Sessions del 10 i el 12 de febrer

stock-photo-6129746-russian-dollsAquesta setmana hem vist els pronoms relatius. Dimarts vam veure els pronoms relatius de les frases de relatiu adjectives. En aquestes frases és important localitzar l’antecedent,  i fixar-nos en el tipus de verb que serà el que determinarà el pronoms relatiu escollit. Dijous vam veure les frases de relatiu substantives, que es caracteritzen per tenir un antecedent genèric o que se sobreentén. Vam fer els exercicis 1, 2 i 3 de la pàg. 231.

També vam veure els diferents usos de que i què. Vam fer aquest exercici.

Si voleu fer més exercicis sobre relatius, podeu fer aquests dels Itineraris d’aprenentatge: 1, 2, 3 i 4.

Dijous també vam llegir l’article  de la Núria Puyuelo (p. 276) sobre falsos sinònims i vam veure’n alguns exemples com la diferència entre soterrani-subterrani, cabal-cabdal-caudal, posta-posada i compondre-composar. Per deures feu l’exercici 3 de la pàgina 270 sobre precisió lèxica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *