RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Unitat 1 Sabeu qui es casa?

  Dos-anells-de-noces-d'or-540431En aquesta unitat, hem après moltes coses: la vocal neutra, l’apostrofació, etc. I ara ha arribat el moment de practicar-les.

  Redacteu l’anunci de l’enllaç matrimonial d’una parella (150 paraules aproximadament) . Tingues en compte tots el recursos que tens a l’abast a l’hora de redactar: l’OPTIMOT, el DIEC 2, el Termcat…

  Després ho explicareu oralment als companys de grup.

24 comentaris

 1. Joan Brasó Clavero

  17 oct. 15
  9:16 #

  L’1 de Desembre a les dotze en punt, en Salvador i L’Empar se’ns casen. Bomber, ell i infermera, ella, (els noms deuen tenir a veure en la feina que han triat , no trobeu?), tots dos s’estimen i ja no volen esperar més sense lligar-se l’un a l’ altre.
  La María, una iaia molt viva i xerraire, es la culpable d’aquesta unió, si li va acudir de cremar-se en un incendi i en Salvador no va tenir més remei que arriscar la seva vida i treure-la d’entre les flames, i quan la varen dur a la unitat de cremats on treballa l’Empar, en Salvador va anar a visitar-la per comprovar si encara xerrava tant i va conèixer l’Empar, llavors va passar, sí, es van enamorar i es van prometre que ell, en Salvador, no deixaria mai que, contràriament a la seva feina, aquell foc s’apagués, i ella que guariria les ferides que l’amor, malgrat no voler-ho a vegades provoca, abans que emmalalteixi i es dessagni del tot. I es veu que els funciona perquè ja van, agafadets de la ma, cap al sacrifici del matrimoni.
  La boda serà multitudinària , apart de la família de tots dos, hi anirà el cos de bombers de Sabadell sencer, tota la quarta planta del Taulí i, és clar, la María que vol veure acabada la seva obra. L’església de Palau-solità i Plegamans romandrà força plena. Però no us amoïneu ni porteu cadires plegables de casa, el mossèn ens ha assegurat que ens encabiran a tots. És broma.
  ¡Ah, sí, el banquet!, ja els coneixeu oi?, hi haurà de tot, pica, pica, vi i cava, carn i peix i quelcom molt especial, un pastís de boda que durà, al voltant, rom cremant simulant un foc que hauran d’apagar amb una mànega petita carregada de nata, uf!, sort que hi haurà el cos de bombers vetllant per nosaltres!.
  Hi esteu tots invitats, amics i família, i porteu ganes de ballar perquè després hi haurà música fins les tantes, diuen ells que ballarem fins que caiguem desmaiats.
  ——————————————————————————————————————————————

  L’1 de desembre a les dotze en punt, en Salvador i L’Empar se’ns casen. Bomber, ell, i infermera, ella. Els noms deuen tenir a veure amb la feina que han triat. No ho trobeu? Tots dos s’estimen i ja no volen esperar més sense lligar-se l’un a l’altre.
  La Maria, una iaia molt viva i xerraire, és la culpable d’aquesta unió. Se li va acudir de cremar-se en un incendi i en Salvador no va tenir més remei que arriscar la seva vida i treure-la d’entre les flames; i, quan la varen dur a la unitat de cremats on treballa l’Empar, en Salvador va anar a visitar-la per comprovar si encara xerrava tant i va conèixer l’Empar. Llavors va passar, sí, es van enamorar i es van prometre que ell, en Salvador, no deixaria mai que -contràriament a la seva feina- aquell foc s’apagués, i ella que guariria les ferides que a vegades l’amor provoca -malgrat no voler-ho- abans que emmalalteixi i es dessagni del tot. I es veu que els funciona perquè ja van, agafadets de la mà, cap al sacrifici del matrimoni.
  La boda serà multitudinària, a part de la família de tots dos, hi anirà el Cos de Bombers de Sabadell sencer, tota la quarta planta del Taulí i, és clar, la Maria, que vol veure acabada la seva obra. L’església de Palau-solità i Plegamans romandrà força plena. Però no us amoïneu ni porteu cadires plegables de casa, el mossèn ens ha assegurat que ens encabiran a tots. És broma.
  Ah, sí, el banquet! Ja els coneixeu, oi? Hi haurà de tot: pica-pica, vi i cava, carn i peix, i quelcom molt especial: un pastís de boda que durà, al voltant, rom cremant simulant un foc que hauran d’apagar amb una mànega petita carregada de nata. Uff!, sort que hi haurà el cos de bombers vetllant per nosaltres!
  Hi esteu tots invitats, amics i família, i porteu ganes de ballar perquè després hi haurà música fins a les tantes. Diuen ells que ballarem fins que caiguem desmaiats.

 2. Joana Elvira

  17 oct. 15
  16:28 #

  Hola família, com ja sabeu el Josep i la Laia se’ns casen. Ja era hora, jo em pensava que no arribaria mai aquest moment. Ja portaven junts molt de temps i no es decidien, però per fi ha arribat l’hora.

  Hem pensat la cosina Carme i jo en fer-los una festa sorpresa, per això hem creat aquest blog per què tothom pugui escriure i explicar les experiències que hem viscut amb ells.

  Com el Josep i la Laia, són uns amants de la natura, hem pensat celebrar la festa en una casa rural a Bellver de la Cerdanya, que és un lloc molt bonic que a ells els hi agrada molt. El primer dia farem esports de muntanya tots plegats, muntar en bici, passejades pel camp, etc. I a la nit farem un sopar, on hi haurà de tot, música, ball, etc. La data seria el primer cap de setmana d’abril, ja que l’enllaç és a finals d’abril.

  Us animem a tots a què participeu en el blog i que vingueu a la festa, que serà molt divertida.

  Fins aviat.

  Joana

 3. Catalina Valverde Alarcón

  17 oct. 15
  19:45 #

  EL CASAMENT

  Tatxáaaaannn !!

  Hola benvolguts amics
  Ja podeu córrer la veu
  Que aquest estiu ens casem
  La Joana i el Bertomeu.

  Serà quelcom informal,
  No cal que us endiumengeu,
  Que d’espantalls estirats
  Ja n’hi ha per tot arreu.

  L’àpat serà a l’aire lliure,
  I farem un bon arròs
  D’aquell que et llepes els dits
  I no en queda ni pel gos.

  I jo, duré la guitarra
  I us cantaré unes cançons
  Que, si més no, amb alegria
  Farem bona digestió.

  Ens podeu fer regalets
  Que no siguin dels xinesos,
  Ni dels encants vells, ni d’Andorra,
  Ni espanyols ni portuguesos.

  I després, per acabar,
  Farem un cremat de rom
  Acompanyat de pastissos,
  I de coca i de bombons.

  I és que som així els cupaires
  Eixerits I bons minyons
  Perquè anant al nostre aire
  Sempre serem els millors.

  Us hi esperem.

  Bon cop de CUP!!
  —————————————————————–
  Molt original!
  Està molt bé, però no has dit ni el dia, ni l’hora i ni el lloc del casament.

  Llegeix aquesta versió. Hi ha alguns canvis, sobretot de puntuació.
  EL CASAMENT

  Tatxaaaaannn !!

  Hola, benvolguts amics!
  Ja podeu córrer la veu,
  que aquest estiu ens casem
  la Joana i el Bertomeu.

  Serà quelcom informal.
  No cal que us endiumengeu,
  que d’espantalls estirats
  ja n’hi ha per tot arreu.

  L’àpat serà a l’aire lliure.
  I farem un bon arròs,
  d’aquells que et llepes els dits
  i no en queda ni per al gos.

  I jo duré la guitarra
  i us cantaré unes cançons.
  Si més no, amb alegria,
  farem bona digestió.

  Ens podeu fer regalets
  que no siguin dels xinesos,
  ni dels encants vells, ni d’Andorra,
  ni espanyols ni portuguesos.

  I després, per acabar,
  farem un cremat de rom
  acompanyat de pastissos,
  i de coca i de bombons.

