• CLASSE 11 DE DESEMBRE: pronoms febles i concordances verbals

  Escrit per l'11 de Desembre del 2018 a les 13:27 a: SUFICIÈNCIA MATÍ

  Avui hem dedicat la primera part de la classe a comentar els dubtes de l’exercici de pronoms febles que teníeu de deures. A més, de repassar els pronoms de complement directe amb l’exercici, també ha servit per introduir altres complements del verb com l’atribut o el complement preposicional (= al circumstancial de lloc quant a la substitució per pronoms).

  Després hem parlat sobre les activitats que podem fer per a la classe conjunta amb altres grups del dia 20 de desembre.

  Finalment, hem vist la concordança verbal en frases condicionals amb formes compostes (estructura igual a la de les formes simples). Per exemple: Si hagués viatjat pel món, hauria conegut altres cultures (fa referència al passat).

  Per acabar, hem vist la teoria sobre verbs de les pàgines 118 i 119 del llibre El català escrit. Per deures feu els exercicis 1 i 2 de la pàg. 120.

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!