CLASSE 18 DE GENER

La-dièresiAvui hem parlat del treball sobre Cerdanyola i després hem comentat els exercicis sobre verbs que hi havia de deures.

A continuació, hem continuat parlant dels verbs i concretament hem repassat la formació de l’imperatiu (recordeu que les segones persones (tu i vosaltres) són iguals sempre (llevat de les excepcions de verbs com ser, estar, dir, saber, voler…) a les del present d’indicatiu. També hem repassat que quan donem una ordre amb la negació NO, utilitzem el present de subjuntiu. Per exemple: calla! (imperatiu), però no callis! (present de subjuntiu).

També hem vist verbs que en castellà són de la tercera conjugació, però que en català són de la segona i per aquest motiu s’acostumen a conjugar malament. Ex: interrompre (en castellà ‘interrumpir’). S’han de conjugar, per tant, com el verb temer.

Finalment, hem vist que el verb córrer és velar en l’imperfet de subjuntiu (jo corregués), però no en el present de subjuntiu (jo corri). Per deures teniu els exercicis 6, 7 i 8 del llibre El català escrit (pàg. 124 a 126). Nota: no mireu les solucions de l’exercici 6, són errònies. Aquest exercici el corregirem a classe.

Després hem vist el lèxic de la pàgina 61 del llibre de Teide (exercici 20) i també hem fet el 19 (expressions que indiquen proximitat o llunyania).

Per acabar hem vist la dièresi. De deures, per dimecres feu l’exercici 10 de la pàg. 72 del llibre de Teide; i per dilluns vinent, la unitat 6 del llibre El català escrit. Com sempre, és important que repasseu la teoria abans de posar-vos a fer els exercicis!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *