CLASSE 4 DE DESEMBRE: imperfet de subjuntiu, comprensió lectora, expressió oral i més

Ahir vam començar la classe fent un repàs a les pistes que tenim (a banda de la pronunciació) per saber si una paraula porta accent obert o tancat a la e o la o.

Tot seguit vaig tornar corregit l’escrit sobre el personatge i vam comentar alguns errors recurrents (és/es, amb accent o sense), connector quant a, etc.

Després vam treballar la concordança de temps verbals en frases condicionals. En una oració principal en condicional simple (per exemple: t’adonaries), l’oració que introdueix la condició ha d’anar en imperfet de subjuntiu (per exemple: viatgessis). Ex: Si viatgessis pel món, t’adonaries de la pluralitat de costums. Us vaig passar un full que mostra com es conjuga l’imperfet de subjuntiu i vam fer un exercici del llibre de Teide  (ex. 19, pàg. 45).

A més, per introduir-no en la unitat 4 del llibre de Teide, vam fer un viatge virtual a l’illa d’Ítaca a través del poema de Konstantinos Kavafis i la música de Llach. Amb el poema vam treballar la comprensió lectora, la sinonímia i l’expressió oral.

Per acabar, us deixo aquesta pregunta per si algú la vol contestar en aquesta mateixa entrada, i així practiqueu la concordança verbal (o bé la contesteu el proper dia a classe). 🙂

Per deures feu l’exercici de pronoms febles que us vaig passar a l’altra cara de la fotocòpia del full on hi havia aquella sèrie d’adjectius. També, per qui tingui el llibre de Teide, el pot trobar a les pàg. 39 i 40 (exercici 7).

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *