Festes populars!

festesBon dia!

Aquests dies hem estat parlant sobre les activitats que fem quan no estem ocupats i, concretament, de les festes populars, tant de Catalunya, com dels vostres llocs d’origen. La idea és aprofitar el blog per compartir les presentacions que vau fer dimarts passat a classe. Ah, i recordeu que també podeu afegir-hi alguna imatge o algun enllaç relacionat amb la celebració.

Començaré explicant-vos una de les festes populars més celebrades arreu de Mallorca, la de Sant Antoni (el 17 de gener). És una celebració on no hi falten els diables (dimonis), el correfoc, les fogueres (foguerons), els balls populars i la carn feta a la brasa. També és típic cantar unes cançons (gloses) acompanyades amb la ximbomba al voltant del foc.

De fet, i com a curiositat, des de fa més de 20 anys, aquesta festa també se celebra a la vila de Gràcia de Barcelona una o dues setmanes més tard.

Aquí teniu un vídeo i una breu explicació de la festa. Espero que us agradi!

Sant Antoni a Mallorca

 

La Ting Ting ens ha fet arribar una celebració de la Xina: ANY NOU XINÈS.

I la Betty, una celebració de Colòmbia: AÑO VIEJO.

 

0 comentaris a “Festes populars!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *