Acord del Voluntariat per la llengua de Torelló i premi Pescamots

L’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET) signa l’acord de col·laboració amb el Voluntariat per la Llengua

L’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET) amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística per mitjà de l’Oficina de Català de Torelló  i l’Ajuntament de Torelló convoca la primera edició del concurs literari Pescamots.cat.

Es tracta d’un certamen adreçat al  col·lectiu de persones que estudien el català i/o que participen en el programa de voluntariat lingüístic del municipi.

Amb aquest concurs l’ADET vol contribuir al foment de l’ús de la llengua catalana a través de la redacció d’escrits breus, incentivar l’escriptura creativa i reconèixer l’esforç d’un col·lectiu de persones per aprendre la llengua catalana.

El Pescamots forma part dels Premis Vila de Torelló,  que juntament amb els guardons de narrativa i poesia i el Pescalletres/Pescallunes (dedicat als treballs literaris de les escoles del poble)  volen estimular i incentivar la creació literària en la nostra llengua.

Aquesta nova iniciativa s’emmarca en l’acord de col·laboració de totes dues institucions per promoure i estimular el coneixement i la cultura en el nostre territori. L’ADET ha passat a formar part de les entitats col·laboradores del Voluntariat per la Llengua.

Per a més informació truqueu als telèfons: 628 535 175 o 93 850 51 92.

Podeu consultar les bases a….

Bases

 1. Participants

Hi poden participar els alumnes de tots els nivells dels cursos de l’Oficina de Català de Torelló (encara que siguin d’altres poblacions de la comarca) i els participants del Voluntariat per la Llengua de Torelló, del curs 2019-2020 i 2020-2021.

 1. Textos
 • Els textos han de ser escrits en llengua catalana.
 • Les obres participants han de ser originals i inèdites, en prosa o en vers, i no han d’haver estat guardonades o publicades prèviament.
 • Han de tenir un títol i han d’anar signades amb un pseudònim. Al final cal fer constar el nom del curs de català (p. ex. Bàsic 2, Taller d’ortografia) o bé participant del Voluntariat per la Llengua.
 • L’extensió màxima és de dos fulls DIN-A4.
 • Els treballs es presentaran escrits en un document en format Microsoft Word, amb lletra Arial de 12 punts de grandària.
 • Cada participant pot presentar un màxim de dos escrits.
 • Els originals s’han d’enviar per correu electrònic a l’ADET, a l’adreça adet@gmail.com. Al missatge de correu electrònic hi han de constar les dades que permeten identificar l’autor: títol, pseudònim, nom i cognoms, adreça de correu electrònic i telèfon de contacte. En aquest mateix missatge cal adjuntar-hi el document de Microsoft Word que conté el títol, el text que es presenta a concurs, el pseudònim i el curs.
 • En casos excepcionals i justificats s’acceptaran textos dins el mateix missatge de correu electrònic o escrits a mà amb lletra molt clara.
 • L’ADET enviarà un correu electrònic per confirmar que s’ha rebut el text.
 1. Tema

Tema lliure.

Suggeriments: 

 • Un correu electrònic a un amic i li explico com és Torelló i la comarca d’Osona (paisatge, impressions i percepcions sobre el poble: Torelló i el tren, gustos de Torelló, olors, sorolls, racons que us agraden, històries, festes, paisatges de Torelló…)
 • explico als torellonencs on vivia abans, com era el meu poble;
 • explico que bé que m’ho passo amb la meva parella lingüística;
 • un poema, una cançó, un conte…
 1. Termini de lliurament

La data màxima de lliurament serà el 28 de març de 2021.

 1. Premi

Els autors i autores dels treballs premiats seran guardonats amb un diploma de reconeixement, amb dues entrades a un espectacle al teatre Cirvianum i amb un lot de llibres de l’ADET.

Les persones participants autoritzen l’ADET i les entitats col·laboradores a publicar les obres presentades al concurs per qualsevol mitjà que considerin oportú.

 1. Jurat

El jurat estarà format per membres de l’ADET.

 1. L’organització resoldrà qualsevol imprevist que pugui sorgir sobre la interpretació d’aquestes bases.
 2. La presentació d’una obra en el concurs implica l’acceptació íntegra d’aquestes bases.

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email