en aquesta ocasió vam veure les característiques amb més detall: veu de l’autor, estructura del text, ús dels recursos… Després vam analitzar els cinc textos que hi ha d’exemple i vam dir de quin tipus eren (ex. 5, pàg. 314).

A continuació vam fer l’exercici 6 de la pàg. 316. Algun dels dubtes que van sortir va ser l’ús dels connectors ‘mentre’ i ‘mentre que’:

mentre: indica temps coincident. Ex. Mentre jo paro la taula, tu fas el dinar.
mentre + subjuntiu: indica una condició. Ex. Contractarem més empleats mentre ens falti personal.
mentre que: expressa un contrast. Ex. Tinc molt bona relació amb el meu germà, mentre que amb la meva germana no ens parlem.

A la classe de dimarts també vam corregir les notes de premsa que havíeu escrit sobre el STIC. Recordeu que a l’hora d’escriure el vostre text, és important integrar la informació dels textos que teniu com a font. I això és el que haureu de fer amb la presentació de la Care Santos. Heu d’escriure una notícia a partir dels apunts que heu pres al Cafè amb Lletres de dijous i a partir de la biografia de l’autora. Us passo algunes indicacions sobre l’estructura de la notícia.

El termini per lliurar el text és dijous 27.

0 comentaris a “Sessions del 18 i el 20 de novembre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *