• Classes 10, 17 i 19 de novembre

  Escrit per el 22 de Novembre del 2015 a les 19:42 a: General

  En les darreres classes hem vist aquest tipus de diftongs: qua, qüe, qüi, quo, gua, güe, güi, guo i els casos en què les i i les u es comporten com una consonant: noia, iogurt, ioga, couen. Hem fet els exercicis 4.1 i 4.2 del llibre blanc.

  També hem vist els accents diacrítics,  que són aquells que fem servir per diferenciar dues paraules que s’escriuen igual. En teniu una llista a la pàg. 17 del llibre blanc. Hem fet l’ex. 8.1 de la pàg. 18.

  vocals

  Hem començat a veure la vocal neutra. En primer lloc hem repassat els sons vocàlics i les grafies que els representen. Ho teniu explicat en aquest enllaç. Hem vist  que quan ens trobem la A i la E en posició àtona de la paraula, les pronunciem com una vocal neutra. Hem fet l’ex. 10.1 de la pàg. 22.

  Podeu escoltar la pronúncia de la vocal neutra aquí.

  Deures: com que la setmana vinent explicarem l’accentuació, feu els exercicis 5.1 i 5.2 de la pàg. 12 per trobar la síl·laba tònica.

  Pel que fa a la unitat sobre el món laboral, vam veure quines estructures fem servir per fer textos instructius del tipus: un cuiner ha de ser creatiu i cal que no li importi treballar en festius… Les estructures que fem servir són les següents:

  HAVER DE + Infinitiu: Un escriptor ha de ser creatiu.
  CALDRE + Infinitiu: Cal ser creatiu.
  CALDRE que + Present de subjuntiu: Cal que siguis creatiu.

  Dijous vam començar la unitat 4 i vam treballar la lectura en veu alta tenint en compte les pauses, la pronúncia, el ritme i els signes de puntuació. Vam llegir els poemes sobre animals i també vam fer l’ex. 13 de la pàg. 55 sobre els canvis de significat segona la puntuació de la frase.

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!