• Classes 22 i 23 d’octubre

  Escrit per el 24 de Octubre del 2014 a les 10:08 a: General

  SER O ESTARHem començat comentant els dubtes dels exercicis sobre apostrofació que hi havia per deures. També hem vist un quadre específic sobre l’apostrofació o no de l’article i el pronom LA.  Hem corregit també l’exercici 7 del llibre de Teide.

  Per aprofundir sobre aquest tema podeu fer els exercicis que hi ha a Itineraris d’aprenentatge.

  I per als que tinguin dubtes sobre la identificació de la síl·laba tònica, aquí teniu un diccionari d’identificació sil·làbica.

  Després hem vist els verbs transitius i els intransitius. I hem fet els exercicis 12 i 13 del llibre de Teide.

  A continuació  hem parlat sobre quan utilitzar el verb ser i quan estar i hem fet l’exercici 14 del llibre de Teide i el 3 i 4 de la unitat 36 del llibre El català escrit. De deures hi ha els exercicis 2 i 5 de la unitat 36.

  Finalment, hem vist quan s’ha d’escriure la preposició a i quan en si després diem un lloc (per exemple al jardí o en un jardí). De deures s’ha de fer l’exercici 15.

  Per acabar, el grup del vespre, ha fet un joc sobre paraules amb vocal neutra (a/e) que s’escriuen diferent del castellà per practicar aquests casos (repasseu el quadre de la pàg. 14 del llibre El català escrit).

   

   

   

  A continuació

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!