  I és que som així els cupaires,
  eixerits i bons minyons,
  perquè anant al nostre aire
  sempre serem els millors.

  Us hi esperem.

  Bon cop de CUP!

 4. Gustau Folch

  18 oct. 15
  11:09 #

  Redacció Gustau Folch

  Us informo de que en Marc i la Irina finalment es casen el 24 de maig. Desprès de tres anys de viure junts i de moltes dubtes, han pres aquesta important decisió. Ja sabeu que durant els últims dos anys han anunciat varies vegades la seva intenció de casar-se i aquesta és la definitiva, si és veritat, es casen. Sé que els que ja els coneixeu no us ho creieu, però ara va de debò.

  La Irina al en ser estrangera, li ha costat molt donar aquest pas, ja que una part seva, desitja viure al seu país, Rússia. Però el seu amor per en Marc ha sigut més fort que la força de les seves arrels. En Jordi sempre ha estimat a l’Irina, la ha tractat com a una princesa, els dos han estat sempre enamorats com el primer dia.
  Els que els coneixeu més, sabeu que l’Irina es molt religiosa, la seva religió es cristiana-ortodoxa i en Marc és budista, pels dos, les seves creences són prou importants, i per tant han decidit fer dos cerimònies. La primera serà a les dotze del matí a l’església ortodoxa de Pau Clarís i al mig dia ens traslladarem tots en autocar a la platja de Castelldefels, on celebrarem la cerimònia budista, Desprès tindrem un esplèndid pica-pica amb barra lliure, música i ball, i qui vulgui, pot capbussar-se a l’aigua.

  Ja som més de 30 amics que em confirmat, comptant els familiars, creiem que arribarem a ser unes 60 persones, si algú no ha confirmat la seva assistència, us recordo que teniu fins el dijous per fer-lo.

  Esperem que aquest dia tan especial ens puguem veure’ns tots.
  ———————————————————————————————————————————————–
  Gustau, llegeix la versió revisada que tens a sota. Compara-la i apunta’t els dubtes per parlar-ne.

  Us informo de que en Marc i la Irina finalment es casen el 24 de maig. Després de tres anys de viure junts i de molts dubtes, han pres aquesta important decisió. Ja sabeu que durant els últims dos anys han anunciat unes quantes vegades la seva intenció de casar-se i aquesta és la definitiva. Sí, és veritat, es casen. Sé que els que ja els coneixeu no us ho creieu, però ara va de debò.

  La Irina, per ser estrangera, li ha costat molt donar aquest pas, ja que una part seva desitja viure al seu país, Rússia. Però el seu amor per en Marc ha estat més fort que la força de les seves arrels. En Marc sempre ha estimat la Irina, l’ha tractada com a una princesa. Els dos han estat sempre enamorats com el primer dia.
  Els que els coneixeu més, sabeu que la Irina és molt religiosa. La seva religió és cristiana-ortodoxa i en Marc és budista. Per als dos, les seves creences són prou importants, i per tant han decidit fer dues cerimònies. La primera serà a les dotze del matí a l’església ortodoxa de Pau Clarís i al migdia ens traslladarem tots en autocar a la platja de Castelldefels, on celebrarem la cerimònia budista. Després tindrem un esplèndid pica-pica amb barra lliure, música i ball, i qui vulgui, pot capbussar-se a l’aigua.

  Ja som més de 30 amics que hem confirmat l’assistència. Comptant els familiars, creiem que arribarem a ser unes 60 persones. Si algú no ha confirmat la seva assistència, us recordo que teniu fins al dijous per fer-ho.

  Esperem que aquest dia tan especial ens puguem veure tots.

 5. Paquita Maymó

  18 oct. 15
  11:32 #

  20 d’agost 2015
  El Dídac i la Maria se’ns casen!!!!
  Tot va començar fa un temps quan el Dídac i la Maria van anar a una festa d’aniversari, del cosí del Dídac, en Tomàs; on es van conèixer. Només a cop d’ull el Dídac li va agradar la Maria per la seva manera de ser, una noia alegre, bonica i extravertida, tot el contrari d’ell, un xicot més aviat seriós, introvertit i molt prudent.
  Els va presentar la Rosaura, una amiga d’en Tomàs.
  El temps ha anat passant i la relació dels dos s’ha anat fen més forta.
  Ara han decidit casar-se, tots els amics estem d’allò més contents, ens han demanat si els podríem ajudar a preparar la cerimònia; com comprendreu la notícia ens fa molta il·lusió.
  Hem decidit que fora bonic fer-ho en una casa de pagès a les afores de Reus, amb un jardí molt acollidor, ple d’arbres, flors i plantes. L’entorn és espectacular.
  A la part del darrera de la casa, a l’era, prepararem la cerimònia civil, envoltats de tots els familiars i amics.
  Després hi haurà un bufet a la sala gran de la masia, amb tota classe de productes de la terra on no hi poden faltar “uns pastissets fets amb avellanes”, que són per llepar-se els dits!
  Els nuvis estan molts emocionats i nerviosos amb els preparatiu, tot els hi ha semblat preciós.
  Seria molt adient que confirméssiu si vindreu als telèfons del Dídac (XXXXXXXXX) o de la Maria (XXXXXXXXX).
  Us esperem a tots en aquest GRAN DIA!!
  —————————————————————————————————————-
  Molt bé, Paquita. Hauries d’haver posat el lloc concret i el dia i l’hora del casament.
  Llegeix la versió que hi ha aquí sota i compara-la. Si tens dubtes, parlem-ne.

  20 d’agost 2015
  El Dídac i la Maria se’ns casen!
  Tot va començar fa un temps quan el Dídac i la Maria van anar a una festa d’aniversari, del cosí del Dídac, en Tomàs; on es van conèixer. Només a cop d’ull al Dídac li va agradar la Maria per la seva manera de ser: una noia alegre, bonica i extravertida; tot el contrari d’ell, un xicot més aviat seriós, introvertit i molt prudent.
  Els va presentar la Rosaura, una amiga d’en Tomàs.
  El temps ha anat passant i la relació dels dos s’ha anat fent més forta.
  Ara han decidit casar-se. Tots els amics estem d’allò més contents. Ens han demanat si els podríem ajudar a preparar la cerimònia; com comprendreu la notícia ens fa molta il·lusió.
  Hem decidit que fora bonic fer-ho en una casa de pagès als afores de Reus, amb un jardí molt acollidor, ple d’arbres, flors i plantes. L’entorn és espectacular.
  A la part del darrera de la casa, a l’era, prepararem la cerimònia civil, envoltats de tots els familiars i amics.
  Després hi haurà un bufet a la sala gran de la masia, amb tota classe de productes de la terra on no hi poden faltar “uns pastissets fets amb avellanes”, que són per llepar-se els dits!
  Els nuvis estan molts emocionats i nerviosos amb els preparatius, tot els ha semblat preciós.
  Seria molt adient que confirméssiu si vindreu als telèfons del Dídac (XXXXXXXXX) o de la Maria (XXXXXXXXX).
  Us esperem a tots en aquest GRAN DIA!

 6. Rosario Guerrero

  18 oct. 15
  12:39 #

  El proper dia trenta d’octubre la Júlia i en Ferran es casen i han proposat els seus amics que organitzin les noces.
  Cadascú té una idea i barrejant-les totes hem decidit que sigui inoblidable
  Per començar farem la cerimònia i el càtering el mateix lloc ,per tal de no anar amunt i avall. El lloc serà Can Gavany és l`hotel elegit està a prop de Barcelona a Vallromanes té uns jardins fabulosos piscines i saunes.
  De bon matí anirem a la sauna tant les noies com els nois després farem un massatge de xocolata per relaxar-nos.
  Quan sigui les onze pujarem a les habitacions per ajudar a maquillar ,pentinar i vestir a la núvia i després la família i nosaltres mateixos
  La Julia anirà en un carruatge de cavall d’ aquesta manera el vestit no es farà malbé en Ferran muntarà un cavall blanc i així farà contrast amb el vestit de nuvi de color negre i realçarà la seva elegància.
  Qui els casarà és un cosí de la núvia que està informat de tot el que farem . El menú es selecte, vins i cava de la terra. El pastís nupcial de xocolata i maduixes que serà la delícia de tots i totes. Després ball i karaoke perquè tothom s’ en recordin d’aquest dia
  l finalitzar la festa donarem una volta per tot l`hotel a l’ arribada del lloc de la piscina ficarem al nou matrimoni a l ‘aigua i darrera nosaltres
  Esperem que tot surti a la perfecció.
  ———————————————————————————————————————
  Molt bé, Rosario!
  Compara les dues versions. I si tens algun dubte, parlem-ne.

