• Recursos en línia per millorar el català

  Escrit per el 21 de Octubre del 2016 a les 18:46 a: C2, SUFICIÈNCIA MATÍ, SUFICIÈNCIA TARDA

  En aquests primers dies de classe hem parlat dels recursos que tenim en línia per resoldre els dubtes tant a l’hora d’escriure com de parlar.

  D’entrada, ens podem instal·lar l’aplicació del DIEC2 al mòbil. Si el consultem en línia, també tindrem accés, entre d’altres, al Diccionari de sinònims.

  Al DIEC2 també s’hi pot accedir des de l’Optimot, el cercador que permet fer consultes simultàniment a diverses fonts: el DIEC, els diccionaris català-castellà, castellà-català, els diccionaris terminològics del Termcat, la col·lecció “Criteris lingüístics” de la Generalitat de Catalunya, el Nomenclàtor i les Fitxes de l’Optimot. Aquestes últimes ens resolen dubtes habituals sobre vocabulari i gramàtica. 

  I per saber com es conjuga un verb? Doncs fins que no tinguem l’aplicació del famós Xuriguera, podem fer servir el conjugador de l’Optimot o el Gran Diccionari de la Llengua Catalana (disponible en línia i també en aplicació per a dispositius mòbils).

  Finalment, un recurs curiós és el Multidiccionari  allotjat a la web del diari El Punt Avui, que ens permet cercar amb un sol clic un mot al DIEC2, a la Viquipèdia, al diccionari de sinònims i traduir-lo a 7 llengües.

  Primeres animacions, fetes a 8è de bàsica, circa 1991. #xuriguera #flipbook #escolapis #vicençoller #dragonball

  A video posted by Joan Thelorious (@thelorious) on

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!