• CLASSE 2 DE DESEMBRE

  Escrit per el 02 de Desembre del 2015 a les 13:51 a: General

  Avui hem acabat de veure la flexió de l’adjectiu. Concretament hem vist el cas d’adjectius que són invariables pel que fa al gènere, és a dir, tenen la mateixa forma en masculí i en femení (per exemple, alegre, els acabats en -aire, -ble, etc.). Podeu consultar els quadres de la pàg. 111 del llibre El català escrit.

  Heu d’anar amb compte amb els adjectius que són invariables en singular (acabats en -aç, -iç i oç), però que tenen doble forma al plural (per exemple, home feliç, dona feliç, però homes feliços, dones felices). També compte amb els casos que són variables en català (com per exemple, comú-comuna, etc.)

  A classe hem fet l’exercici 8 de la pàg. 111. Per deures, feu l’exercici 9 de la pàg. 112.

  Després hem vist la separació per síl·labes, pas previ important per un altre dia repassar l’accentuació. Hem repassat els diftongs (quan dues vocals seguides formen una sola síl·laba (teoria a la pàg. 39 del llibre de Teide) i també hem vist que quan s’ajunten 3 vocals, si la del mig és una i o una u fan de consonant. Per exemple, no-ia, ca-uen.(Com a principi de mot quan van seguides d’una altra vocal i també formen una sola síl·laba amb la vocal següent: io-gurt).

  Hem fet l’exercici 6 de la pàg. 39 del llibre de Teide i alguns exercicis de la unitat 4 del llibre El català escrit. Per deures, heu de fer els exercicis d’aquest llibre de la pàg. 24 a la 27, és a dir, de l’1 al 8).

  Tot seguit hem vist alguns errors extrets dels comentaris que fins ara s’han escrit al blog sobre el llibre Joc brut. Hem corregit les primeres 10 frases. Per deures, acabeu de corregir el full.

  I per acabar, hem estudiat els casos en què fem una elisió (supressió en la pronunciació d’un so). I les hem practicat amb l’exercici 5 de la pàg. 38 del llibre de Teide.

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • pfreixa: Fixa’t en els pronoms: – No és li sinó el perquè estàs substituint el complement directe (fa...
 • pfreixa: ‘a la què’ és incorrecte. El pronom relatiu correcte és ‘a la qual’. I si ja...
 • Marisa: LA PARELLA.- En Xavier i la Sandra. En Xavier i la Sandra són una parella de divorciats, sense fills de...
 • Alex Molina Garcia: A casa meva són molt tradicionals per Nadal.Nos trobem tota la familia a casa de la mare...
 • JORDI VICEDO: Nosaltres a casa nostre digemna que som tradicionals,pero’ tambe’perque’ ens agrade...

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!