CLASSE 13 DE DESEMBRE: el present de subjuntiu, el complement indirecte i un itinerari per Cerdanyola

L’altre dia vam comentar els exercicis que hi havia per deures (1 i 2 de la pàg. 120) i vam veure el present de subjuntiu (pàg. 121) . Vam veure els usos i les concordances d’aquest temps verbal. Bàsicament:

-En combinació amb el present d’indicatiu -vegeu frase de la imatge-,

-Per donar ordres amb la negació no: No cridis,

-I per expressar temps: Quan arribis, truca’m.

Per deures feu l’exercici 3 de la pàg. 121.

Tot seguit vam veure el complement indirecte (teoria a la pàg. 178). Vam fer els exercicis 1 i 2 de la pàg. 179. Fins ara havíem vist el complement directe. Perquè vegeu la diferència amb l’indirecte, vegeu la frase següent, i després mireu quins pronoms substitueixen les terceres persones:

 

 

 

 

 

 

També vam fer un exercici per repassar la flexió de l’adjectiu: Ruta modernista per Barcelona (exercici 11 de la pàg. 57 del llibre de Teide).

Després, i com que aquesta unitat del llibre parla sobre si coneixem la nostra terra, us vaig proposar de fer una miniguia de Cerdanyola amb 4 recomanacions: d’un lloc per visitar, un restaurant, un comerç i una curiositat del poble. Com que aquest treball l’heu de fer en grups de 4, vam fer un joc per trobar els companys de grup. Vaig repartir unes hores en xifres i també com es deien les diferents hores, i havíeu de trobar la parella. Un cop trobada, vaig repartir noves hores (ara una per parella) per trobar-ne l’altre i així vam acabar de formar el grup. Després us vaig donar temps per planificar el treball, que haureu de presentar el proper 17 de gener.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *