• CLASSE 11 DE DESEMBRE: pronoms febles i concordances verbals

  Escrit per l'11 de desembre del 2018 a les 13:27 a: SUFICIÈNCIA MATÍ

  Avui hem dedicat la primera part de la classe a comentar els dubtes de l’exercici de pronoms febles que teníeu de deures. A més, de repassar els pronoms de complement directe amb l’exercici, també ha servit per introduir altres complements del verb com l’atribut o el complement preposicional (= al circumstancial de lloc quant a la substitució per pronoms).

  Després hem parlat sobre les activitats que podem fer per a la classe conjunta amb altres grups del dia 20 de desembre.

  Finalment, hem vist la concordança verbal en frases condicionals amb formes compostes (estructura igual a la de les formes simples). Per exemple: Si hagués viatjat pel món, hauria conegut altres cultures (fa referència al passat).

  Per acabar, hem vist la teoria sobre verbs de les pàgines 118 i 119 del llibre El català escrit. Per deures feu els exercicis 1 i 2 de la pàg. 120.

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.
 • pfreixa: 🙂 Exacte!
 • Belén: En català es diu targeta sanitâria.
 • Belén: Crec que sobra el pronom en de feste’n soci, s’hauria d’escriure feste soci. No estic segura.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!