  El proper dia trenta d’octubre la Júlia i en Ferran es casen i han proposat als seus amics que organitzin les noces.
  Cadascú té una idea i barrejant-les totes hem decidit que sigui inoblidable.
  Per començar, farem la cerimònia i el càtering al mateix lloc, per tal de no anar amunt i avall. El lloc serà Can Gavany és l’hotel elegit. És a prop de Barcelona, a Vallromanes, i té uns jardins fabulosos, piscines i saunes.
  De bon matí, anirem a la sauna tant les noies com els nois, després farem un massatge de xocolata per relaxar-nos.
  Quan siguin les onze, pujarem a les habitacions per ajudar a maquillar, pentinar i vestir la núvia, i després la família i nosaltres mateixos.
  La Júlia anirà en un carruatge de cavall, d’aquesta manera el vestit no es farà malbé. En Ferran muntarà un cavall blanc i així farà contrast amb el vestit de nuvi de color negre i realçarà la seva elegància.
  Qui els casarà és un cosí de la núvia que està informat de tot el que farem. El menú és selecte, vins i cava de la terra. El pastís nupcial de xocolata i maduixes que serà la delícia de tots i totes. Després ball i karaoke perquè tothom es recordi d’aquest dia.
  I per finalitzar la festa, farem una volta per tot l’hotel a l’arribada del lloc de la piscina ficarem el nou matrimoni a l‘aigua i darrere, nosaltres.
  Esperem que tot surti a la perfecció.

 7. Almudena María Romero Muñoz

  18 oct. 15
  16:00 #

  Ens complau comunicar-vos que després de tota la vida junts en Carlos i Maribel es casen.

  Així que aquell nen entremaliat i amb cara de murri, és ara un gran home enamorat d’aquella nena a la qual tirava de les trenes quan jugaven al pati de l’escola. Ella ara porta els cabells curts i ha deixat enrere les trenes.

  Com tots sabeu es van conèixer quan anaven a la guarderia i ja des de llavors han estat junts, la mateixa escola,l’ institut, després d’aquest pas es van separar per anar a estudiar a diferents universitats. Fins que unes vacances d’estiu fa ja deu anys es van retrobar, havien passat 5 anys des que cadascú va seguir el seu camí, però això que sempre va existir entre ells, aquestes festes del poble va renéixer amb força i des de llavors no s’han tornat a separar.

  Així que ens alegraria moltíssim que ens acompanyéssiu el proper dia 23 de maig, a la capella de la Zamarrilla, a les cinc de la tarda. Desprès hi haurà una celebració a l’Hotel Màlaga Palacios on es gaudiran dels menjars típics de la ciutat.
  Moltes gràcies i fins aviat
  ———————————————————————————————————————————————
  Molt bé, Almudena!
  Compara les dues versions. Si tens algun dubte, parlem-ne.
  Ens complau comunicar-vos que, després de tota la vida junts, en Carlos i Maribel es casen.

  Així que aquell nen entremaliat i amb cara de murri és ara un gran home enamorat d’aquella nena a la qual estirava les trenes quan jugaven al pati de l’escola. Ella ara porta els cabells curts i ha deixat enrere les trenes.

  Com tots sabeu, es van conèixer quan anaven a la guarderia, i ja des de llavors han estat junts, a la mateixa escola, a l’institut. Després d’aquest pas, es van separar per anar a estudiar a diferents universitats, fins que unes vacances d’estiu, fa ja deu anys es van retrobar. Havien passat 5 anys des que cadascú va seguir el seu camí; però això que sempre va existir entre ells aquestes festes del poble va renéixer amb força i des de llavors no s’han tornat a separar.

  Així que ens alegraria moltíssim que ens acompanyéssiu el proper dia 23 de maig, a la capella de la Zamarrilla, a les cinc de la tarda. Després hi haurà una celebració a l’Hotel Màlaga Palacios on gaudirem dels menjars típics de la ciutat.
  Moltes gràcies i fins aviat.

 8. margarita

  18 oct. 15
  17:46 #

  Hola a tots i a totes! Us comunico que per fi el Toni i la Marta es casen, per qui no els conegueu la Marta és una noia molt extrovertida que sempre està disposada a ajudar als altres, és infermera i molt maca. El Toni és professor de mecànica i és molt aficionat als cotxes i al submarinisme, ell és molt alt.
  Es van conèixer al Nepal quan anava amb la Marta i ens vam trobar amb un grup de catalans on hi anava el Toni.
  Es casaran a Olopte a una casa rural a prop de Puigcerdà el dia 15 de maig de 2016, serà una cerimònia civil, vindrà el batlle d’Olopte i el recinte estarà adornat amb banderes blanques, grogues, vermelles, blaves i verdes, en representació dels cinc elements (aigua, terra, foc, espai i aire) perquè el vent les faci moure i els bons desitjos escrits en elles es facin realitat.
  Vindran els familiars del Toni i la Marta i molts amics. Farem un dinar català-nepalès i al capvespre farem una gimcana per trobar la lligacama de la núvia, el guanyador podrà tornar un altre cap de setmana a la casa rural.
  Esperem que no hi falti ningú i tot surti molt bé.
  ——————————————————————————————————————————–
  Molt bé, Margarita!
  Compara les dues versions. Si tens algun dubte, parlem-ne.

  Hola a tots i a totes! Us comunico que per fi el Toni i la Marta es casen. Pels qui no els conegueu, la Marta és una noia molt extrovertida que sempre està disposada a ajudar als altres, és infermera i molt maca. El Toni és professor de mecànica i és molt aficionat als cotxes i al submarinisme, ell és molt alt.
  Es van conèixer al Nepal quan anava amb la Marta i ens vam trobar amb un grup de catalans on hi anava el Toni.
  Es casaran a Olopte, a una casa rural a prop de Puigcerdà, el dia 15 de maig de 2016. Serà una cerimònia civil. Vindrà el batlle d’Olopte i el recinte estarà adornat amb banderes blanques, grogues, vermelles, blaves i verdes, en representació dels cinc elements (aigua, terra, foc, espai i aire) perquè el vent les faci moure i els bons desitjos escrits en elles es facin realitat.
  Vindran els familiars del Toni i la Marta i molts amics. Farem un dinar català-nepalès i al capvespre farem una gimcana per trobar la lligacama de la núvia. El guanyador podrà tornar un altre cap de setmana a la casa rural.
  Esperem que no hi falti ningú i tot surti molt bé.

 9. Jaume G.

  18 oct. 15
  18:09 #

  EXERCICI ENLLAÇ MATRIMONIAL

  A bones hores es volen casar aquesta parella! Tants anys juntes, si fa no fa vint-i-cinc anys i un bon matí han decidit fer el pas.
  La Mònica es podrà treure l’estella que tenia clavada. Feia temps que temptejava dates. Una darrera l’altra però la Mireia, que sempre veia desavantatges, mai es decidia. Ara, sembla que va de debò.
  Ens han volgut donar la notícia com si fos la típica decisió presa per una parella d’enamorats que decideixen unir-se en matrimoni però desprès de tants anys juntes en meravellosa convivència potser per molts de nosaltres aquest pas se’l podien haver estalviat.
  A la fi, la sergenta ha donat el vist-i-plau accedint a contraure matrimoni amb la seva inseparable companya, no cal dir que estem convidats tots i totes els que som del club. Del club i del gimnàs, es clar.
  A nosaltres ens han convocat a la celebració festiva que es farà desprès de l’acte institucional amb el batlle del poble davant les seves respectives famílies i amistats properes.
  Un cop hagin formalitzat la signatura de la unió matrimonial es reuniran amb nosaltres a la masia de Ca n’Amat a les afores d’Empúries, a l’Alt Empordà.
  Tots ja coneixeu l’indret. El nostre particular monestir. Un lloc on podrem estar aïllats el primer cap de setmana del mes de novembre on no molestarem a ningú i així no acabar com el rosari de l’aurora de la darrera vegada.
  La presidenta del club i jo ens estem encarregant dels preparatius. Vosaltres només cal que comuniqueu amb temps suficient que assistireu per saber ben be quants hi serem.
  El mateix dissabte, abans d’anar cap a la masia, farem assemblea de motos al voltant del nostre estendard per omplir la plaça del poble per quan arribi la Harley de les recent casades, tocarem els clàxons i farem ràfegues per donar la benvinguda.
  ———————————————————————————————————————————-
  Molt bé, Txaume!
  Compara les dues versions i, si tens algun dubte, parlem-ne.

  EXERCICI ENLLAÇ MATRIMONIAL

  A bones hores es volen casar aquesta parella! Tants anys juntes, si fa no fa vint-i-cinc anys i un bon matí han decidit fer el pas.
  La Mònica es podrà treure l’estella que tenia clavada. Feia temps que temptejava dates. Una darrera l’altra; però la Mireia, que sempre veia desavantatges, mai es decidia. Ara, sembla que va de debò.
  Ens han volgut donar la notícia com si fos la típica decisió presa per una parella d’enamorats que decideixen unir-se en matrimoni; però després de tants anys juntes en meravellosa convivència, potser per molts de nosaltres aquest pas se’l podien haver estalviat.
  A la fi, la sergenta ha donat el vist-i-plau accedint a contraure matrimoni amb la seva inseparable companya. No cal dir que estem convidats tots i totes els que som del club. Del club i del gimnàs, és clar.
  A nosaltres ens han convocat a la celebració festiva que es farà després de l’acte institucional amb el batlle del poble davant les seves respectives famílies i amistats properes.
  Un cop hagin formalitzat la signatura de la unió matrimonial es reuniran amb nosaltres a la masia de Ca n’Amat als afores d’Empúries, a l’Alt Empordà.
  Tots ja coneixeu l’indret. El nostre particular monestir. Un lloc on podrem estar aïllats el primer cap de setmana del mes de novembre on no molestarem a ningú i així no acabarem com el rosari de l’aurora de la darrera vegada.
  La presidenta del club i jo ens estem encarregant dels preparatius. Vosaltres només cal que comuniqueu amb temps suficient que hi assistireu per saber ben bé quants serem.
  El mateix dissabte, abans d’anar cap a la masia, farem l’assemblea de motos al voltant del nostre estendard per omplir la plaça del poble per quan arribi la Harley de les recent casades. Els tocarem els clàxons i farem ràfegues per donar-los la benvinguda.

 10. Cristina Casares Peguera

  18 oct. 15
  18:34 #

  Hola a tots està confirmat! L’aïna i en Jofre es casen, sí, sí es casen! Els nostres amics amants del busseig , que es van conèixer fa uns anys fent un curs de submarinisme, han decidit formalitzar la seva relació.
  L’Aïna, alta, morena i de caràcter esbojarrat, i en Jofre, alt moreno, més seriós han decidit fer
  la cerimònia i celebració el dia 6 de juny a les 20:00 hores a la platja, al Restaurant Les Masies a Gavà, els casarà el Miquel amic de la parella des de fa molt de temps.
  La cerimònia es farà a l’aire lliure enfront del mar, posteriorment es farà el banquet, amb un aperitiu als jardins interiors i el sopar al restaurant. No faltarà música i karaoke per acabar de celebrar l’esdeveniment.
  Nosaltres els amics, sabem que el futur matrimoni, té moltes ganes de viatjar, concretament a Nova Zelanda i estem disposats a col·laborar en el seu somni, si voleu formar-ne part, poseu-vos en contacte amb L’Arnau Garcia, agarcia13@hotmail.com.
  Vinga us esperem a la celebració i ajudem-los a fer realitat el seu somni!
  —————————————————————————————————————————-
  Molt bé, Cristina!

  Compara les dues versions. Revisa sobretot la puntuació. Si tens algun dubte, parlem-ne.

  Hola a tots! Està confirmat: l’Aïna i en Jofre es casen. Sí, sí, es casen! Els nostres amics amants del busseig , que es van conèixer fa uns anys fent un curs de submarinisme, han decidit formalitzar la seva relació.
  L’Aïna, alta, morena i de caràcter esbojarrat, i en Jofre, alt moreno, més seriós han decidit fer la cerimònia i la celebració el dia 6 de juny a les 20:00 hores a la platja, al Restaurant Les Masies, a Gavà. Els casarà el Miquel, amic de la parella des de fa molt de temps.
  La cerimònia es farà a l’aire lliure enfront del mar; posteriorment es farà el banquet, amb un aperitiu als jardins interiors i el sopar, al restaurant. No faltarà la música i el karaoke per acabar de celebrar l’esdeveniment.
  Nosaltres, els amics, sabem que el futur matrimoni té moltes ganes de viatjar, concretament a Nova Zelanda, i estem disposats a col·laborar en el seu somni. Si voleu formar-ne part, poseu-vos en contacte amb L’Arnau Garcia, agarcia13@hotmail.com.
  Vinga us esperem a la celebració i ajudem-los a fer realitat el seu somni!

 11. Montse Poch

  19 oct. 15
  9:31 #

  Un casament danès

  Hola família!
  Acabo de rebre una agradable sorpresa! Recordeu aquella amiga meva danesa, la Lotte?
  Fa uns set anys, a l’estiu del 2007, vaig anar a fer un curs d’anglès a Oxford i allà la vaig conèixer. Es més jove que jo, alta, prima i rossa i casualment, va néixer el mateix dia, el 15 de maig, però d’anys diferents, està clar!
  Bé, el cas és, que acabo de rebre una invitació al seu casament. És celebrarà a Dinamarca, a un poblet prop de Copenhaguen, que és on viu la Lotte amb en Jan, que és la seva parella.
  He rebut la invitació junt amb un llarg escrit, per correu electrònic, on m’explica tots els detalls del casament, del que us en faig cinc cèntims:
  El cas és, que serà una celebració íntima, amb pocs convidats, la família directa d’ambdós consorts i els amics de la parella.
  En primer lloc, la cerimònia es celebrarà en una petita ermita al bell mig d’una plana nevada a tocar del mar. Tant la Lotte com en Jan son de religió protestant, i per tant aquest serà el ritus de la cerimònia. Seguidament, tots els convidats – unes cinquanta o seixanta persones – anirem a dinar a un restaurant al poblet a tocar de l’ermita. Pel que es veu, en Jan, el futur marit de la Lotte, és cuiner i el xef del restaurant on es celebrarà el banquet, però aquest cop, ell no serà a la cuina, espero!
  Després del dinar, i al mateix restaurant ( cosa d’agrair per que farà un fred que pela…) , hi haurà ball i sembla que també una actuació de ball típic víking.
  En fi, segur que serà tota una experiència. Em fa molta il·lusió fer aquest viatge i ja tinc el bitllet d’avió pel 13 de desembre. A la tornada, ja us explicaré com ha anat tot plegat.
  Un petó a tots!
  Montse
  ——————————————————————————————————————–
  Molt bé, Montse!
  Compara les dues versions. Si tens algun dubte, parlem-ne.

  Un casament danès

  Hola família!
  Acabo de rebre una agradable sorpresa! Recordeu aquella amiga meva danesa, la Lotte?
  Fa uns set anys, a l’estiu del 2007, vaig anar a fer un curs d’anglès a Oxford i allà la vaig conèixer. És més jove que jo, alta, prima i rossa i casualment, va néixer el mateix dia, el 15 de maig, però d’anys diferents, és clar!
  Bé, el cas és, que acabo de rebre una invitació al seu casament. És celebrarà a Dinamarca, a un poblet prop de Copenhaguen, que és on viu la Lotte amb en Jan, que és la seva parella.
  He rebut la invitació junt amb un llarg escrit, per correu electrònic, on m’explica tots els detalls del casament, del qual us en faig cinc cèntims:
  El cas és que serà una celebració íntima amb pocs convidats: la família directa d’ambdós consorts i els amics de la parella.
  En primer lloc, la cerimònia es celebrarà en una petita ermita al bell mig d’una plana nevada a tocar del mar. Tant la Lotte com en Jan són de religió protestant, i per tant aquest serà el ritus de la cerimònia. Seguidament, tots els convidats – unes cinquanta o seixanta persones – anirem a dinar a un restaurant al poblet a tocar de l’ermita. Pel que es veu, en Jan, el futur marit de la Lotte, és cuiner i el xef del restaurant on es celebrarà el banquet, però aquest cop, ell no serà a la cuina. Espero!
  Després del dinar, i al mateix restaurant (cosa d’agrair perquè farà un fred que pela…), hi haurà ball i sembla que també una actuació de ball típic víking.
  En fi, segur que serà tota una experiència. Em fa molta il·lusió fer aquest viatge i ja tinc el bitllet d’avió pel 13 de desembre. A la tornada, ja us explicaré com ha anat tot plegat.
  Un petó a tots!
  Montse

 12. Ramon Vinyas

  19 oct. 15
  12:56 #

  Benvolguts amics,
  Com ja un imagineu, l’ Oriol i l’ Anna donen el pas definitiu de casar-se.
  Sí, encara que no us ho creieu després de divuit anys de festejar sembla que ja han decidit anar a l’altar.
  Els amics i amigues dels nuvis estan preparant un acomiadament conjunt de solters, llogant una masia per passar el cap de setmana del 18 de Novembre a la Vall d’ Arán. Per apuntar-vos, haureu d’enviar un e-mail a l’adreça electrònica del Pere (pere.ferrer@gmail.com).
  L’enllaç, es celebrarà al Monestir de Pedralbes el proper 2 de Desembre de 2015 a les cinc de la tarda, i a les vuit del vespre ens reunirem tots per sopar al Restaurant Con Soteras de Barcelona que és a la Diagonal i fa cantonada amb el passeig de Sant Joan.
  La festa i ball final ho passarem a la sala de festes “BlackNoir” del mateix Restaurant (no farà falta agafar de nou el cotxe).
  Pels que vulguin donar un detall als nuvis, us heu d’adreçar al Corte Inglés de la plaça Catalunya, i demanar per la llista de noces de la família “Monrós-Perez”. També està l’opció de fer un ingrés al comte ESXX-1234-1234-12-1234567890.
  Per poder aprofitar i preparar les instal•lacions dels llocs on anirem us demanen que confirmeu la vostra assistència amb antelació al e-mail : orioiannaescasan@gmail.com.
  Una abraçada molt forta al tothom.
  Signat : els germà del nuvi… “és queda l’habitació gran”
  —————————————————————————————————————————-
  Bé, Ramon!
  Compara les dues versions. Si tens algun dubte, parlem-ne!

  Benvolguts amics,
  Com ja un imagineu, l’ Oriol i l’ Anna donen el pas definitiu de casar-se.
  Sí, encara que no us ho creieu, després de divuit anys de festejar sembla que ja han decidit anar a l’altar.
  Els amics i les amigues dels nuvis estan preparant un comiat conjunt de solters, i han llogat una masia per passar el cap de setmana del 18 de novembre a la Vall d’Aran. Per apuntar-vos-hi, haureu d’enviar un correu electrònic a l’adreça electrònica del Pere (pere.ferrer@gmail.com).
  L’enllaç es celebrarà al Monestir de Pedralbes el proper 2 de desembre de 2015 a les cinc de la tarda, i a les vuit del vespre ens reunirem tots per sopar al Restaurant Con Soteras de Barcelona, que és a la Diagonal i fa cantonada amb el passeig de Sant Joan.
  La festa i ball final ho passarem a la sala de festes “BlackNoir” del mateix Restaurant (no farà falta agafar de nou el cotxe).
  Els qui vulgueu donar un detall als nuvis, us heu d’adreçar al Corte Inglés de la plaça Catalunya, i demanar per la llista de noces de la família “Monrós-Perez”. També hi ha l’opció de fer un ingrés al compte ESXX-1234-1234-12-1234567890.
  Per poder aprofitar i preparar les instal·lacions dels llocs on anirem, us demanen que confirmeu la vostra assistència amb antelació a l’adreça: orioiannaescasan@gmail.com.
  Una abraçada molt forta a tothom.
  Signat: el germà del nuvi, “que es queda l’habitació gran”.

 13. ISABEL R.

  19 oct. 15
  13:27 #

  En aquest dies, poques noticies ens produeixen alegria, sorpresa i perplexitat, aquesta és una d’elles “Se’ns casa una parella perfecte”, us donaré pistes: ell un home alt, morenet, amb uns ulls foscos com olives negres, una mica misteriós, de poques paraules, és com una ceba que ha de ser despullada poc a poc fins arribar al seu cor. Ella, és tot el contrari, baixeta, rossa, amb uns ulls blaus que s’assemblen al cel després de ploure, i com que no calla mai, la seva vida és un llibre obert, no amaga res, és tot sinceritat i amb una alegria que contagia per tot arreu. Ja imagineu quins són? Exacte! El Marc i la Marta, que per fi s’han adonat que són la parella perfecte, ella ha arribat al seu cor i el s’ha deixat conquerir.
  La cerimònia es farà a la ermita vella, que es situa darrera la Masia on vam passar les últimes vacances, us en recordeu? Ells volen que tot sigui molt tradicional, i ens demanen roba i vestits senzills, res d’extravagàncies, de convidats, els amics més íntims i algun que altre familiar. Després de la cerimònia, hi haurà un dinar casolà als jardins de la masia, també n’hi hauran músics per amenitzar i per ballar.
  El més important! no oblideu reservar tot el cap de setmana per la celebració, el Marc i la Marta volen sentir-se arropats pels seus amics i han llogat la Masia per fer-ho possible.
  Més endavant rebreu les invitacions amb les dates exactes.
  ———————————————————————————————————————————————–
  Molt bé, Isabel. Compara les dues versions. I si tens dubtes, parlem-ne.

  En aquest dies, poques notícies ens produeixen alegria, sorpresa i perplexitat. Aquesta és una d’elles: “Se’ns casa una parella perfecte”. Us donaré pistes: ell, un home alt, morenet, amb uns ulls foscos com olives negres, una mica misteriós, de poques paraules, és com una ceba que ha de ser despullada a poc a poc fins a arribar al seu cor. Ella és tot el contrari, baixeta, rossa, amb uns ulls blaus que s’assemblen al cel després de ploure, i, com que no calla mai, la seva vida és un llibre obert, no amaga res, és tot sinceritat i amb una alegria que contagia per tot arreu. Ja imagineu quins són? Exacte! El Marc i la Marta, que per fi s’han adonat que són la parella perfecta. Ella ha arribat al seu cor i ell s’ha deixat conquerir.
  La cerimònia es farà a l’ermita vella, que es situa darrere la Masia on vam passar les últimes vacances. Us en recordeu? Ells volen que tot sigui molt tradicional, i ens demanen roba i vestits senzills, res d’extravagàncies; de convidats, els amics més íntims i alguns familiars. Després de la cerimònia, hi haurà un dinar casolà als jardins de la masia, també hi haurà músics per amenitzar i per ballar.
  El més important! No oblideu reservar-vos tot el cap de setmana per a la celebració. El Marc i la Marta volen sentir-se emparats pels seus amics i han llogat la masia per fer-ho possible.
  Més endavant, rebreu les invitacions amb les dates exactes.

