RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • CLASSE 30 DE MARÇ

  VerbsAvui hem començat comentant els exercicis que hi havia per deures del llibre El català escrit.

  A continuació he donat corregits els exercicis de gramàtica i l’expressió escrita sobre els tipus diferents tipus de dietes i he aprofitat per repassar la forma correcta d’alguns connectors (quant a, a mesura que), quan una persona o col·lectiu de persones en una frase fa de complement directe (a la frase ‘la desmemòria afecta els vells) i, finalment, hem fet un repàs dels quantitatius (recordeu que prou, massa i força són invariables; que quan hi ha la negació ‘no’, en comptes de ‘molt’ hem de dir ‘gaire’ -no m’agrada gaire el peix-, etc.).

  Respecte a l’expressió escrita, l’apunt en un blog, us l’he donada corregida però no puntuada. D’acord amb els símbols que havia marcat, vosaltres mateixos, d’acord amb el barem establert, us hi heu posat la nota. Això fa que sigueu més conscients del que es valora, de quins punts forts i febles teniu, etc.

  Per acabar, heu fet l’exercici 14, de la pàg. 139, del llibre de Teide i hem comentat les solucions de la llista 1 (el proper dia comentarem les de l’altra llista). D’aquest exercici era important adonar-se que certs verbs de la 2a conjugació (els que acaben en -er o -re) de vegades es conjuguen com si fossin de la 3a conjugació (acabats en -ir) perquè en castellà són de la 3a. Així, no és debateixo (1a pers. del verb debatre), sinó debato; no és debatim, sinó debatem, etc.

  Per deures, feu les frases 4, 5 i 6 de l’exercici 5 de la pàg. 216 del llibre El català escrit i els exercicis 3 de les pàg. 119 i 133 del llibre de Teide. Espero que us agradin els pronoms perquè tots els exercicis són sobre el mateix tema. 🙂

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • cristina: Pedrolo en aquesta novel.la fa servir la mort per a l’evolució del protagonista, d’una forma...
 • Laura: Opinió sobre el llibre Algù com tu de Xavier Bosch Aquest llibre m’ha agradat molt, perquè encara que és...
 • Paula: “Algú com tu” és el primer llibre que he llegit del Xavier Bosch. El coneixia com a periodista, inicialment...
 • Paula: Ser curt de gambals (no ser massa llest) Tallar el bacallà (manar) Anar com anell al dit (que va perfecte)
 • Manel: És una novel.la de sentimens no corresponduts i contradictoris. El noi s’enamora de la bellesa de la...

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons Comprensions orals SS comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!