• Classes 8 i 9 d’octubre

  Escrit per el 09 de Octubre del 2014 a les 14:54 a: General

  VOCAL NEUTRAAvui he donat corregit el test inicial de pronoms i hem explicat el perquè de les respostes. La propera classe he explicat que farem un exercici col·laboratiu per acabar d’aprendre els pronoms febles.

  A continuació hem repassat la teoria de la pàg. 12 de la vocal neutra del llibre El català escrit i després hem vist el quadre de la pàg. 14, que recull les principals paraules que són divergents del castellà, és a dir, que en català s’escriuen amb a, com per exemple afaitar i en castellà amb e afeitar; i a l’inrevés, paraules que en castellà s’escriuen amb a i en català amb e, com per exemple añorar – enyorar. Hem fet l’exercici 6 i la resta de la unitat per deures.

  Si voleu ampliar la teoria sobre la vocal neutra o fer-ne més exercicis, podeu entrar en aquest enllaç: http://cultura.gencat.cat/llengua/itineraris-aprenentatge/suficiencia/scl/scl5/scl52/scl52.htm (feu clic al menú de l’esquerra on diu vocal neutra a/e àtones per veure la resta de finestres.

  Finalment hem fet un dictat extret del llibre Desig de xocolata. Si algú no ha pogut venir a classe, que miri de fer un dictat d’aquest enllaç: Dictat

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!