 14. LÍDIA

  19 oct. 15
  14:15 #

  Estimats amics us vull anunciar l’enllaç matrimonial d’en Berto i la Júlia, després de sis anys de convivència han pres la decisió de passar per l’ajuntament i signar papers, serà a Setmenat el proper 24 d’octubre a les 11h del matí.
  Ja sabeu com és la Júlia, extrovertida, sincera, xerraire i amb molt bon humor, així que ja us podeu imaginar com serà la festa de després, molt divertida i original. Però també coneixem al Berto, comercial amb la paraula sempre justa, i totalment enamorat de la Júlia, per tant hi haurà molta gent que la Júlia no espera i que li farà molta il•lusió veure.
  La mascletà està assegurada, ell essent valencià segur que l’espera, i els castells per a ella. Fan una combinació perfecte.
  La festa serà tot el cap de setmana, o sigui que prepareu roba per la cerimònia i per després. Els vestits que hem de portar han d’estar acorde amb ells, recordeu que la Júlia és molt hippy i de ben segur que no anirà de blanc, més aviat de molts colors llampants, però també heu de pensar com és el Berto, sempre de corbata i armilla.
  Fins el proper dissabte!!!!
  ——————————————————————————————————————————————–
  Molt bé, Lídia!
  Compara les dues versions. Si tens algun dubte, parlem-ne.

  Estimats amics, us vull anunciar l’enllaç matrimonial d’en Berto i la Júlia. Després de sis anys de convivència, han pres la decisió de passar per l’Ajuntament i signar papers. Serà a Setmenat el proper 24 d’octubre a les 11 h del matí.
  Ja sabeu com és la Júlia, extrovertida, sincera, xerraire i amb molt bon humor; així que ja us podeu imaginar com serà la festa de després, molt divertida i original. Però també coneixem al Berto, comercial amb la paraula sempre justa, i totalment enamorat de la Júlia; per tant, hi haurà molta gent que la Júlia no espera i que li farà molta il·lusió veure.
  La mascletà està assegurada. Ell, essent valencià, segur que l’espera, i els castells per a ella. Fan una combinació perfecte.
  La festa serà tot el cap de setmana, o sigui que prepareu roba per a la cerimònia i per a després. Els vestits que hem de portar han d’estar afins amb ells. Recordeu que la Júlia és molt hippy i de ben segur que no anirà de blanc, més aviat de molts colors llampants; però també heu de pensar com és el Berto, sempre de corbata i armilla.
  Fins el proper dissabte!

 15. Guadalupe Masip

  19 oct. 15
  14:26 #

  Benvolguts amics i familiars,
  Ens casem!!!
  Si home!, al final hem decidit fer el pas “legal” i fer contentes a les Sogres.
  En Josep i Jo hem pensat fer el casament en una casa rural, allà farem la ceremonia civil i el sopar. Els que vulguin podrán quedar-se a dormir.
  La data escollida es el dissabte 25 de juliol de 2016,a les 16:00h a “Can Cruells”, collada de Tosses direcció Puigcerdà, entre Ribes de Fresser i Planoles.
  Per tal de poder fer la reserva, necesitem que ens confirmeu l’assistència, i si us quedareu a dormir,
  Ho podeu fer via e-mail a l’adreça: Josep.piga@gmail.com
  Al telèfon: XXXXXXXXX
  Ja que ho fem “legal”, també ho farem “tradicional”.
  Podeu treure les joies que no us poseu mai, us podeu posar aquelles sabates de taló que us fan mal, però que són “precioses”, i que per aixó les vau comprar….(després, més tard, les canvieu per les xancletes). Els senyors podrán portar aquella corbata que no recorden com fer-se el nus, així aneu practicant…., aquell vestit que no sabeu si entrarà a la primera, o haureu de fer règim perquè entri….

  Bé, avisem amb temps, us hi esperem amb molta i·lusió.
  El regal la vostra compañía.
  Una abraçada
  Josep i Laura.
  ————————————————————————————————————————————
  Molt bé, Guadalupe. Compara les dues versions. Si tens algun dubte, parlem-ne.
  Benvolguts amics i familiars,
  Ens casem!
  Sí, home!, al final hem decidit fer el pas “legal” i fer contentes les sogres.
  En Josep i jo hem pensat fer el casament en una casa rural. Allà farem la cerimònia civil i el sopar. Els qui vulguin podran quedar-se a dormir.
  La data escollida és el dissabte 25 de juliol de 2016,a les 16:00 h a “Can Cruells”, collada de Tosses direcció Puigcerdà, entre Ribes de Fresser i Planoles.
  Per tal de poder fer la reserva, necesitem que ens confirmeu l’assistència, i si us quedareu a dormir.
  Ho podeu fer via correu electrònic a l’adreça: josep.piga@gmail.com o
  al telèfon: XXXXXXXXX
  Ja que ho fem “legal”, també ho farem “tradicional”.
  Podeu treure les joies que no us poseu mai, us podeu posar aquelles sabates de taló que us fan mal, però que són “precioses”, i que per això les vau comprar… Després, més tard, les canvieu per les xancletes. I els senyors podreu portar aquella corbata de la qual no recordeu com es fa el nus, i així aneu practicant…., i, aquell vestit que no sabeu si entrarà a la primera, o haureu de fer règim perquè entri.

  Bé, avisem amb temps, us hi esperem amb molta i·lusió.
  El regal, la vostra companyia.

  Una abraçada,
  Josep i Laura

 16. Marlene Diego

  19 oct. 15
  14:36 #

  Un anunci per a tothom, aparteu el dia 14 de maig de 2016, perquè ens anem de Boda. Es casen Alex i Susana. Els nostres amics, uniran les seves vides per estimar-se, respectar-se i cuidar-se en la riquesa, en la salut i en la malaltia, per a tota la vida!, i el millor és que estem tots convidats. Si us plau confirmar la vostra assistència al Facebook de Susana abans de finals de novembre. El enllaç serà en Els jutjats de Sant Cugat el dissabte 14 de maig de el 2016 a les 11 hrs. i després ho celebrarem al Restaurant La Masia de Sant Cugat. Com sabeu tant Alex com Susana són molt clàssics i els agradaria que totes les noies fóssiu de llarg i els nois de smoking i corbatí. Les noies també han de portar una polsera feta amb una cinta de ras beige i una flor blanca i els nois portar una flor blanca a la solapa esquerra de la jaqueta del smoking.
  Però, ens agradaria donar-les una sorpresa i preparar un ball divertit on participaren no només els seus amics sinó també els seus familiars, si esteu d’acord, si us plau proposar idees, donar suggeriments per poder-lo organitzar, però vigileu, no al Facebook d’ells sinó al meu Facebook. Sóc l’Anna, una de les millores amigas de la Susy.
  Una abraçada per a tots i espero les vostres aportacions en el meu Facebook i la confirmació de la vostra assistència a les Noces al Facebook de Susana.
  ——————————————————————————————————————————————–
  Marlene, compara les dues versions. Ja que he fet algunes correccions. Si tens algun dubte, parlem-ne.

  Un anunci per a tothom! Reserveu-vos el dia 14 de maig de 2016, perquè anem de boda. Es casen l’Àlex i la Susanna. Els nostres amics uniran les seves vides per estimar-se, respectar-se i cuidar-se en la riquesa, en la salut i en la malaltia, per a tota la vida!, i el millor és que hi estem tots convidats. Si us plau confirmeu la vostra assistència al Facebook de la Susanna abans de finals de novembre. L’enllaç serà als jutjats de Sant Cugat el dissabte 14 de maig del 2016 a les 11 h i després ho celebrarem al Restaurant La Masia de Sant Cugat. Com sabeu, tant l’Àlex com la Susanna són molt clàssics i els agradaria que totes les noies anéssiu de llarg i els nois amb esmòquing i corbatí. Les noies també han de portar una polsera feta amb una cinta de ras beix i una flor blanca i els nois han de portar una flor blanca a la solapa esquerra de la jaqueta de l’esmòquing.
  Però, ens agradaria donar-los una sorpresa i preparar un ball divertit en el qual participarem no només els seus amics sinó també els seus familiars.Si hi esteu d’acord, si us plau proposeu idees, doneu suggeriments per poder-lo organitzar; però vigileu, no els poseu al Facebook d’ells sinó al meu Facebook. Sóc l’Anna, una de les millores amigues de la Susy.
  Una abraçada per a tots i espero les vostres aportacions en el meu Facebook i la confirmació de la vostra assistència a les Noces al Facebook de Susanna.

