Sessions del 13 i el 15 de gener

baixaDimarts vam corregir els exercicis de verbs de la fotocòpia. Després vam veure les correlacions verbals (pàg. 198) a partir d’uns titulars: la frase subordinada, la que comença per si, va amb la forma haguessis+participi i l’altra frase ha d’anar amb hauria+participi:

Si haguessis estudiat, hauries aprovat.”

Després vam veure els usos de gerundi correctes i com s’expressa la probabilitat: “Deuen ser les 9.”

A continuació vam veure les irregularitats dels verbs velars. Hem de fixar-nos especialment en els verbs com beure, encendre, estendre, moure… que tenen una forma per a la segona persona del plural de l’imperatiu diferent del subjuntiu:

Moveu els mobles. / No mogueu les cadires.
Beveu molta aigua. / Cal que begueu més vi.

Vam fer els exercicis 1 i 2 de la pàg. 199.

Per deures hi havia els ex. 4 i 5 de les pàg. 201 i 202.

Dijous vam veure els verbs amb preposicions i amb pronoms i com s’expressa l’obligació (haver de + infinitiu, caldre…).

Vam començar a preparar l’ exposició oral sobre la lectura. Vam parlar de com preparar el guió per fer l’exposició. Els documents que us serviran per documentar-vos són els següents: la conferència de l’Ada Castells i l’entrevista del Toni Clapés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *