CLASSE 18 DE NOVEMBRE

El complement indirecteAvui hem començat veient el complement indirecte (unitat 30), el qual respon a la pregunta a qui o per a qui i indica destinació. Els pronoms que el substitueixen són li per al singular i els per al plural (vegeu la diapositiva que s’hi adjunta). Sempre porta la preposició a o per a (més article). Per practicar-lo hem fet les primeres frases dels exercicis 1 i 2 de la pàg. 179 del llibre El català escrit i tot l’exercici 3. Per deures s’ha d’acabar tota aquesta unitat. Repasseu la teoria sobre el complement indirecte que trobareu en aquest tema.

A continuació hem treballat el gènere i el nombre dels noms. Heu fet per grups l’exercici 19 de la pàgina 31 del llibre de Teide i després n’hem vist la teoria. Per deures, feu les pàgines 94 a 100 del llibre El català escrit (a classe hem fet l’exercici 1). Igualment, repasseu la teoria que trobareu al llarg de la unitat 18 abans de fer els exercicis.

A més, dilluns vinent heu d’entregar el dossier sobre Joc brut, de Pedrolo. El llibre ha d’estar llegit per al 14 de desembre. Recordeu que heu de deixar un comentari d’opinió personal sobre qualsevol aspecte del llibre en aquest mateix blog, a l’entrada corresponent al llibre:

http://blogs.cpnl.cat/nomades/2015/10/16/joc-brut-manuel-de-pedrolo/

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *