• CLASSE 4 DE DESEMBRE: imperfet de subjuntiu, comprensió lectora, expressió oral i més

  Escrit per el 05 de Desembre del 2018 a les 15:02 a: SUFICIÈNCIA MATÍ

  Ahir vam començar la classe fent un repàs a les pistes que tenim (a banda de la pronunciació) per saber si una paraula porta accent obert o tancat a la e o la o.

  Tot seguit vaig tornar corregit l’escrit sobre el personatge i vam comentar alguns errors recurrents (és/es, amb accent o sense), connector quant a, etc.

  Després vam treballar la concordança de temps verbals en frases condicionals. En una oració principal en condicional simple (per exemple: t’adonaries), l’oració que introdueix la condició ha d’anar en imperfet de subjuntiu (per exemple: viatgessis). Ex: Si viatgessis pel món, t’adonaries de la pluralitat de costums. Us vaig passar un full que mostra com es conjuga l’imperfet de subjuntiu i vam fer un exercici del llibre de Teide  (ex. 19, pàg. 45).

  A més, per introduir-no en la unitat 4 del llibre de Teide, vam fer un viatge virtual a l’illa d’Ítaca a través del poema de Konstantinos Kavafis i la música de Llach. Amb el poema vam treballar la comprensió lectora, la sinonímia i l’expressió oral.

  Per acabar, us deixo aquesta pregunta per si algú la vol contestar en aquesta mateixa entrada, i així practiqueu la concordança verbal (o bé la contesteu el proper dia a classe). 🙂

  Per deures feu l’exercici de pronoms febles que us vaig passar a l’altra cara de la fotocòpia del full on hi havia aquella sèrie d’adjectius. També, per qui tingui el llibre de Teide, el pot trobar a les pàg. 39 i 40 (exercici 7).

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.
 • pfreixa: 🙂 Exacte!
 • Belén: En català es diu targeta sanitâria.
 • Belén: Crec que sobra el pronom en de feste’n soci, s’hauria d’escriure feste soci. No estic segura.
 • Belén: Crec que la formes correctes serien: suís, ensaïmada i sense dubte el que falten són els xurros.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!