 17. Ana Valera Aroca

  20 oct. 15
  8:05 #

  ¡¡The End!!
  Tota pel•lícula té un principi i un final. Mentre vas veien un film sempre comences coneixen als personatges, veien els esdeveniments qui és succeeixen i un desenllaci més o menys a gust de tothom. Doncs ja estem aquí: estimada família i estimat amics el Marc i jo tindrem el nostre final feliç de cinema. Si!! Per fi!! Com en tota bona pel•lícula hem passat bons i pitjors moment i tot ells els hem superat amb èxit gracies a tots vosaltres.
  Us he d’informar que una de les peculiaritats de aquet casament, com grans actors que som el Marc i jo, hi és que cadascú dels invitats haurà d’incorporar al seu traje algú símbol de la seva pel•lícula favorita, tal com: el famós barret de Hunpfrey Bogart, el bastó o bigoti de Chaplin, la essa de Superman a la corbata … qualsevol cosa és possible amb l’únic fi de passar un bon dia.
  Per això, os volíem invitar al nostre enllaç el pròxim 31 de Març de 2016, a la parròquia de Santa Margarit, a les sis de la tarda, os esperem amb nostres millors gales.
  Una abraçada,
  Marc i Leonor
  ———————————————————————————————————————————————
  The End!
  Tota pel·lícula té un principi i un final. Mentre vas veient un film sempre comences coneixent els personatges, veient els esdeveniments que és succeeixen i un desenllaç més o menys a gust de tothom. Doncs ja som aquí: estimada família i estimats amics, el Marc i jo tindrem el nostre final feliç de cinema. Sí, per fi! Com en tota bona pel·lícula, hem passat bons i pitjors moments, i tot ells els hem superat amb èxit gràcies a tots vosaltres.
  Us he d’informar que una de les peculiaritats d’aquest casament, com a grans actors que som el Marc i jo, és que cadascun dels convidats haurà d’incorporar al seu vestit algun símbol de la seva pel·lícula favorita, tal com: el famós barret de Humpfrey Bogart, el bastó o el bigoti de Chaplin, la essa de Superman a la corbata… Qualsevol cosa és possible amb l’únic fi de passar un bon dia.
  Per això, us volíem invitar al nostre enllaç el pròxim 31 de març de 2016, a la parròquia de Santa Margarida, a les sis de la tarda, us hi esperem amb nostres millors gales.
  Una abraçada,
  Marc i Leonor

 18. Francesc Cecilia

  20 oct. 15
  11:58 #

  Hola nois/es:
  Com sabeu el Juan i la Mariona se’ns casen, es per aixó que us volem convidar a la cerimònia que tindrà lloc el proper 20 de desembre de enguany a l’ermita de Les Feixes a Collserola.
  Es per tots sabut, la passió que sempre a unit a aquesta parella, que es l’amor per la naturalesa, motiu per el que s’ha triat a quest indret tant bucòlic.
  Per assistir, serà obligat anar completament vestits amb roba informal de color blanc, que contrastarà amb el verd d’aquest paratge. El còctel que si servirà ens el facilitarà una empresa especialitzada en aquest tipus d’esdeveniments i estarà amenitzada per uns músics que estaran tocant durant tot l’àpat peces de jazz, que com sabeu es un altre de les aficions que comparteix la parella.
  El grup de companys de feina d’en Joan que com ja sabeu pertany al cos de bombers de la Generalitat, tindran la gentilesa d’instal·lar una petita torxa que estarà encesa durant tota la tarda i que simbolitzarà la flama de l’amor que ambdós compateixen.
  Bé nois/noies res mes a comentar, en cas de dubtes ja sabeu com contactar amb nosaltres a través de aquest blog. Preguem això sí, la màxima assistència, ja que estarà garantida una vetllada si mes no, inoblidable per a la parella.
  Us hi esperem!!!
  ——————————————————————————————————————————————–
  Hola, nois i noies,
  Com sabeu, el Juan i la Mariona se’ns casen. És per això que us volem convidar a la cerimònia que tindrà lloc el proper 20 de desembre d’enguany a l’ermita de Les Feixes a Collserola.
  És per tots sabuda la passió que sempre ha unit aquesta parella, que és l’amor per la naturalesa, motiu pel qual s’ha triat aquest indret tan bucòlic.
  Per assistir-hi, serà obligat anar completament vestits amb roba informal de color blanc, que contrastarà amb el verd d’aquest paratge. El còctel que s’hi servirà ens el facilitarà una empresa especialitzada en aquest tipus d’esdeveniments i estarà amenitzada per uns músics que estaran tocant durant tot l’àpat peces de jazz, que com sabeu és una altra de les aficions que comparteix la parella.
  El grup de companys de feina d’en Joan, que -com ja sabeu- pertany al cos de bombers de la Generalitat, tindran la gentilesa d’instal·lar una petita torxa que estarà encesa durant tota la tarda i que simbolitzarà la flama de l’amor que ambdós compateixen.
  Bé, nois i noies, res més a comentar. En cas de dubtes, ja sabeu com contactar amb nosaltres a través d’aquest blog. Demanem, això sí, la màxima assistència, ja que estarà garantida una vetllada si més no inoblidable per a la parella.
  Us hi esperem!

 19. Joana Elvira

  20 oct. 15
  20:53 #

  Hola família, com ja sabeu el Josep i la Laia se’ns casen. Ja era hora, jo em pensava que no arribaria mai aquest moment. Ja portaven junts molt de temps i no es decidien, però per fi ha arribat l’hora.

  Hem pensat la cosina Carme i jo en fer-los una festa sorpresa, per això hem creat aquest blog per què tothom pugui escriure i explicar les experiències que hem viscut amb ells.

  Com el Josep i la Laia, són uns amants de la natura, hem pensat celebrar la festa en una casa rural a Bellver de la Cerdanya, que és un lloc molt bonic que a ells els hi agrada molt. El primer dia farem esports de muntanya tots plegats, muntar en bici, passejades pel camp, etc. I a la nit farem un sopar, on hi haurà de tot, música, ball, etc. La data seria el primer cap de setmana d’abril, ja que l’enllaç és a finals d’abril.

  Us animem a tots a què participeu en el blog i que vingueu a la festa, que serà molt divertida.

  Fins aviat.

  Joana.
  —————————————————————————————————————————–
  Bé!
  Llegeix els dos textos i compara’ls. Hi ha algunes errades, sobretot de puntuació.

  Hola, família! Com ja sabeu, el Josep i la Laia se’ns casen. Ja era hora! Jo em pensava que no arribaria mai aquest moment. Ja portaven junts molt de temps i no es decidien, però per fi ha arribat l’hora.

  Hem pensat, la cosina Carme i jo, a fer-los una festa sorpresa; per això, hem creat aquest blog perquè tothom pugui escriure i explicar les experiències que hem viscut amb ells.

  Com el Josep i la Laia són uns amants de la natura, hem pensat celebrar la festa en una casa rural a Bellver de la Cerdanya, que és un lloc molt bonic que a ells els agrada molt. El primer dia farem esports de muntanya tots plegats: muntar en bici, passejades pel camp, etc. I a la nit, farem un sopar en el qual hi haurà de tot, música, ball, etc. La data seria el primer cap de setmana d’abril, ja que l’enllaç és a finals d’abril.

  Us animem a tots que participeu en el blog i que vingueu a la festa, que serà molt divertida.

  Fins aviat,

  Joana.

 20. Joan Miquel Juarez

  21 oct. 15
  11:13 #

  Hola a tots: estem aqui per fer el anunci de l´enllaç matrimonial d’una parella que estimem molt, ells dos són el Pere i la Núria, dos joves molt simpàtics i amants de la natura .
  El Pere és un xicot alt, ros i de bon caràcter sempre amb ganes de fer coses, en canvi la Núria és més aviat petitona, de cabells castanys, ulls molt vius, i la seva passió és la música.
  Com sabeu, van fundar el club de muntanya de la nostra ciutat, ben aviat rebreu cadascú de vosaltres una invitació personal per a la gran festa que farem a la masia de can Duran a Palau Tordera. Tenim preparat de tot per passar un bon dia desde menjar graellades de carn i botifarra fins a jocs de tota mena i una gran sorpresa per a tots els amics que vinguin.
  Ara per ara pensem que és la millor forma de fer una festa divertida i informal.
  Ens agradaria que no hi faltés cap dels nostres amics.

  Joan Miguel Juárez
  ———————————————————————————————————————————————
  Molt bé, Joan Miquel!

  Compara els dos textos. Hi ha algunes errades.

  Hola a tots: estem aquí per fer l’anunci de l’enllaç matrimonial d’una parella que estimem molt. Ells dos són el Pere i la Núria, dos joves molt simpàtics i amants de la natura .
  El Pere és un xicot alt, ros i de bon caràcter sempre amb ganes de fer coses; en canvi, la Núria és més aviat petitona, de cabells castanys, ulls molt vius, i la seva passió és la música.
  Com sabeu, van fundar el club de muntanya de la nostra ciutat. Ben aviat rebreu cadascun de vosaltres una invitació personal per a la gran festa que farem a la masia de can Duran a Palau Tordera. Tenim preparat de tot per passar un bon dia des de menjar graellades de carn i botifarra fins a jocs de tota mena i una gran sorpresa per a tots els amics que vinguin.
  Ara per ara pensem que és la millor forma de fer una festa divertida i informal.
  Ens agradaria que no hi faltés cap dels nostres amics.

 21. Leonor Paz

  22 oct. 15
  21:00 #

  Ja ens arribat l’ hora!!

  Ens complau convidar-vos al nostre enllaç matrimonial.

  En Pere Navarro i l’Anna Borràs.

  La cerimònia tindrà lloc a l’Ermita de Reixach, Vallensana, a Montcada i Reixac, el dia 8 d’agost de 2016 a les 18:00 hores.
  Com ja sabeu, ens agrada molt la muntanya, som divertits, elegants i molt discrets, és per això que em decidit de casar-nos en aquesta Ermita del Segle XV, en la que podreu gaudir d’unes vistes increïbles. Us fem saber que és una mica petita i haureu d’arribar d’hora perquè aviat estarà plena d’amics i familiars, haureu de tenir cura de la carretera ja que aquesta és un camí de terra i heu de pujar a dalt de la muntanya.
  A la sortida de l’Ermita després de llançar l’arròs i fer les fotografies, anirem a celebrar-ho al Restaurant Les Claus de Sant Pere, situat a la faldilla de la Vallensana, les indicacions les trobareu a la sortida de l’Ermita, on hi haurà un cambrer del restaurant que us oferirà aigua fresca, ja que farà molta calor i ell us donarà un fullet amb l’adreça del restaurant.
  A l’arribar al Restaurant, anirem cap als jardins d’allò més espectacular on començarem a degustar uns plats exquisits i poder escoltar música Jazz en directe pel Joan, un dels germans de la núvia, un noi fanàtic a la música, de cabells ben repentinats, moreno i molt atractiu.
  Seguidament passarem al saló principal on soparem, e inesperadament sortiran uns ballarins, on gaudirem d’un espectacle de ball de saló.
  Després del pastís passarem a la pista del ball on ens divertirem tota la nit.
  Ah! Recordar-vos de portar per les dones el biquini i pels homes el banyador, ja que hi ha una piscina en la que tothom es podrà banyar.

  Us informem que hem obert un número de compte al banc pels que vulgui col·laborar amb el nostre viatge de nuvis : 51846620040.

  Confirmeu la vostra assistència el més aviat possible, el número de telèfon: 181 652 910.

  Ens agradaria poder compartir aquesta alegria amb tots vosaltres.

  En Pere Navarro i l’Anna Borràs

 22. Rosa ma. Uñó

  25 oct. 15
  16:25 #

  Vull organitzar una boda per una parella divertida. La boda reflexarà fidelment la barreja de la personalitat de la parella: ella és romàntica i femenina ; éll és un apassionat per el futbol.

  Uns mesos abans del casament hem enviat la tarja de l’enllaç matrimonial a tots els convidats a la boda . Aquesta es celebrarà el mes d’agost al jutjat de la Vall Fosca , a la una del migdia . El convit tindrà lloc a l’Hostal Ca l’Alícia. Un restaurant amb molt d’encant enmig de la natura.

  El banquet començarà pels volts de les tres del migdia. Quan el banquet s’acabi, els convidats gaudiran d’una orquesta en directe fins a la matinada; l’orquesta tocarà cançons amb molta marxa i els nuvis ballaran un ball sorpresa.

  A mitja nit es servirà xocolata amb xurros i entrepans, acompanyat de begudes per als més joves. Esperem la teva confirmació d’assistència.

 23. Lissette

  26 oct. 15
  12:13 #

  La Maria i l’Albert es casen!
  Y volen compartir aquest dia amb nosaltres.
  Es per tots sabut, l’amor, la unitat i la singularitat que té aquesta parella, per aixó aquest enllaç matrimonial será molt participatiu.
  Es celebrará eldia 17 de juliol a les 12h al jardí de la Masia Casa Amettler, a Sant Cugat del Vallès.
  Els convidats podran escriure una anècdota o posar fotos al mirall i no només estarà dedicat als nuvis, també a totes persones que participen d’aquest dia.
  El és advocat de profesió i ella és infermera pèro ballarins de cor. Es van conéixer a classes de ball i a partir d’aquest dia no s’han separat mai; així que anem de boda,
  Esteu preparats?

 24. Paulina Tobón

  29 oct. 15
  15:16 #

  Bon dia a tots

  El Jordi s´ ns casa dintre de cinc mesos, si encara nosaltres no ho creiem. Desprès de cinc anys de relació, en el que molts hem vist trencaments, tornades i discussions,el jordi una persona que li agradava tant sortir de festa cada cap de setmana, beure amb el seus amics i que mai li haviem escoltat parlar seriosament d´una noia com arà ho fa de l´Ana i l´Anna una noia tan timida, seriosa, que inclùs més de un ha pensat que era una mica antipatica . Dos persones que sembla que no tinguessin res en comú excepte el busseig arà decideixen inciar una vida en comú.

  El dia 21 de març és farà l´enllaç, serà un casament petit i sençill a la platja de tossa de mar, ón al voltant de les vuit és farà el sopar i posteriorment una gran festa fins la matinada, es clar!

  Hem pensat el Mario i jo que tots plegats podriem donar-les un cap de setmana de busseig, tot inclòs, a les colombretes.

  Esperem la vostra confirmació i ús desitjo un bon cap de setmana

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • cristina: Pedrolo en aquesta novel.la fa servir la mort per a l’evolució del protagonista, d’una forma...
 • Laura: Opinió sobre el llibre Algù com tu de Xavier Bosch Aquest llibre m’ha agradat molt, perquè encara que és...
 • Paula: “Algú com tu” és el primer llibre que he llegit del Xavier Bosch. El coneixia com a periodista, inicialment...
 • Paula: Ser curt de gambals (no ser massa llest) Tallar el bacallà (manar) Anar com anell al dit (que va perfecte)
 • Manel: És una novel.la de sentimens no corresponduts i contradictoris. El noi s’enamora de la bellesa de la...

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons Comprensions orals SS comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!