• CLASSE 30 DE NOVEMBRE

  Escrit per el 30 de Novembre del 2015 a les 13:59 a: General

  images

  ladjectiu-6-728

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Avui hem treballat les formes que prenen els adjectius segons si són en masculí o femení, en singular o plural (Unitat 19 del llibre El català escrit, pàg. 106 a 110). A classe hem fet els exercicis 1 i 6, i el començament dels exercicis 3, 4 i 5. Per deures heu de fer fins a l’exercici 7.

  Per introduir el tema dels adjectius hem fet l’exercici 10 de la pàg. 42 del llibre de Teide.

  També com que moltes vegades l’adjectiu masculí no porta accent i el femení sí (perquè l’hi afegim una a), hem vist com separar per síl·labes una paraula per veure si l’hem d’accentuar. Això ho tornarem a veure el proper dia.

  A continuació he repartit els resultats dels últims exercicis avaluatius.

  Finalment, hem proposat de fer una guia sobre Cerdanyola, en grups de 4, que haurà d’incloure un lloc per visitar (monument, edifici singular, etc.), un comerç que destaqui per algun motiu (per com està decorat, pel que s’hi pot trobar, per la seva història…),  un restaurant i una curiositat sobre Cerdanyola. Teniu 15 dies per fer-lo. El format per fer-lo és obert: power-point, vídeo, word, entrevistes, etc. Si es fan diapositives en power-point, la primera hauria de ser per al títol i noms dels components del grup, a continuació una per a cadascuna de les parts del treball, és a dir, una per al lloc per visitar, una altra per al comerç… (que inclogui foto, adreça, breu explicació…) i estaria bé una última amb un plànol on estiguessin situats els diferents llocs del treball. Els grups ja estan fets; els qui heu faltat avui formareu un altre grup (ja us diré el proper dia quins seran els companys vostres).

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!