PARLEM AMB VOLUNTÀRIES I APRENENTES DEL PROJECTE DE FOMENT DE LA LECTURA DE MANLLEU

El Projecte de foment de la lectura ha iniciat enguany la 4a edició.

Sense deixar el propòsit del programa VxL, que és que les persones aprenentes puguin practicar el català, el Projecte de foment de la lectura tracta  d’ajudar i acompanyar les persones que tenen certa dificultat en la lectura per tal que adquireixin més fluïdesa, millorin la mecànica de la lectura,  la comprensió lectora, fomentin la lectura i adquireixin l’hàbit de llegir.

La Roser participa en el Projecte de foment de la lectura des de fa dues edicions. Participava en clubs de lectura de la Biblioteca Municipal i la Núria, la bibliotecària, va proposar-li de participar com a voluntària i acompanyar en la lectura  la Najat, que és el segon any que hi participa i  la Fikria, que és el primer any. Llegeixen un llibre de català fàcil, L’aigua del Rif. Totes dues valoren molt positivament l’experiència. Tant és així que a l’acte de cloenda de la lectura, que es farà el dia 4 de juny, estan decidides a llegir un poema en veu alta davant d’un bon nombre d’assistents a la celebració.2015-05-14 10.58.28

La Maria participa en el Projecte des de la primera edició. És mestra jubilada i és molt activa. Participa en molts clubs de lectura i en d’altres activitats vinculades al poble. Les seves aprenentes són la Sandra Melena i la Layla, ja han llegit el llibre de català fàcil Tristany i Isolda i n’han començat un altre, La mirada ferida. Totes dues tenen molt d’interès a millorar  el català i com que de moment no tenen curs fins al setembre, és una manera de no perdre fluïdesa ni vocabulari.2015-05-14 12.14.48

Enguany hi ha hagut 25 parelles en el Projecte de foment de la lectura. S’han utilitzat llibres de Català Fàcil i material com Llegiu i Parleu.

Print Friendly, PDF & Email