• La castanyada i Tots Sants

    Tots Sants és una festa dedicada al record dels avantpassats. Té el seu origen en una vella tradició pagana que se celebrava a tota Europa en la qual s’assimilava la fi de la collita i el bon temps amb el culte a les ànimes dels familiars morts.

    Un dels costums d’aquesta celebració a les nostres terres és la visita als cementiris, la menja de castanyes i l’elaboració de panellets.

    Amb el temps, però, ha canviat molt la relació que la societat té amb la mort i, per tant, també s’ha transformat la festa. Sense aquest canvi de mentalitat no es pot entendre la ràpida acceptació d’altres models de celebració, com el Halloween, que fan de Tots Sants una festa lúdica.

    En aquest enllaç, trobareu tot d’informació sobre aquesta festa, amb propostes adreçades per als més petits.

    Consells i propostes per Tots Sants i la Castanyada

     

    Per què els panellets han de ser sempre iguals? Podem canviar-ne la forma, el color, posar-hi farciment, disfressar-los pel Halloween? I tant que sí! A casa, els panellets, any rera any, són diferents, i cada vegada més esbojarrats i divertits… En el següent enllaç trobareu propostes originals per als panellets: de colors, de cor líquid, panellets monstruosos…

    Panellets creatius

    Aquí teniu un altre document amb informacions diverses sobre la Castanyada, i també una altra recepta dels panellets:

    LA CASTANYADA

    I també, la cançó de la Castanyera:

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.