CLASSE 16 DE NOVEMBRE

doblets-i-paraules-dubtoses-b-3-728Avui hem comentat els deures que hi havia sobre la o/u àtones i n’hem repassat la teoria (que també teniu en format breu a la pàg. 25 del llibre de Teide -només hi falta el cas dels verbs sortir, collir, tossir, escopir i cosir). També hem fet l’exercici 4 de la pàg. 25, sobre paraules que s’escriuen diferents del castellà. Després hem fet l’exercici 5 per practicar l’escriptura dels verbs poder i voler. Per deures teniu l’exercici 6 (us podeu ajudar del quadre de la pàgina 21 del llibre El català escrit).

A continuació hem fet un dictat per practicar sobretot el tema de la o/u àtones. Els que no heu pogut venir avui (i la resta qui vulgui practicar més), feu un dictat del web dictats en línia.

Finalment hem vist el vocabulari que surt a les pàgines 32 i 33 del llibre de Teide. En concret, hem treballat la diferència entre baixar/pujar i abaixar/apujar. Per treballar aquests verbs, podeu fer aquest exercici.

Per deures (per dimecres qui pugui i si no per dilluns vinent): fer els exercicis 1, 2 i 3 de l’apartat sobre la descripció del dossier sobre el llibre Joc brut de Pedrolo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *