• CLASSE 2 DE MARÇ

  Escrit per el 02 de Març del 2016 a les 13:10 a: General

  LlenguesMonEl comentari del text ‘La paraula nova i la carta màgica’ ens ha servit per celebrar d’alguna manera el dia de la llengua materna. Hem vist expressions que només entenien els membres de la vostra família, com per exemple canca (taronja), chete (vulva); expressions que es deien més abans que ara com capsigrany, ser amorós com una romaguera o tenir les ovelles al corral o ser dos patas pa un banco; mots que es diuen només en un poble o ciutat, com per exemple cardar -d’us predominant a Girona-, també ha sortit la paraula zagal -tot i que aquesta es diu a un ampli nombre de llocs-. També han sortit endevinalles com ‘neix a bosc, creix a bosc i canta als racons de casa, que ja no es diu perquè es refereix a les escombres de bruc i fa referència al soroll que feien en utilitzar-les. Com a interferències al català han sortit les paraules puesto, barco, bueno, tenir que

  Després he tornat els comentaris sobre l’ús d’internet pels joves i heu comprovat els errors i les solucions.

  Finalment, hem vist la combinació de pronoms (recordeu l’ordre bàsic: reflexius/CI/CD/la resta). Per deures heu de substituir per pronoms aquestes dues frases:

  La Maria ha comprat les pomes al mercat.

  Vaig demanar a en Pere que vingués.

  Per deures feu, a més, els exercicis 13 de la pàg. 99 i 20 de la pàg. 115 de Teide.

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.
 • pfreixa: 🙂 Exacte!
 • Belén: En català es diu targeta sanitâria.
 • Belén: Crec que sobra el pronom en de feste’n soci, s’hauria d’escriure feste soci. No estic segura.
 • Belén: Crec que la formes correctes serien: suís, ensaïmada i sense dubte el que falten són els xurros.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!