Sessions del 27 i el 29 d’octubre

Aquesta setmana hem parlat de la tipologia de textos i dels patrons discursius. Els diferents patrons que ens podem trobar són els següents: instructiu, explicatiu (o expositiu), narratiu, argumentatiu, descriptiu i poètic. A la classe de dimarts vam fer una activitat que consistia a classificar exemples de textos segons el patró discursiu. Després vam comentar els textos que es treballen en aquest curs, que són els següents: notícia, article d’opinió, informe, ressenya i taula rodona.

foto textos

A continuació, vam parlar dels gèneres literaris i vam fer un esquema de les característiques dels textos periodístics a partir de la informació que hi ha a partir de la pàg. 302 del llibre. Després vam fer l’exercici 1 en què s’havia de dir de quin tipus de text es tractava i se n’havien de comentar els trets. A la classe de dijous vam llegir un article sobre la diferència entre els subgèneres d’opinió i informatius.

Aquesta setmana també hem repassat l’ortografia de les vocals. A la classe de dijous vam fer els 4 i 7 de les pàg. 367 i 368. Vam fer un dictat (núm. 7) que podeu trobar als dictats en línia. Dimarts vinent acabarem de repassar més temes d’ortografia i els determinants. Els podeu trobar tots resumits en aquest dossier.

Recordeu que podeu anotar els exemples de mala redacció a l’entrada del blog de la setmana passada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *