CLASSE 30 DE NOVEMBRE

images

ladjectiu-6-728

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avui hem treballat les formes que prenen els adjectius segons si són en masculí o femení, en singular o plural (Unitat 19 del llibre El català escrit, pàg. 106 a 110). A classe hem fet els exercicis 1 i 6, i el començament dels exercicis 3, 4 i 5. Per deures heu de fer fins a l’exercici 7.

Per introduir el tema dels adjectius hem fet l’exercici 10 de la pàg. 42 del llibre de Teide.

També com que moltes vegades l’adjectiu masculí no porta accent i el femení sí (perquè l’hi afegim una a), hem vist com separar per síl·labes una paraula per veure si l’hem d’accentuar. Això ho tornarem a veure el proper dia.

A continuació he repartit els resultats dels últims exercicis avaluatius.

Finalment, hem proposat de fer una guia sobre Cerdanyola, en grups de 4, que haurà d’incloure un lloc per visitar (monument, edifici singular, etc.), un comerç que destaqui per algun motiu (per com està decorat, pel que s’hi pot trobar, per la seva història…),  un restaurant i una curiositat sobre Cerdanyola. Teniu 15 dies per fer-lo. El format per fer-lo és obert: power-point, vídeo, word, entrevistes, etc. Si es fan diapositives en power-point, la primera hauria de ser per al títol i noms dels components del grup, a continuació una per a cadascuna de les parts del treball, és a dir, una per al lloc per visitar, una altra per al comerç… (que inclogui foto, adreça, breu explicació…) i estaria bé una última amb un plànol on estiguessin situats els diferents llocs del treball. Els grups ja estan fets; els qui heu faltat avui formareu un altre grup (ja us diré el proper dia quins seran els companys vostres).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *