• Testimoni d’una voluntària

  Elles aprenen, però jo també aprenc d’elles

  Des d’aquesta finestra vull compartir la meva experiència com a voluntària que soc  de les parelles lingüístiques. El fet de poder compartir unes hores amb alguna persona que té interès a parlar el català és molt enriquidor.

  Primer de tot vull dir-vos que la Judith Vidal, la dinamitzadora del programa del VxL a Vic, engresca, motiva i ajuda sempre. De seguida que li demano una nova parella ja en té una de pensada.

  Soc voluntària per la llengua des de fa dos anys i la meva experiència com a voluntària és molt positiva ja que m’ha donat l’oportunitat de conèixer persones d’altres països. Elles ja coneixen el català, però volen millorar-ne  la parla. Poder compartir l’estima pel nostre país, la riquesa de tradicions, engrescar a conèixer els nostres paisatges o les ofertes culturals de la nostra ciutat, el dia a dia i tot el que va sorgint a través de les converses.

  He tingut la sort de tenir unes parelles lingüístiques amb les quals he après moltes coses tant dels seus països d’origen, com ara tradicions, creences, política, família, climatologia, però sobretot he descobert la seva voluntat i  el seu entusiasme per aprendre català. Segueixo contactant, esporàdicament, amb les que ja hem acabat els períodes de trobades.

  Només puc donar les gràcies a aquestes persones que han sigut la meva parella lingüística perquè m’han donat l’oportunitat de poder compartir amb elles unes hores i agrair-los de tot cor  la confiança i amistat que m’han ofert.

   

  Gràcies també a la Judith per posar-ho tan fàcil!

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes