CLASSE 19 D’OCTUBRE

LO NEUTREHem començat avui comentant els deures que hi havia (acabar la unitat 7 sobre apostrofació, del llibre El català escrit). També hem repassat amb un esquema la norma bàsica d’apostrofació que és la que heu de tenir ben clara. Després hem vist la norma bàsica d’apostrofació de pronoms febles i hem fet l’exercici 5, de la pàg. 42, del llibre El català escrit. Per deures feu els exercicis 6 i 7 de la pàg. 43.

A continuació hem parlat de l’article neutre lo i hem vist que és incorrecte sempre en el nostre àmbit lingüístic. Hem vist que en la majoria dels casos el podem substituir per ‘el’. Lo només és correcte utilitzar-lo com a forma del pronom ‘el’ darrere del verb, per exemple: vaig comprar-lo.  Finalment, hem fet un exercici de traduir al català diferents eslògans publicitaris que en castellà duien un ‘lo’.

Per acabar hem vist el lèxic de la pàg. 19 del llibre de Teide. Per deures, feu l’exercici 21 d’aquesta pàgina.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *