• CLASSE 18 DE NOVEMBRE

  Escrit per el 19 de Novembre del 2015 a les 18:27 a: General

  El complement indirecteAvui hem començat veient el complement indirecte (unitat 30), el qual respon a la pregunta a qui o per a qui i indica destinació. Els pronoms que el substitueixen són li per al singular i els per al plural (vegeu la diapositiva que s’hi adjunta). Sempre porta la preposició a o per a (més article). Per practicar-lo hem fet les primeres frases dels exercicis 1 i 2 de la pàg. 179 del llibre El català escrit i tot l’exercici 3. Per deures s’ha d’acabar tota aquesta unitat. Repasseu la teoria sobre el complement indirecte que trobareu en aquest tema.

  A continuació hem treballat el gènere i el nombre dels noms. Heu fet per grups l’exercici 19 de la pàgina 31 del llibre de Teide i després n’hem vist la teoria. Per deures, feu les pàgines 94 a 100 del llibre El català escrit (a classe hem fet l’exercici 1). Igualment, repasseu la teoria que trobareu al llarg de la unitat 18 abans de fer els exercicis.

  A més, dilluns vinent heu d’entregar el dossier sobre Joc brut, de Pedrolo. El llibre ha d’estar llegit per al 14 de desembre. Recordeu que heu de deixar un comentari d’opinió personal sobre qualsevol aspecte del llibre en aquest mateix blog, a l’entrada corresponent al llibre:

  http://blogs.cpnl.cat/nomades/2015/10/16/joc-brut-manuel-de-pedrolo/

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!