Classes 8 i 9 d’octubre

VOCAL NEUTRAAvui he donat corregit el test inicial de pronoms i hem explicat el perquè de les respostes. La propera classe he explicat que farem un exercici col·laboratiu per acabar d’aprendre els pronoms febles.

A continuació hem repassat la teoria de la pàg. 12 de la vocal neutra del llibre El català escrit i després hem vist el quadre de la pàg. 14, que recull les principals paraules que són divergents del castellà, és a dir, que en català s’escriuen amb a, com per exemple afaitar i en castellà amb e afeitar; i a l’inrevés, paraules que en castellà s’escriuen amb a i en català amb e, com per exemple añorar – enyorar. Hem fet l’exercici 6 i la resta de la unitat per deures.

Si voleu ampliar la teoria sobre la vocal neutra o fer-ne més exercicis, podeu entrar en aquest enllaç: http://cultura.gencat.cat/llengua/itineraris-aprenentatge/suficiencia/scl/scl5/scl52/scl52.htm (feu clic al menú de l’esquerra on diu vocal neutra a/e àtones per veure la resta de finestres.

Finalment hem fet un dictat extret del llibre Desig de xocolata. Si algú no ha pogut venir a classe, que miri de fer un dictat d’aquest enllaç: Dictat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *