• Classes 27 i 28 d’octubre

  Escrit per el 28 de Octubre del 2014 a les 16:48 a: General

  Avui hem vist la recomanació d’escriure l’article davant de cada mot (vegeu ex.16 del llibre de Teide). A més, he explicat que si afegim un adjectiu, aquest concorda amb el segon nom (per exemple: Les noies i els nois macos. Per tant, si una paraula és femenina i l’altra masculina, poseu la masculina en segon lloc perquè normalment el masculí engloba també el fermení).

  L’exercici 17 el veurem amb la unitat 3 en què haureu de fer una descripció d’una persona coneguda.

  A continuació hem vist els exercicis 19 i 20 sobre varietat d’expressions temporals. També l’exercici 21 sobre millorar la precisió lèxica. Per exemple hem vist la diferència entre compondre i composar (Davant el dubte podeu consultar les fitxes de l’Optimot; escriviu les dues paraules de les quals no teniu clar el significat i cliqueu a criteris).

  Una feineta que haureu de fer a partir d’ara i cada 2-3 unitats com a mínim és portar retalls de diaris, revistes, etc. o anotar la frase en un paper per enganxar-ho en una cartolina verda que penjaré a l’aula com a exemples d’aquest lèxic que anirem veient.

  Després hem vist l’ex. 22 sobre frases fetes.

  Tot seguit hem fet un joc (grup matí) sobre paraules amb vocal neutra (a/e) que s’escriuen diferent del castellà per practicar aquests casos (repasseu el quadre de la pàg. 14 del llibre El català escrit). Aneu repassant aquest llistat de paraules de tant en tant.

  AFICIONSI així hem arribat a la unitat 2. Primer hem comentat les preguntes que surten als globus de l’exercici 1 i després us heu agrupat per aficions i heu anotat els usos que donaríeu a una sala polivalent (ex. 2).

  De deures hi ha: fer l’exercici 3 de pronoms febles (pàg. 24) i ex. 4 sobre l’ortografia de la o i u àtones (pàg.25). Aquest últim exercici s’ha de fer després d’estudiar-se -no només llegir-se’l- el quadre de la pàg. 19 del llibre El català escrit. D’aquest llibre també s’ha de fer l’ex. 6.

   

   

   

   

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!