Classe de l’1 de desembre

Després de fer l’ex. 7 (pàg. 29, Teide) per repassar els pronoms, especialment els d’atribut, vam corregir l’ex. 15 sobre discurs directe i indirecte. Vam veure alguns exemples de frases en estil directe que porten un verb en imperatiu, i que quan es transformen en indirecte aquest temps verbal passa a ser subjuntiu:
imperatiu-ssLa mare li va dir al fill: ves a l’habitació i endreça-la -> La mare li va dir que anés a l’habitació i l’endrecés.
A partir d’aquí, vam veure les irregularitats de l’imperatiu. Vam fer l’ex. 4, pàg. 37, Teide.

Després, en grups de 4, vam començar la unitat “Coneixeu la nostra terra?”. En primer lloc vam fer l’ex. 1 de la pàg. 50 i després vam començar a preparar els itineraris. Per deures, documenteu-vos sobre la part que us ha tocat. Recordeu que les exposicions orals seran el dia 20 de desembre, el darrer dia de classe del trimestre.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *